Prechod z materského mlieka na umelé

13. nov 2022

Prosím poraďte mi, z mojich zdravotných dôvodov budem musieť ukončiť kojenie syna za cca mesiac (bude mať 6mesiacov). Ako postupne prejsť z MM na UM? Prosím poraďte aj ak máte nejaké hacky čo sa týka prípravy UM, uskladňovania a pod. A prosím aj poraďte ako sa postarať o prsníky…Je mi to veľmi ľúto, že to takto musí byť, ale ináč sa nedá musím poriešiť aj seba a svoje zdravie 😞 Ďakujem vám

pribinak
13. nov 2022

Lekár ti predpise lieky na zastavenie laktácie

beata_k
13. nov 2022

Uz teraz ho uz na flasu. Technika sania z flase je ina nez z prs. To sa musi naucit. Mne velmi pomohol ohrievac na flase. Mas tam stale teplu pripravenu vodu. Iba supnes mlieko do flase a hotovo. S termoskou by som sa nebabrala.

konikkon
13. nov 2022

Ak budeš odstavovat postupne, nebudeš nutne potrebovať lieky. Zníži sa dopyt, zníži sa aj ponuka,t.j. čím menej bude dieťa dojčene, tým menej sa bude mlieka tvoriť. Ak to nepôjde, potom vol lieky. No a jednoducho, kup si dobré kvalitné fľaše a začni cez deň ponúkať UM, aby si dieťa zvykalo, až kým MM nebude úplne nahradené. Neviem, aké skladovanie máš na mysli, ale ja robím UM vždy čerstvé, po max.2 hodinach nevypite vylievam. Mám termosky. DM na teplú vodu, fľaše mám Avent. Do 10 mesiacov som používala dojčenskú vodu Lucku, ktorú už netreba prevarat. Od 10 mesiacov dávam vodu z vodovodu.

filodendron
13. nov 2022

Postupne skusaj, ci ti chyti nejaku flasu. Niekedy vadi tvar cumlika, tok, makkost silikonu. Dojcene deti, ktore sa chcu dojcit vacsinou odmietaju flase. S tymto by som zacala. Ak je schopny prijat flasu, tak to pojde lahko. Ak nechce, tak skusit v polospanku. Ale treba ratat aj so scenarom, ze ti odmietne vsetky flase aj mlieka a jednoducho budes pokracovat v dojceni. Vela zdravotnych problemov sa da riesit aj pocas dojcenia, neviem, nakolko je to vazne. Najchutnejsie je Kendamil mlieko, najmaksi cumlik sa mi videl od aventu, vela maiciek si pochvalovalo MAM flasu.