Mam 10 tyzdnove babatko ktore sa postupne odstavilo uplne a ma problemy aj s umelym mliekom mame uz 4 typ mlieka ziadne jej nesedi ma strasne traviace problemy, vetry cele dni a noci, koliky, zapchy, naopak vodovu mastnu kaku, v poslednom case zelenu. Detska doktorka mi povedala ze jej mlieko nesedi lenze ja uz jej nemozem opat len tak zmenit mleko bezkonzultacie s odbornikom, bojim sa ze jej ublizim
Ak viete niekoho co sa ozaj vyzna v umelych mliekach nejakeho odbornika na vyzivu, nie len niekoho co ho futruju na skoleniach marketingovymi recami pomozte prosim. Mala nespi ani vnoci ani cez den stale place kruti sa tlaci uz to trva dlhsie a zhorsuje sa to
..my sme pouzivali UM od nutrilonu extra pre deti z traviacimi problemamy ..a to zabralo. Neviem, presne ako sa to vola, zajdi do lekarne a opytaj sa. Predtym sme mali bebu a bola to katastrofa.
zelenú riedku...sme mali aj my, dokonca v tom bili aj také biele akoby vločky..bola to nestrávená mliečna bielkovina a tá zelená stolica u dieťaťa je zoxidované mlieko v črevnom trakte. mali sme nutrilon antikoliks - ten má znížený podiel mliečnej bielkoviny, ale je aj taký čo mliečnu bielkovinu neobsahuje vôbec, myslím že sa volá Nutrilon pepty, alebo soja. pozri na stránky Nutrilonu. Ale aj tak sme si museli naň zvykať ešte cca 3 týždne. Ale potom bolo všetko OK, dokonca sa nejednalo o alergiu, ale len o to, že ešte nevedela tráviť mlieč. bielkovinu a bolo jej zle a tie nebielkovinové produkty sú ľahšie stráviteľné
nám pomohol nutrilon anti colics a kvapky sab simplex do každeho mliečka 10 kvapiek . plus pupík na brusko.
Ahoj ja by som skúsila isť na gastro a tam sa poradiť....
brat kupoval pre dceru mlieko z laktaria. Nebolo to lacne, ale bolo po problemoch
asi sa treba skúsiť vylúčiť alergiu na BKM..existujú špeciálne druhy mliek len na predpis..lenže u tak malého bábätka výsledky zo žiadnych testov nebudú asi spolahlivé...deti vedome odmietajú niečo, čo im vadí a škodí / len my to nevieme niekedy pochopiť/..ďalšia cesta je vrátiť sa k dojčeniu-chcelo by to len trocha výdrže, ale MM sa dá rozbehnúť nanovo aj dieťaťko sa dá znova naučiť na prsník..a úpravou stravy u Teba sa dá v pohode dojčiť /aj keby sa potvrdila tá alergia/..nepíšeš, prečo dieťa začalo štrajkovať v dojčení-či si od začiatku prikrmovala nejakým UM alebo tam bolo niečo iné...
@upam
@upam v spomienkach si ma vratila spat v case o 4roky. Toto co pises sme zazivali vkuse 4mesiace,syn plakal cely cas a my s nim. Mliecko sme menili 6x, rozne znacky,aj neocate, nakoniec sme skoncili pri nutrilon alergy care a donho striedat espumisan a sab simplex,a po cca tyzdni sme uz tie hnusne smradlave zelene vody v plienkach nenasli. A maly zrazu v klude spal,fakt pomohlo. Teraz ma 4roky a je to kus chlapa. Drzim palce,ahoj.
ucite navstiv gastroenterológa. ja moja dcera mala zelene stolice, hlienovite a niekedy ako keby sosovicky tam boli. ma intoleranciu na laktozu. pila rozne mlieka na predpis. A urcite davaj probiotika, aby sa jej upravilo crievku. Davaj dlhodobo, bude kvapky,alebo rozpustne tablety do trosku vody. Neskusaj uz nic, aby neodmietala potom uplne vsetko. drzim palce 😉
Ako casto vymienate tie mlieka?
