Poraďte umelé mliečka

sonickat
24. mar 2013

Ahojte babenky.. Prosím Vás zúfalo o radu ... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Ja viem že už tu bolo vela takých tem aj som si dačo prečítala , ale radšej takto a nanovo... 😉
Vie mi niekt poradit??? ake mliečko mam davat??? Mam dvoj mesacnu dcerku a vlastne skoro celu dobu máme problemi papame nutrilon HA doktorka si ho chvali ale malinka sa mi nevie vykakat mava krce musim jej pomahat s rektalnimi tycinkami.. A doktorka mi vzdy povie ze pokial pribera to nemusime riesit...
Neviem na ake mliecko prejsť ci sunar alebo babylov.. co by ste vy odporucili ake mate skusenosti s babylove mlieckom..???,

aurelkan
24. mar 2013

Mamicky ti poradia podla svojich skusenosti ale tvoje mozu byt aj tak ine :( Davala som Babio, to uz stiahli z trhu. nemali sme problemy. Teraz davam HIPP a tiez bez problemov. ALe ked sa obcas neco vyskytlo tak som dala do mlieka Linex - probiotika pre babatka, potom sa to rozbehlo... VEla zdravicka babatinku prajem

jedinecna
24. mar 2013

Skus inu znacku, len nech je HA(beba, hipp....)

sonickat
autor
24. mar 2013

@aurelkan viem ze mamicky poradia podla toho ako a co vyskusali a zazili ... len neviem co a ako ci jej mam to mliecko zmenit alebo nie... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

sonickat
autor
24. mar 2013

@jedinecna preco len ha????

luciannka83
24. mar 2013

ak ju z mliečka zapeká, tak jej ho skús urobiť slabšie. Tzn. na 90ml vody nedaj 3 odmerky mliečka ale len 2 odmerky. A doktorka si ho bude chváliť, lebo má motivátory prečo to robí. Viem ako to beží, švagor je medicínsky reprezentant a doktori sa rôzne motivujú aby predpisovali alebo doporučovali to čo je treba. Babylove je často nedostupné, ja by som vyskúšala najprv to riedšie dávkovanie. Malo by to pomôcť. A pripravuješ to mliečko presne podľa návodu? 1 zarovnaná odmerka na 30ml vody? A bruško ju môže bolieť aj z toho, že má koliky. To deti do cca 3 mesiacoch mávajú. Ale to kakanie by také byť nemalo. A ešte ma napadá, dávaš jej čajík. Deti na UM by mali prijímať aj inú tekutinu ako mlieko, lebo mlieko je od jedla a čajík od smadu. Síce náš malý nikdy ku nutrilonu nič iné nepotreboval.

lauralara
24. mar 2013

my sme zacinali Bebou HA, mne sa ale zdalo, ze malej nerobi dobre, nikdy nedojedala, stale plac, nikdy sme nevedeli ci chce jest alebo nie, ked sa zdalo ze hlad, nezjedla nikdy co je bolo pripravene, presnejsie, nikdy nezjedla normalnu, jej veku primeranu davku, jedli sme niekedy aj kazdu pol hodinu malinko... mne sa ale zdalo, ze mlieko nevyhovuje... kedze nie sme alergici, tak som jednoducho presla na Nutrilon, nie HA ckovy, najprv len na skusku, to v lekarni su dostupne aj male vrecka na vyskusanie, osvedcilo sa, zacalo jej viac chutit. Neodporucala by som menit davkovanie podla navodu, bolo mi vysvetlene, ze ak sa zaraba redsie mliecko, su z toho hnacky, co dieta dehydratuje a pri opaku dieta zapeka, Pokial viem, kym je dieta vylucne na mliecku, nie je potrebne ani caj alebo vodu podavat, mala tiez vobec nechcela pit, kym bola len na mlieku, koliky sme mali cca do ukonceneho 4. mesiaca... jednoducho to len treba pretrpiet a podavali sme jej este Espumisan kvapky, co trochu zmiernilo krce v brusku. Pri zapche ale urcite je vhodne kontaktovat pediatra pri takomto malom babatku podla mojho nazoru.

sonickat
autor
24. mar 2013

@lauralara nam espumisan vobec nepomaha a doktorka mi kazala davat aj bio gaiu probiotika a nic nepomaha..

