Ahojte maminy! Aku mate skusenost s prechodom z dojcenia na umelu vyzivu? Moja 4-mesacna dcerka je pri dojceni casto nespokojna a place, z coho mi vychadza, ze mam asi malo mlieka ( vydrzi do dalsieho krmenia cca 2 hodiny), tak ju chcem dokrmit, ale flasu odmieta... ked to urobim naopak, najskor dam flasu, tak vtedy ju chyti, ale vypije nie vela (niekedy 60ml, inokedy 100 ml, atd.) a zacne plakat.... nasledne prsnik uz nechce, takze je hladna tak ci tak..... ak viete, poradte, prosim, ako sa z tohto zacarovaneho kruhu dostat.... vdaka.
@nataliaslivkova pravdupovediac, neskusala, lebo sa bojim, ze ked odstriekam a flasu nechyti, nebudem jej potom mat co dat a bude mi tu ziapat dalsie 2 hodiny od hladu.....
ale ked ti vydrzi 2 hodiny to je dobre. uz aj tak mozes zacat pomaly prikrmovat a potom uvidis. len teda zalezi ako ta necha v noci pospat
@monkasponkad kym urobis akykolvek krok co sa tyka UM, zavolaj najskor laktacnej poradkyni. Tvoje mliecko je najvzacnejsie, co mozes dcerke v zivote dat a to nehovorim o ostatnych vyhodach...
Ja mam dcerku (11 t + 4 dni) a doteraz ju kojim kazde 2 hodiny, pretoze kazde 2 hodiny si jednoducho pyta. Pre zvysenie tvorby mliecka mas milionsedem pripravkov (cajik, homeopatika, tabletky, CASTE PRIKLADANIE, z babskych rad zaprazene polievky, tmave pivo 😉 )...
Pi vela tekutin a nezabudaj pravidelne papat! V noci sa mi tiez budi kazde 2 hodiny, ale doprajem jej co si pyta a sme spokojne obe. Z flasky mi nechce pit vobec, takze ostava nam len to cickoskovanie. Ak mas pocit, ze mas mliecka malo, prikladaj si malinku vzdy ked si pyta. Tym sa ti tvorba zvysi. Cim viac bude papkat, tym viac mliecka sa bude tvorit.
A ak ti niekto bude hovorit, ze mozes mat slabe alebo riedke mlieko, vobec to neries, to su totalne h.vadiny. Cimskor kontaktuj poradkynu!
@monkasponkad ak ti vydrží po kojení dve hodinky, tak určite nie je hladná, môj nevydržal ani hodinu a to som ho po pol hodine už nosila po rukách, skúsila som odsať, lebo som bola zvedavá a po hodine odsávania som z oboch pŕs nedala viac ako 60 ml, to je málo mlieka, začala som prikrmovať a do týždňa som nemala žiadne mlieko :( takže ak môžeš, určite koj, neviem, čo by som za to dala, ja ešte stále verím, že mlieko príde 🙂
Ja som prikrmovala UM od dvoch mesiacou a kojim do dnes mali mal 4.8 pol rocka dobre kojim ho sice len 3 krat denne ale kojim ☺
Moja ma 5 mes a kojim na poziadanie, ked si pyta tak aj kazdu pol hod.- hodinu a nemam pocit ze by som mala malo mlieka, odsajem aj ked nie ako zo zaciatku za par min. cez 200ml ale beriem to ze tvorba mlieka sa ustalila a jednoducho to stiha pit. Vela mamiciek prestane kojit len preto ze si mysli ze ma malo mlieka. Porad sa z laktacnou naozaj. Ja som estelen pred 4 dnami zacala prikrmovat, doteraz cisto mlieko a ako vravim, obcas mam pocit ze kojim 100x denne ale kvoli tomu nebudem prechadzat na umele.
Ma 4 mesiace, to znamena, ze mozes zacat pomalinky davat prikrmy - je to lepsie riesenie ako UM.
@monkasponkad ale veď dve hodiny to je normálna doba moja ma tiež 4 mesiace a kojim ju cez den mozno aj viackrát. Nepribera azda ? Koľko váži ?
