Prechod z materského mlieka na umelé

lily_279
3. júl 2022

Môj mesačný syn má pravdepodobne koliku. Dosť často, skoro každý deň, ho bolieva bruško a ma problém sa vykakať. Sú to veľmi náročné dní a jedine čo nám pomáha aby sa trosku ukludnil je nosič. Je plne kojený. Pijem dojcensky čaj s feniklom + od včera mu dávame kvapky Babycalm. Je to o kúsok lepšie, lebo aspoň prdká, ale bruško ho bolí furt 😏 Začínam rozmýšľať, že by sme prešli na nejaké umelé protikolikove mlieko. Aký máte nato názor? Pripadne poradiť čo mám jesť aby mu bolo dobre... Ďakujem

dadis
3. júl 2022

@lily_279 U malych deti to je normalne. Neprestravala by som s dojcenim. U mna pomohlo, ze som na cas vysadila mlieko a nasadila sebe i synovi probiotika.

lorin29
3. júl 2022

@lily_279 skus piť len čistú vodu bez toho feniklu. Našej pri kolikach robil zle aj fenikel.. Užili sme si s kolikami do 5 mesiacov
Natieraj brusko s pupikom a jedine počkať.. Koliky prejdú

lily_279
autor
3. júl 2022

@lorin29 skúšala som aj to týždeň a mala som pocit, že je to ešte horšie keď som ho nepila

domka222
3. júl 2022

@lily_279 mne Dr pri tak maličkom dieťati neodporúčala vôbec feniklový čaj. Pri zmene mlieka by som sa zase bála, že bude problém s kakaním. Radšej pretrp toto obdobie a ďalej dojči. Môjmu pri kolikách pomáhalo držať ho v náručí a pohupkávať na fitlopte a espumisan l.

zuzkaa1991
3. júl 2022

@lily_279 ani UM by vam nepomohlo nam vôbec nic len prejst s tym bohužiaľ ale zaberal nam viac sab Simplex kvapky skuste tie ;) masirovat brusko teple zabaly(nazehlene plienky na brusko)

ritta86
3. júl 2022

Prejst na umele mlieko je asi najvacsia blbost. Aj tak bude mat koliky, to tak strasne verite na antikolikove mlieko? Vas syn ma este nedozrete creva, treba pockat. Ziadne UM to nevyriesi. Skuste infacol.Ale hlavne trpezlivost, z toho vyrastie.

kuriatkocervene
3. júl 2022

@lily_279 UM zvyčajne zapeká ešte viac ... skús vydržať, aj nášho bolievalo brucho zo začiatku, potom to samé prešlo. Skús pri dojčení robiť viac prestávky, keď sa začne jedovať a dať ho odgrgnúť. Tiež ho môžeš položiť na chvíľu na brucho alebo na predlaktie bruchom dolu, aj tak sa mu môže uľaviť. Nosenie je na toto super tiež, alebo cvičenie s nožičkami (bicyklovanie, pritláčanie kolienok k brušku a pod.), ale nie hneď po kŕmení.
Ja by som skúsila mu nasadiť probiotiká, my sme mali biogaiu. Alebo skúsiť coliprev, espumisan L alebo ten sab simplex ... sú aj homeopat. Boiron Calcarea Phosphorica.

54tinka54
3. júl 2022

@lily_279 crievka sa vyvíjajú, koliky sú dosť bežné, mne dr vravela že chlapci sú viac kolikovy a že to treba pretrpieť do cca 3. mesiaca. Na UM by som neprechádzala, tvoje mliečko je oveľa výživnejšie a UM ti nezaručí, že koliky prestanú.
Nám pomáhal espumisan a masírovať bruško pupikom.

mareri
25. júl 2022

u nas bol prechod rychly a bezproblemovy. Dala som do pusy flašku s mliečkom a pila. Fľašku poznala, pretpože pila čaj, vodu, akurat sa obsah zmenil na mliečko