lauralara
24. mar 2013

@sonickat espumisan sice nerobil zazraky, ale aspon vetry boli a placu o kusok menej, lebo nasa mala mam pocit ze vrieskala nonstop vo dne v noci :(, keby bolo babo vacsie, skor poradim, lebo ked zacne papat normalnu stravu, da sa to lepsie korigovat, je nutne aby babo pilo HA? ste alergici? lebo my sme to mali akoze preventivne aj ked to nebolo potrebne, sice doktorka nebola nadsena z mojho rozhodnutia, no HA sme nemali na predpis, kedze nebola diagnoza na papieri, tak som presla na ten Nutrilon. Pijeme ho doteraz a mala ma 2,5 roka a myslim si, ze nam pomaha aj v posilneni imunity.... no je to individualne, nie je to zaruka... Pokial nemusite HA, co tak obycajne mliecko vyskusat?

sonickat
autor
24. mar 2013

no ja som alergicka od dectva a tak isto ma alergiu aj starsia dcerka

sonickat
autor
24. mar 2013

@luciannka83 davam aj cajik a mliecko robime presne podla navaodu

ktore
25. mar 2013

@sonickat ahojko.aj my sme papali HA.tiez nas zapekalo.potom sme presli na babylove,to sme krasne kakali len grckala ale to som myslela ze je normalne pokial nevracia uplne.potom to babylove vypadlo a museli sme rychlo prejst.tak sme dali hami.stoli riedka a niekolkokrat za den.takze sa kaka o dusu.keby nam to hami nesdalo tak ideme uz iba na HIPP.to by som asi dala lebo som v nom vraj probiotika.zatial sme fajn ale aj tak rozmyslam ze ked miniem hami tak kupim hipp....myslim ze je urcite lepsi ako nutrilonnn predrazeny.
ak mas alergiu tak urcite kupuj aspon nejaky cas NAPR.HIPP HA.

vevinaaa
25. mar 2013

Ja mam velmi dobre skusenosti s mlieckom france lait zda sa mi ze je aj ha,dostat ho kupit len v lekarni....uz viac mamiciek chvalilo ze mali problemy s bruskom napr pri beba mlieku a skusali a osvedcilo sa im toto,moja dcera ho mala okolo 3mesiaca par kolik,co moze byt pri bar jakom inom mliecku...ale kakanie travenie bolo ok,len tie vetry boli problem. Akurat na aciatku v porodnici,mala bebu s tej grckavala... A s tou bebou aj zname maju blbe skusenosti...

rainbow0508
25. mar 2013

my sme pri oboch mali babylove a z casu na cas sme kupili hipp-ku...a mali priberali a boli spokojni. s nutrilonom sme mali presne tie iste problemy, co vy ;)

adina12
25. mar 2013

nasel malinkej najviac chuti Sunar complex, aj Babylove jej nerobil problemy, len po case ho zacala odmietat a Nutrilon ju zapekal

adulik76
25. mar 2013

@sonickat my sme tiež začali s nutrilonom HA, potom sme prešli na klasický nutrilon, ale po prvej kolike som ho vyhodila a prešla som na HAMI, a to už bolo v pohodičke, malá priberala, kakala a bruško už vôbec nebolelo. Kašlala by som na názor doktorky, že nevadí, že ju zapeká, len keď priberá. Ako sa cítiš ty, keď nemôžeš ísť na wc? Tak tak sa cíti aj tá malá a dobrovoľne by som jej takéto bolesti určite nespôsobovala....

katieg85
25. mar 2013

@sonickat neviem preco vsetky doktorky odporucaju nutrilon ked nieje az tak dobry,alebo su take blbe ze len tu znacku.poznaju.ja som za hami.

jedinecna
25. mar 2013

@sonickat no lebo mas typ HA.... takze je jedno, ze ktore mlieko, len aby bolo HA...sus beba HA (hypoalergenne). Je u vas v rodine niekto alergik?

zivika
25. mar 2013

@sonickat moj maly mal rovnake problemy po bebe HA a doktorka mi povedala, ze do ukonceneho 3. mesiaca mu mlieko nemam menit, lebo take male babo ma este nevyzretu traviacu sustavu a zmena mliecka mu moze uskodit viac, ako kolkika...tak ja som pockala...potom som zacala s obycajnym nutrilonom a zo dna na den bolo po problemoch...neskor som poskusala viacero mliek, ale to uz bol drobec vacsi a menila som kvoli tomu, ze mu vzdy jedno prestalo chutit a pil ho cim dalej menej...
neviem, ci mala moja doktorka pravdu, iny lekar mozno odporucil mlieko zmanit... ale podla mna skus pockat este ten mesiac a potom zmen, lebo ani zmena mlieka ti nemusi zarucit, ze problemy vymiznu, lebo koliku mu moze ostat aj pri inom mlieku (ved je to u babatiek bezna vec)...

