Postačí umelé mlieko ako doplnok výživy?

25. sep 2020

Staci pit popri strave dietatu UM do 3 r a viac.. aby malo vsetky vitaminy co potrebuje? Alebo treba aj nejake doplnky z lekarne? ci mu to um zabezpeci dostatok zeleza.? (zo stravy to nema sancu zjest to by muselo jest ovocie/zeleninu na kila..)

mogaa
25. sep 2020

určite nie...mlieko je výživovo upravené pre bábätko aby pokrylo to čo dieťa potrebuje, ale nie pre dieťa staršie ako rok....vitamíny v UM sú upravené pre dieťa do určitého mesiaca ...predpokladám že ty tiež neješ ovocie a zeleninu na kilá a netrpíš podvýživou ani nedostatkom vitamínov.....železo je špecifické lebo sa z potravy vstrebáva len za určitých podmienok(nesmie sa kombinovať potravina so železom s potravinou kde je veľa vápnika), takže ak je tam jeho nedostatok treba to riešiť buď stravou(zamerať sa na správne potraviny ale ho doplniť doplnkami) a problém môže byť v nedostatok D-vitamínu...

autor
25. sep 2020

@mogaa ako do urciteho mesiaca?
UM su aj pre rocne, dvojrocne, trojrocne dieta...

autor
25. sep 2020

su ocislovane

andreatytler
25. sep 2020

Zeleza je praveze v umelom mliecku malo. Ale ovsenna kasa co davam malemu je obohatena o zelezo, takze jedna denna davka ma 100% potrebnej dennej davky zeleza a tiez urcitch vitaminov.
Podla mna ziadne umele vitaminy netreba. Ved moj 10 mesacny syn zje na obed cele jedno jablko... ved to je dost pre dospeleho cloveka, nie to este pre take malinke dieta.
Nasa terapeutka mi povedala aby som nedavala ziadne mlieko dietatu. Ze iba materske alebo umele mlieko. Mlieko, teda aspon tu kde zijem, je podla mna predopovane chemiou a sposobuje problemy stale viac a viac ludom. Ja budem kludne davat umele mlieko az kym nepojde do skolky... ale skusim aj normalne.

jakubkocerha
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzana_ilkova
6. okt 2020

Ahoj ja si nemyslim ze 3rocne dieta potrebuje este UM... uz ani rovne dieta nepotrebuje UM pocas dna prijme dostatok stravy aj vitaminov, maximalne na noc ak si to vyzaduje a nedokaze sa od neho odnaucit no to by som ptm aj tak nahradila obycajnym mliekom ....