ahojte mamičky, veľmi rada by som Vás poprosila o radu 🙂 čoskoro sa bohužiaľ vraciam do práce a musím pomaličky odstaviť nášho skoro 10 mesačného synčeka od materského mlieka, bohužiaľ UM mlieko malý total odmieta, ako náhle sa k nemu priblížim s flasou začne strasne plakat a odstrkávať, neviem čo s tým robiť, dakujem Vám za rady 🙂
Vôbec nemusíš odstavovať - kolegyňa kojila do 3,5 roka. A keď by si mlieko stratila - 10mes. dieťa nemusí piť mlieko ak ho odmieta - nahradíš jogurtom, syrom, neskôr termixom, pudingom - väčší problém by bol keby bábo nepapalo žiadne príkrmy (do 5-6mes.) a odmieta akékoľvek mlieko - aj to sa stáva.
zuzan všetky majú pravdu,nakoj,pracuj,nakoj,ale hlavne mysli pozitívne,všetko jedz čo ti chutí,a malý má pravdu,že odmieta tie umeliny z reklamy,doplň jogurtom ktorý má živé kultúry-sabinovský,zvolenský/žiadny dobrý tata,dobrá mama/a takisto aj mlieko radšej automatové,alebo 5dnové ,vyskúšaj v malých dávkach 50ml,potom100ml ako umeliny 1.triedy.Ver mám 3synov kojených do 3.roka,ked som mala nejaké povinnosti tak doplnala som jogurtíkom,a žiadna alergia,nijaká dyslexia,dysgrafia-to všetko z tej chémie,umeliny a ečiek....daj si prosím poradiť
@zuzan2 moj syn bude mat tiez coskoro 10 mesiacov a aj ja zacinam riesit ostavovanie. no otras. flase nema rad. dokonca ani caje ani ine tekutiny z flasky moc nechce. len to prso. ale jednej kamoske poradila doktorka dat dietatu prso a ked bude v takom polospanku, prehod prso za flasu.postupne si na to tak zvykne ze nebude problem. a fakt jej to velmi pomohlo. nam sa to dnes nepodarilo takto urobit, ale hadam v priebehu par dni si maly zvykne. skus aj ty 🙂
@krisstinaa dakujem za radu, mne doktorka odporucila davat kase miestom mlieka tak uvidime ako bude dalej
ahoj zuzan, tiež si myslim, ze nie je dovod na odstavovanie, pokial tebe aj syncekovi dojcenie vyhovuje. Prave naopak, rano ta moze dojcenie pozitivne naladit a pojde sa ti lepsie do prace a zase ked sa vratis z prace, myslim ze aj ty aj syncek ocenite, ze budete moct stravit spolu cas takym krasnym posobom akym je dojcenie. Pri dojceni sa konecne po rusnom dni na chvilu zastavis a oddychnes si a tvoj syncek bude stastny ze zase moze byt umaminy v naruci. Akokolvek sa rozhodnes drzim ti palce.
ahoj, no ziadne nedavame, lebo moj maly to nechce. uplne odmietal umele mlieko. TAk rano a vecer robime kasicky, al obcas ked mu liezli zubiky, alebo bol chorucky, tak som ho dojcila, sice vela mliecka tam isto neni, ale sem tam sa este na mna prilepi🙂 nechala som tomu volný priebeh🙂
ja by som na tvojom mieste neodstavovala 😅 nadojčíš ráno pred odchodom do práce, keď sa vrátiš z práce, večer pred spaním, prípadne v noci..a obe strany budú spokojnejšie a nemusíte sa trápiť s UM a potrebu mlieka/tekutín bude mať pokrytú 😉 😎