Potrebuje 19 mesačné dieťa piť mlieko?

28. aug 2020

Ahojte, dcerka ma 1r a 7m je kojena. Ak by som prisla o mlieko treba jej este UM, ci by ste dali kravske pomalicky? Este ho nepila. Jogurty aj troska syr tvrdy papa.

nika_m
28. aug 2020

Ahoj, moj syn ma o chvilu tiez 1r a 7m a je sice na UM ale poslednu krabicu dopije a chcem vyskusat kravske cerstve mlieko...ak mu nebude chutit alebo nebude robit dobre tak asi ziadne, jogurty a syr papa, acidko sem tam somnou vypije, takze aspon mliecne vyrobky ma kazdy den...na tvojom mieste by som ja uz s UM nezacinala a bud dala kravske alebo ine mliecne vyrobky

lussinka7492
28. aug 2020

Teraz ma tu vsetci ukamenuju ale kravske mlieko do troch rokov urcite nie..na trhu je vela batolacich mliek aj drahsich aj lacnejsich a nevidim dovod dietatu ho nedat...kravske mlieko nema ziadne vitaminy ani ine dolezite latky pre dieta...

brezza
28. aug 2020

@lussinka7492 aj moja lekarka tvrdi, ze kravske do troch rokov nie.

andreakotesova
28. aug 2020

Mlieko dieta a aj dospeli vobec nepotrebuju pit. Stacia mliecne vyrobky.

asia83
28. aug 2020

Samozrejme. Z čoho majú rásť kosti tak rýchlo ako potrebujú? Moja pila Sunar do troch rokov, potom som prešla na klasické 3,5 percentné mlieko z obchodu, do ktorého jej ešte šibnem lyžičku Sunaru 5.

11iva11
28. aug 2020

Tiež si myslím, že v takom veku je dobré piť ešte stále špeciálne batoliace mlieko. Prečo chceš dávať kravské? Zdá sa ti lacnejšie? Ja som to teda neprepočítavala, ale plnotučné mlieko tiež niečo stojí (a nemyslím teraz krabicové trvanlivé, išla by som do nejakého "gazdovského" alebo ak máte vlastné kravy 😉), a to umelé je sušený koncentrát, takže pár litrov z toho nerobíš.
Dá sa kúpiť lacnejšie v e-shopoch, alebo tu v bazári sú väčšinou super ponuky, ja kupujem odtiaľto pravidelne.

tatinka
28. aug 2020

Syn ma dva roky ,ked mal cca 20 mesiacov,zacal pit menej mliecka a v 21 mesiacoch sa sam odstavil, est napisem,ze bol od malicka na um kedze svoje som takmer nemala a za kratko uz vobec nemala....pytala som sa aj pediatr.a jej reakcia bola,skusit ponuknut mliecko klasicke z automatu preravrit ,ale ak nebude chciet,nevadi,dolezite vraj je,ze papa syr,jogurt....syn ako sa odstavil od um,ine nechcel ziadne,do teraz ho nepije,ale jogurt biely denne spapa,aj syry ma rad

11iva11
28. aug 2020

@lussinka7492 zatiaľ nikto nekameňuje 😉

sunny8
28. aug 2020

Jedna múdra teta povedala že kravské mlieko je pre teliatko a pre detičky je materské mliečko. A mala pravdu no aj keď mi to vtedy prišlo smiešne. Podľa mňa človek mlieko vôbec nepotrebuje. To čo by malo obsahovať je obsiahnuté aj v iných potravinách ..

stanislavicenka
28. aug 2020

@asia83 🤦tu sa mi hodi Len Toto. Capnut sa rukou po cele

andreakotesova
28. aug 2020

Dievcata, v maku je ovela viac vapnika ako v mlieku.

sofiia87
28. aug 2020

Moja ma 19 mesiacov a pije len kravske. Od 1,5 roka nekojim a ziadne UM nechcela.

asia83
28. aug 2020

@stanislavicenka Môžete urobiť. 👍 👏

bluka2
28. aug 2020

Tak neviem. Ja sice kojim 19 mesačného, ale vybrala by som radsej kravske z biofarmy ako umele... Dostala som raz asi dve vzorky a maly to nechcel, kdezto kravske v pohode by si dal. Mne to UM dost smrdelo, takze som to neochutnala, ale mám pocit, že to bude chutiť asi tak ako voňať. Chutnal to niekto?

hederamonstera
28. aug 2020

Nechcem rypat, ale aky zmysel ma davat 3 rocnemu UM??

majamat
28. aug 2020

dieta nevyhnutne mlieko nepotrebuje. ak ho hcce, ej vec nazoru, ake mleko podat. umele je upravene pre dieta, ale prakticky tiez obsahuje kravske mlieko, teda pokial dieta nema dietu pre neznasanlivost nejakej zlozky mlieka co predpokladam, ze nema, inak by si toto neriesila. a aj tie syry, ci jogurty, hoci su lahsie stravitelne, hlavne koli inej forme laktozy. no ak nie ej problem s laktozou, nemusi sa nic take riesit.
dolezity je dostatocny prijem vapnika. tu mas tabulku http://www.osteoporoza.sk/pacienti/vyziva/tabul...