@monkasponkad kontaktuj laktacnu poradkynu
www.mamila.sk
dojcenie nie je o jedeni. dojcenie je hlavne o kontakte s mamickou...co si sama zistila podla spravania dietatka. UM dojcene dieta nepotrebuje nikdy, takze si kup radsej nieco na seba a skontaktuj sa a laktacnou poradkynou.
ahoj.. ja by som sa kojenia nevzdala ak by bola aspon nejaka moznost. nejde asi ani tak o tu zdravotnu stranku - dve deti mam na UM a jedno kojene 2 roky a su rovnako zdrave, ale ta citova vazba je uzasna...
ale ked nepojde tak nestresuj, ono, vystresovana matka nic dobre neprinesie.. ja som tiez bola na nervy a tak sme presli na amilk a mala je v pohode. niekedy mi to chyba ze som pre nu uz nie cely svet, ale obe sme spokojnejsie..
Dakujem Vam pekne za rady a nazory. Veru, uz aj rozmyslam, ze je na case zacat pomaly aj s prikrmamy. S akou zeleninkou, resp. s ovocim je vhodne zacat? Zatial asi tak 1x za den, alebo sa mylim? Vdaka za rady. Majte pekny den.
@monkasponkad
Pribera? Ak ano,je to ok. Dojcenie kazde 2hodiny su uplne ok..nasi jedli aj kazdu hodinu.
Mozno je slabo prisata. Mozno ma este koliky.
A peosim ta,podla odsavacky nezistuj mnozstvo mlieka. Lebo podla nej by som.ho mala.tiez malo.
@siska53 dakujem za odpoved. Ano, mala pribera, tak hadam ma dost mlieka. Ale vacsinou nevydrzi na prsniku dlhsie ako 5 min.
A podla odsavacky vobec to mnozstvo neberiem. Isto babo vytiahne viac, ako sa odstrieka. A s akymi prikrmami si zacinala pri svojich detoch?
@monkasponkad 2 hodiny je uplne bezny čas čo dieta vydrží bez jedla...mlieko je dolezitou sučastou jedalnička dietata či uz UM alebo MM. Ak pribera tak je všetko v poriadku. S prikrmamy by som sa vobec neponahlala, aj tak nevyriešia nejake extra zasytenie..je to len skušanie chutí. Idealne je začinat zemiakom - zeleninou. Ovocie je sladšie a niektore deti potom bojkotuju zeleninu. Ja som prikrm davala ako ,,obed,, ze so dala prikrm a ,,dojedla,, sa mliekom. Ale ten systém si najde kazda mamička svoj.
@monkasponkad ako som.mala v navode. Najskor mrva,po 3 dnoch zemiak.
No niektori pediatri odporucaju zacat psenom,ak by napr.babo malo nejake vyrazky po mrkve.
Kqmoskin maly sa tiez dojcil 5minut. A on papal kazde 3hodiny,prosot viac nepytal. Ona aj odsavala a davala do banky.
Takze ak pribera,je vsetko ok.
ahoj,
ako pisu aj ostatne baby, materske mliecko je uplne najlepsia volba, ale ak to uz nestaci, treba to niecim doplnit. Nas maly zacal pit amilk bifido, ked mal necelych 5 mesiacov. Najprv to bola kombinacia materske mliecko + UM, ale behom tyzdna uz pil iba UM. Je to velmi individualne, ale v takomto veku dietata uz mozes mat malo mlieka alebo aj dietatku vyhovuje viac pit z flasky, ak pije aj ine tekutiny uz z flasky. A to ze ti pije aj malo UM moze byt dane znackou. My mame 3 deti a naozaj to chvilu trva, kym najdes tu spravnu chut pre tvojho krpca.
Ahojte,vedely by ste mi poradiť?Síce mám 7 detí ale teraz pri poslednom dieťatku mám problém.Narodil sa s ráštepom takže sa nevie prisať.To by an nebol problém.Vždy som si mlieka odsala a nakrmila,pekne priberal.Teraz cca 3-4 dní sa trápim s odsávaním,lebo si odsajem iba 70-90 ml mliečka.Skušala som mu dať nutrilon ale ten odmieta,radšej sa otočí a zaspí než by jedol.Moje mlieko vypije za sekundu.Plakať neplače,vydrží aj 2-3 hodiny.Má 5 mesiacov.Ako ho mám navodiť na UM.
Ahoj, určite je kojenie najlepšie pre dieťatko. Ja som napríklad musela ukončiť kojenie zo zdravotných dôvodov zo dňa na deň a bolo mi to strašne ľúto. Malého som kojila takmer 6 mesiacov, čiže aj tak krásne. Prešla som na amilk bifido, to mu našťastie chutilo, pretože sme skúšali aj iné mliečka a nič nechcel. Musím povedať, že aj UM má svoje výhody, vieš koľko dieťa spapá presne, je sýte a pekne spinká aj v noci.