lin123
25. mar 2013

@sonickat nemenila by som mliecko..to by sa vraj nemalo..skus sa poradit s pediatrickou..ak jej moc nedoverujes..tak skus ineho lekara, ale nemenila by som..a urcite dodrzuj navod..nerob ani slabsie ani silnejsie. Radsej jej tam kvapkni trosku oleja napr. lanovy alebo skus probiotika. To moze velmi pomoct. Drzim palce!

sea23
25. mar 2013

otazka a aj kojis a potrebujes davat aj nutrilon,tda umele mliecko,ci nemas vobec mlieko?pretoze ja som riesila toto iste prve tri tyzndne,kym som neprestala"kojit",mala som mala som slabe skoro ziadne mlieko,a ked som to nakoniec vzdala ,tak malemu krce presli,robilo mu zle to kombinovanie mliecka...

gyarmati
25. mar 2013

Ahoj!Aj moja malá začala s Nutrilonom Ha,nebolo jej to dobré,potom pani doktorka predpísala Bebu Ha,to nebolo zlé,ale potom som prešla asi pred 2 mesiacmi na Baby Love Bio mliečko, a to je super,malá nemá problémy 🙂

mondulka
25. mar 2013

@sonickat Ahoj moja maličká mala takéto isté problémy s nutrilonom,doktorka nám ho stále len odobrovala a skončili sme s malou v nemocnici na infúziach,keď nás pustili tak som malej hneď kúpila babylove mliečko a všetko sa úplne zmenilo,maličká krásne kaká 2x za deň,nemá bolesti ani nič tak ako pri nutrilone.Ja byť tebou vyskúšam babylove.Moja malá mala vtedy 6 týždňov

kitty88
25. mar 2013

@sonickat necitala som celu diskusiu, ale napisem svoju skusenost... tiez sme zo zaciatku davali nutrilon HA a mali sme podobne problemy, potom sme (bez porady s doktorkou) presli na Hipp a odvtedy super, s inymi UM sice skusenosti nemam, ale toto mozem odporucit 😉

kaja73
25. mar 2013

@sonickat dobre je aj toto-je to kozie UM pre babatka http://biocare.sk/eshop/produkt/bambinchen-1 je jednotka a dvojka-ta jednotka je od narodenia.

cecil36
25. mar 2013

@sonickat v ziadnom pripade nerob mliecko redsie, bolesti bruska nie su o hustote mliecka, navyse mozu jej potom chybat ziviny a vitaminy, ktore ma vo svojej davke dostat. Ak ma problemy zo stolicou vyskusaj davat probiotika, ale nie bio gaiu, ale http://monsea.sk/probiotika-infants-dophilus. A nam celkom sedel hipp combiotic 😉

lenka369
25. mar 2013

ahoj baby... ake mate skusenosti s mlieckom hami.....chutilo detom po materskom mlieku...zatial sme skusili len nutrilon ale ten nam nechutil aj brusko malicku bolelo....dakujem za kazdu odpoved

kitty88
25. mar 2013

@lenka369 ja som aj kojila, aj dokrmovala UM a davala som ten spominany hipp bio combiotic a v pohode, malej chutilo a chuti doteraz 😉

luciannka83
26. mar 2013

@cecil36 s tým redším mliekom, to mi poradila pediatrička! Ale nie pri bolesti brucha, ale pri zápche. A keď dáš o jednu odmerku menej, tak sa nič nedeje. Akurát dieťa ktoré nechce piť napr. čaj, tak vypije 30ml vody miesto mlieka.

mikusik
26. mar 2013

my máme radi mliečka Hami,skúšala som všeličo zo začiatku a pijeme doteraz 🙂

momo216
22. apr 2013

Tak ta doktorka asi za vela nestoji. Urcite to nieje v poriadku ak sa nemoze vykakat. Skus Sunar. Je to overena klasika. My pouzivame france lait a sme spokojny. vystriedali sme viacero mliecok kedze sme mali problem nejake najist ktore vyhovuje.