@andreakotesova to je sice pravda,a le aby s do tela dostala mnozstvo vapnika ako je v 1 salke mlieka, musela by si zjest aspon 2,5 PL maku denne. mak veru nejedavame denne a neviem, ci by nam chutil. pokial ho mame v jedle, s vynimkou makovej plnky, tak nikde take mnozstvo asi nemame, aby to pokrylo 1 salku mlieka. a neviem presne ako je na tom mak, ale horcik a vlaknina udajne znizuju vstrebavanie vapnika, pricom obe teto zlozky su v maku vydatne zastupene. cize mozno by bolo treba na pokrytie 1 salky mlieka ( resp. vapnika z 1 salky mlieka ) aj 3-4 PL.

danielahamar
28. aug 2020

Moji nepili od jedného roka, ani nepiju a to majú 14 a 17r.

renab
28. aug 2020

Moji nepili mlieko od 6tich tyzdnov, lebo ta rastlinna umelina sa mliekom nazvat nedala a ziju.

stanislavicenka
28. aug 2020

@asia83 toto su zastarale nazory. Kosti vapnik potrebuju, Este treba dodat, ze na vstrebava vapnika treba vitamin D

dajana1983
6. sep 2020

Keď nechce piť jedno,neznamená to že druhe dieťatko nebude piť aj do troch rokov ,keď mu proste chuti.Sak každé bábo je iné....kravske- ono kto mal skúsenosť ,podľa toho čo som zažila v rodine ja,deťom veľmi nevonalo,priamo od farmára🙊 ono je svojím spôsobom dosť ťažké ,pre tak malé dieťa by som isto nevolila .Ani tie trvanlivé z obchodu .Fakt je dosť pre batoliatka a veď kľudne pokračovať v tom čo malo.Dieta mlieko potrebuje určite do istého veku,alebo keď nezačne samo odmietať.No už zdravšie a ľahšie mi príde kozie -nez kravské😊

zuzuliennka1
6. sep 2020

@lussinka7492 suhlasim... tie UM su do 3r veku lepsie ako kravske, pasterizovane,....

ladyvi
6. sep 2020

Ja dam blbu otazku, ale umele mlieko je z coho urobene? Nie susene kravske? Ci mi cosi uslo?

zuzuliennka1
6. sep 2020

@ladyvi nie, je tam zlozka mlieka, ale obsahuje viac vitaminov a mineralov, ako kravske mlieko.... ak dieta s UM problem nema, ale zaroven mlieko vyzaduje (ako napr. nas syn), tak by som ostala na UM, do 3r urcite.

ladyvi
6. sep 2020

@zuzuliennka1 aha oki. Ja som kojila, tak nikdy som nestudovala, ze co to obsahuje. Myslela som, ze 90% UM je susene kravske.

ajka0207
6. sep 2020

Baby, tie čo by ste dávali UM, vám to chutí? Ja som síce neskúšala moc značiek ale mne to príde strašne umelé. Ja som dcére nukala kravské, ale moc ho nechcela. Možno deci denne.

kate_cs
6. sep 2020

Ja som sa napríklad o tomto s nikým neradila. Môj syn bol kojený, ani kvapka UM a v 18-19 mesiacoch som kojiť prestala, lebo som bola opäť tehotná a kojenie bolelo. Mne ani nenapadlo dávať UM, keď som dovtedy nedávala. Má vyváženú zdravú stravu, či jogurty, alebo iné mliečne výrobky. Ale kravské mlieko ako také nepije.
Pre mňa tá biela tekutina v krabici z obchodu nemá žiadnu extra pridanú hodnotu.
Raz tato téma prišla do rozhovoru, keď som bola s inými matkami predtým dojčených detí a žiadna z nich po odstavení nepokračovali s UM a ani nedávali vyslovene piť kravské mlieko, ale deti mliečne výrobky bežne jedávajú.
Ja napríklad biznis s UM podporovať nechcem, ak nemusím 🤷🏼‍♀️

zuzuliennka1
6. sep 2020

@ajka0207 mne chuti 😂

zuzuliennka1
6. sep 2020

@kate_cs tak bud rada, ze si nemusela. ta “biela tekutina bez pridanej hodnoty” mi napr. zachranila kojenie a udrzala moje dieta nazive prve mesiace, nez som po sekcii kojenie rozbehla... to su ale nazory... um nie je ziaden jed

lenkakravcova
6. sep 2020

Od 7mes. som dávala UM do 1 roka, potom som pomaly začala dávať raz za čas kravské UHT 1,5% + jogurty/tvarohy/syry alebo mliečne kaše denne (+ krupicovú, puding). UM som dávala asi 2-3 mesiace "prechodu", potom od 1 roka a 3 mesiacov už iba kravské mlieko a výrobky z neho.

dajana1983
6. sep 2020

@zuzuliennka1 nemám rada matky fanaticky ktoré si myslia že kojenie je jedine to naj atď...to sú proste názory bez inteligencie....šak kto môže nech koji a kto nie ,nahradiť sa to dá nastatie hotovými mlieckami.100percentne nie je nič na svete....ani strava ktorú matka požíva cj buď tehotná alebo dojčiaca...a kazda si z miminkom užije svoje či dobre či náročné