Prechod na umelé mlieko u dovtedy plne dojčeného dieťaťa

zuzana1985
23. jún 2013

Zaujímalo by ma či sa tu nájde mamička, ktorá svoje dovtedy plne dojčené dieťatko zhruba vo veku 5 mesiacov odstavila a prešla na UM? CHcela by som vedieť ako dlho im trvalo kým si dieťatko na UM zvyklo a akým spôsobom ho chovala - fľaša a pod....jednoducho ako to prebiehalo. Podotýkam že na odstavenie mám svoje dôvody Ďakujem

lenka_21
23. jún 2013

@zuzana1985 skus napisat ake mas dovody ... mozno nemusis odstavit a da sa to vyriesit 🙂

patkobo
23. jún 2013

velka skoda odstavit doteraz plnedojcene dieta a materske mlieko mu nahradit umelym ..

katie555
23. jún 2013

@zuzana1985 zase tu budes dostavat rady preco mas pokracovat dojcit..ale keby si to chcela vediet tak sa spytas na to ..
ja som malej sem tam od malicka davala flasku z mojim mliekom ked som surne potrebovala odist...
mala je doteraz dojcena, plus 2-3 prikrmy denne. vcera sa mi nepodarilo odsat dost ked som sla na koncert, tak sme kupili uz zarobene mliecko..ja som mala malu dusicku ze co ked to nebude chciet..
ale vraj v pohode vypila 120 mil (okrem tusim 90 mojeho) takze mozno to nebude az tak zle ako si ty myslis a predstavujes..
Skor by som ale povedala ze zaved prikrmy - aby nebolo male uplne zavisle na mlieku..teda ak to nepotrebujes hned od buduceho tyzdna..
Drzim palce ...

marianna2468
23. jún 2013

Ak nemas zdravotne dovody tak to nerob - neodstavuj, velka skoda by bola. TEDA JA BY SOM TO NASILU URCITE NEROBILA. Moja ked mala 7 mesiacov tak z nicoho nic jedneho pekneho dna nechcela zobrat do pusy bradavku a tak som bola nutena skusat flasu,hoci zo zaciatku to bol booooooooj, vzpierala sa ,revala jak pavian ale po 3 tyzdnoch to preslo a doteraz pijeme z flase UM.

lenka_21
23. jún 2013

@katie555
@zuzana1985 Ja nemam v plane presviedcat, ale lepsie sa radi ked je viac informacii. Ja dojcim 2 deticky (biologicke a aj adoptovane). Tiez som zvykla odstavat ked som isla prec - cca do takeho 6-7 mesiaca a potom som dala aj UM. Moje deti vecer piju kasu Bebu na dobru noc od 6 mesiaca. Nikdy nemali problem sa dojcit, alebo vypit UM. Tiez si myslim, ze je lepsie zavadzat prikrmy ako UM - po ukoncenom 5 mesiaci je to uz v pohode. Na dovod sa pytam aj preto, lebo mne radili, aby som presla na UM, lebo maly nepribera dostatocne - vraj mam slabe mlieko 😨 😨 😨 totalna haluz. Mala pije to iste mliecko a je ako valibuk.
Mna teraz pravdepodobne caka dost narocna operacia (tiez chceli, aby som prestala dojcit), ale nespravila som to, len som to obmedzila na minimum a ked sa budem citit lepsie mozem sa rozdojcit ... Pre dietatko je lepsie byt dojcene pocas zavadzania prikrmov a ked by som musela odstavit, tak by som sa snazila vydrzat aspon do ukonceneho 6 mesiaca ak je to mozne ...

katie555
23. jún 2013

@lenka_21 ja som to nemyslela nic v zlom ,ale tu nakonikovi zenska napise ze chce prestat dojcit - mne osobne je jedno z akeho dovodu to je, hned ju vsetky zacnu presviedcat aby to nerobila...
som nazoru zi a nechaj zit...verim ze ma na to dovody preco to tak chce, som len napisala akej situacii som ja ...a mozno jej to pomoze...
to inak o tom UM som pocula ze na svk radia ked dieta nepribera dost..ja som si tiez odskakala hodne ohladom toho, ze mala priberala 100 g za tyzden ( ale to uz po cca 3tom mesiaci) ale nikto mi nepovedal prejst na UM...mne davali rady typu budenia v noci na kojenie kedze mala v tom obdobi prespala celu noc , to som pritakala a urobila si podla seba...A potom sa tetusky zdravotnicky jednoducho zmierili s tym ze mala pribera pomalsie lebo sa narodila velka ... 😀

lujza123
24. jún 2013

@zuzana1985
no v prvom rade si kup dobre flasky , radsej drahsiu ako napr Avent, Mam, bez BPA a inych sajrajtov. Sterilizovat ich uz pri tak velkom babe nemusis ale potrebujes na vodu flasu zvlast. Hlavne pocas horuceho leta deti na UM potrebuju aj trochu vody.
Zacni s jednou davkou UM denne a postupne nahradzaj takto vsetky kojenia. Tvorba mlieka sa ti postupne zastavi
Priprav sa na to ze babetku nemusi sadnut kazde mlieko, bude mat zozaciatku problemy s kakanim, takze je mozne ze tych znaciek vyskusate viac.