Poraďte umelé mlieko pre ročnú dcérku

16. okt 2023

Ahojte, prvu dceru som kojila 2 roky, teraz s druhou mam stale dostatok mlieka, ale je strasne slaby papkač...v noci sa budi uz aj 15x, ja zacinam mat z toho psychicke problemy, lebo manzela mam v zahranici, na deti som sama...schudla som zo 67 kg na 52..a to za mesiac a pol...chcem zvolit tuto metodu- umele mlieko a kojenie...ze bude na noc viac zasytena, je aj anemicka...absolutne sa nevyznam v umelom mlieku, na cene nezalezi, chcem naozaj kvalitne mlieko a viem aj ze sa este delia podla veku? Neviem o tomto naozaj nic a rada uvitam Vase rady..dakujem Vam 😘

snehulak77
16. okt 2023

Ahojky. Všetky umelé mlieka spĺňajú prísne štandardy. Hlavne je, aby dieťatku sadlo. My sme začali Bebou, boleli ho veľmi bruško, tak sme prešli na francúzske mlieko, to bolo super ale riedke tak sme v 3mes prešli na Sunar AR a to sme mali. Aj dr nám to predpisovala potom. Takže uvidíš ako ti bude zvládať to UM.
Niektoré sú aj horké, myslím HA rady sú také, že nie každé dieťatko to vypije. Veľa šťastia 😊

barbora0308
16. okt 2023

Pre kojene deticky, ktore prechadzaju na umele casto pediatri v roznych forach (resp. aj nasa pediatricka) odporuca Nutrilon profutura, vraj je najblizsie k materskemu. Za skusku by to asi stalo, uvidis ale, ako dcerke sadne, mozno budes musiet vyskusat viacej tipov, kym si najdete to svoje. Drzim palce 🤞☺️!

autor
16. okt 2023
autor
16. okt 2023

@snehulak77 dakujem krasne za odpoved😊

autor
16. okt 2023

@barbora0308
@snehulak77 baby a to pediatri predpisuju? Je to potom lacnejsie? Toto 1x pocujem hehe

barbora0308
16. okt 2023

Ano presne toto UM. UM sa predpisuje iba vtedy (pokial mam teda dobre informacie), ked ma dieta nejaku diagnozu napr. intoleranciu a pod. Vtedy tusim ale urci vhodne UM lekar a ano vtedy je lacnejsie. Tym, ze je anemicka, tak by som sa urcite poinformovala o moznostiach u pediatra. Ale inak sa standardne hradi cela suma za UM 🙂.

floki1994
16. okt 2023

Tiez to tak robim..na noc davam Hipp combiotic a cez den kojim ...uplnecten isty problem sme mali

snehulak77
16. okt 2023

AR rady sú antireflux, to mliečko je trošku hustejšie, aby ho nevyvracali. Sunar mal výhodu, že nezapeka detičky, takže nevracajú ale nemajú zápchu.
Toto mliečko nám do roka predpisovala pediatricka. Dá sa kúpiť aj normálne, ale tak keď ho predpíše, tak dosť usetris... Ale musíš vedieť, či jej robí dobre.

autor
16. okt 2023

@floki1994 ano? A zlepsilo sa to s UM? A ake ste kupili? Ako zistim ci mliecko nesadne? Moze boliet brusko alebo?

floki1994
16. okt 2023

Ano po UM mi spinka 5-6 hodin...kupujem Hipp Combiotic u vas uz dvojku treba ..je to podla mesiacov...brusko neboli a je spokojny.. ked cez den kojite tak by to malo byt ok a nemalo by mat ani zapchy..odskusajte den dva..ale to hipp sa vraj velmi podoba zlozenim materskemu mlieku tak ho deti dobre znasaju

siska53
16. okt 2023

Skor ide o to, ktore jej bude chutit.. nasa vyberava, slaba jedacka..nemala som srdce odstavit ju od dojcenia, hoci uz mala takmer 2 roky, kym nebude akceptovat niektore umele mlieko. Nakoniec si "vybrala" Hami. Tak pila to. Synovi to bolo asi jedno, tam som mu dala Bebu, lenze on bol, aj je, naopak, jedlik..

smajluska
16. okt 2023

Keď mlieko nesadne tak bolí bruško, dieťa je plačlivé, šponuje sa, môže mať veľmi riedku stolicu, prípadne kaká raz za pár dní. Môjmu synovi sadlo mlieko Nutrilon Advanced a pre Vašu dcérku už musíte vyberať mlieko podľa veku. Už mala 1 rok? Myslím, že od 12 mesiacov by ste mali mať už Nutrilon 3. Ale aj iné mlieko pre ktoré sa rozhodnete tak je tiež určené podľa veku dieťatka.

smajluska
16. okt 2023

Keď nemá dieťa problémy so zažívaním tak pediater UM nepredpisuje.

smajluska
16. okt 2023

Ak sú tráviace problémy tak musíte mať potvrdenie z Gastra. Vtedy sa predpisuje UM na recept a vyjde to lacnejšie.

autor
18. okt 2023

@smajluska
@siska53
@floki1994 mala ma o dva tyzdne rok...este stale som nebola v DMku, tam budu asi naj ceny ci? Zajtra sa chystam...este mam stres z toho ci chyti flasku..cajik pije z toho avent poharika..ci aj do neho jej to mam dat? Alebo mam kupit flasu s cumlom klasika proste? Dakujem

floki1994
18. okt 2023

Ja davam z avent flasky..cumel ktory ma tvar ako bradavka...vecer keby nechcelo dieta tak ked bude trosku prispate mu dajte, vtedy hadam vezme 🙂 hipp kupujem v lekarni..neviem ci DM ma

autor
18. okt 2023

@floki1994 dakujeeeeem za radu ☺️

autor
18. okt 2023

Baby a este otazka..neplanujem ho kupovat...ale co hovorite na znacku kendamil?

floki1994
18. okt 2023

Rozhodovala som sa medzi hipp a kendamil...citala som zahranicne clanky aj a vraj su si velmi podobne a obe velmi chvalia...kendamil je ale drahsi myslim