@monkasponkad ja by som.neodsavala..nikdy som neodsala tolko,kolko si vytiahne dieta a len ta to popletie..
Radsej castejsie prikladat,je uplne normalne,ze ti papa aj kazde dve hodiny,moji papavali kazdu hodinu az dve..nala,kym mala koliky,aj kazdych 20minut bola na prse..
Ak pribera (cize nestagnuje na vahe ci nechudne),tak b som na UM nesla.. A skor si dala.skontrolovat,ci je dobre prisata.
Dalsia vec,jed uz,tak stimuluj dojcenie tak,ze na jednom prse dieta,na druhom odsavacka,mne to pomohlo pri krize.
Ahojte,dakujem za rady.Siska,práve to že sa on nevie prisať koly ráštepu,takže stimulujem iba odsávačkou.Všetkych 7 som kojila a odsávačku som nepoznala.Teraz som si musela nakupovať.Kojila som až do 2 rokov a jedného syna až do 3 rokv.Prestala som vtedy ked somišla do porodnice.🙂
Teraz moj poisledný anielik takto pochodil,čo nás nesmierne trapi.Sať apsolutne nevie,a UM nechce,radšej nepapa.Nemeriam kolko vypije,lebo pije tolko kolko mu chutí.Ani dospely nejedia vždy rovnako,nie?
Bellahc,dakujem za podporu.Moc si mi pomohla,a hlavne dodala nádej.Nenávidím umelé mlieka a ich vona je otrasná.Podávam mu mliečko svoje ale ked mu už nestačí mám doma Nutrilon pokušam sa mu to dať,ale radšej si otočí hlavu a zavrie očká.Je to moj pokladík a chcem mu iba to naj.
Ako si mám zvíšiť tvorbu mlieka,viete nejaké rady?
@csicsike zrovna hľadám ten príspevok, kam som cca v auguste písala čo robiť, aby bolo mliečka viac, no už asi slepnem.😃😃😃
Sú na to homeopatiká Ricinus communis (číslo si už nepamätám, veď je to pomaly už 10 rokov...), ale zrejme peniažky na rozhadzovanie nemáš, tak papaj veľa veľa polievok so zápražkou (najlepšia je skutočne vajíčková s rascou kvôli drobcovmu brušku), takisto spústu mliečka urobí klasická biela káva (kedysi mala názov "Melta", dnes je v obchodoch pod názvom "Mletá", prípadne podstatne drahšie, ale na prípravu menej náročné "Caro"), tiež Vinea, ale myslím, že iba biela (nie som istá 😃), no a takisto je na to super tmavé pivo (najlepšie Steiger alebo Šariš, tie sú aspoň príjemne sladké 😄😄😄). 😘
@monkasponkad V 6.m.s mrkvou. Niekto zacina so psenom. Po mrkve som dala zemiak.. Vzdy 3dni. Presny postup mi dala pediatricka..
Ako aj moja niekedy tahala len 5minut,len pre nu bolo vsetko ostatne zaujimavejsie ako papanie,kedze bol doma aj maly bracek,tak ona mi potom papavala aj kazdyvh 20minut dakedy,lebo sa lahko rozptylila.. A to trva doteraz,casto su ine veci zaujimavejsie nez jedlo a to uz bude mat 5 rokov. 🙂)
Belahc,dakujem.No to máš pravdu,peniaze na rozhadzovanie nemám😉,každý chce niečo,len na mna sa nezíde nič🙂,ale aj dušu by som pre svoje deti dala,nech maju ani ja som nebola iná😅.No tu meltu poznám,určite si kupim.A aj vineu pijem,lebo je milujem.Caro mi detská vypiju skor ako sa spametám😀.Pivo neznášam ale ani žiadny alkohol,som abstinent alebo ako sa to povie.Keby to stálo na mne tak by firma na vyrobu alkoholu-všeobecne a cigariet určite zatvorila alebo skrachovala.😀
Včera mi strašne bolela hlava a ani 1 cm som si nevedela odsať,potom to prešlo a už to šlo
Bellahc ,vydím že si z Hlohovca,nepoznáš náhodou kočku-mamičku z Dvorníkov?
Ešte z témy "májovky 2016 v Nitre" poznám z Dvorníkov maminku ejka82.
To to určite nie je ona.Ja ju poznám z nemocnice-porodnice a rodila so mnou 8.8.2016,boli sme spolu na izbe
Skusala si odsat kolko odsajes?ci mas dost mlieka?