@iwesska tazko povedat z nemocnice po 10 dnoch sme dosli s Nutrilnomom HA, to pila tak asi 2 tyzdne cize celkovo 3 tyzdne - len stale plakala od hladu po hodine chcela jest a to som ju este z casti kojila - detska povedala skusit obycajny nutrilon nie HA pretoze obycajny je sytejsi, z toho dostala po par dnoch zelenu hnacku popritom sa vyhadzala strasne na tvari doktorka kozna povedala vratit sa na HA, stale rovnaky problem s kakanim bol tak mi odporucili uplnu zmenu - dostala Bebu HA to ju zapieklo sialene vecerne koliky po asi 4 dnoch takychto preplakanych som sa nastvala postudovala a davam Aptamil Comfort co je skoro Nutrilon Comfort to papa teraz tyzden a mienim vydrzat nechcem jej menit, zacala sice zas kakat aspon raz denne ale stale zelene a puci sa pol dna prdikmi strasnymi a plakava... este ma chuda aj reflux takze mi vobec nespi kedze jej stale nieco je :(
@luba41 neviem ako malu vratit k dojceniu nakolko sa ten problem taha este z porodnice a prednedavnom u to bolo tak ze reve len vidi prsnik 🙂 bouzial mi neslo po cisarskom mlieko az na nejaky 5 den som skoncila so zapalom prsnikov nemohla som ani odsavat - potom antibiotika lenze medzitym uz mala mala krce z podvyzivy - nedostatok kalcia cize flaska z nutrilonom - vtedy som nevedela o cievke kebyze hej robim to inak - na prse revala lebo nic neslo, aj ked som ju zacala ciastocne dojcit uz odmietala prsnik stale viac som musela spekulovat ako ju vobec prisat cez dudel vymenu a pod. posledne dni mala stale nejaky problem viacmenej ich preplakala tak som stihla odsavat tak raz za den a zrazu hop a zo dna na den mlieko prec :( prsia v povodnej velkosti... neviem ci s tym nieco urobim este
@upam na tie vaše "problémy" zo začiatku, stačilo zavolať nejakú laktačnú poradkynu...to, že si po porode mliečko nevidela, neznamená, že tam nebolo..len ho bolo také množstvo a taká forma, ktorá práve bábu vyhovovala.. a potom si sa dostala do kolotoča zápal prsníka / prvdepodobne zo zlého prisatia/, odsávanie / ktoré nič nehovorí o tom, kolko MM sa tvorí/, dudel, fľaša-kvôli nej štrajk a cesta k UM atd..radšej ako hladať, ktorý typ mlieka jej bude vyhovovať, skúsila by som cestu naspäť ku kojeniu..fakt to chce len dobrú laktačnú, trocha sebazaprenia a odhodlania..MM sa dá ešte rozbehnúť / ono len tak lahko nezmizne / aj dieťa sa dá naspäť naučiť na prsník..ešte je maličká..a plakanie bábätka je väčšinou len o tom, že chce byť s mamou stále v kontakte / tak ako bolo predtým/..teda nosiť a nosiť... napr. http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?... 😉
@upam No preto som sa pytala, lebo my sme tiez od porodnice vystriedali 3 UM /+ na stiedacku s mojim/ a teda bolo tiez zufalstvo kym si zvykol. Dr. mi hovorila, ze treba vydrzat tak 1-2 tyzdne nech si organizmus zvykne, lebo caste striedanie robi prave tie koliky. My sme skonicili na Sunare Nutradefence, ten obsahuje aj nejake probiotika a fakt, ze dobre, asi po tyzdni si zvykol a zacal pekne priberat. Tiez sme zozaciatku vymyslali s HA, ale Dr. povedala, ze pokial nemame v rodine alergie tak ziadne HA nepotrebuje. A veruze ani ziadnu alergiu nema a ma 3r.
@luba41 no bola som v porodnici 10 dni za ten cas sa mala naucila na flasku - ja som nevedela ze este aj toto si clovek musi sam nastudovat verila som lekarom ze vedia ako a co treba ked je clovek v porodnici a ma problem s babatkom a kedze som si myslela ze sa ton doma spravi tak som to skusala ako to slo... mala ma stale nejaky problem a strasne malo spava ci cez den alebo vnoci a vela place takze som dost vycerpana a nemam silu experimentovat - s tou poradlynou to je dobry napad hoci uz teraz asi viem co a ako, len to zaslo trocha pridaleko a neviem ci mam momentalne dost energie na zmeny tak velke ako je styl krmenia ked je to jedine ked je mala spokojna
@iwesska o priberanie sa nebojim mala ma tri brady a velmi nespekuluje co sa tyka chuti do jedla natlaci co sa da ak je to z flasky z oblubenym dudlom - ak je to z inej tak je rev a nepapa :D probiotika pridavam tak asi jedine vydrzat - na tomto mlieku je vyse tyzdna zatial nevidim zmeny - tak snad este sa to zlepsi, mrzi ma ze neviem najst nejakeho doktora co sa zaobera konkretne UM, detske maju nejake povedomie zakladne ale napr. mi v nemocnici povedali ze nutrilon comfort a aptamil comfort je uplne rovnake mlieko - po kupeni krabice nutrilonu som zistila ze je tam maly rozdiel v obsahu laktozy - netusim ako moc to moze babatku spravit ci to je ako zmena na dalsie mlieko - ostavam u aptamilu comfort a budem dufat
@cinnamon111 my mame teraz Aptamil comfort ten ma tiez znizeny obsah laktozy nieco ako nutrilon comfort a este aj nastiepenu bielkovinu ale nepaci sa mi tam skrob a nech robim co robim v tych mliekach je toho tolko kdecoho popridavaneho ze zacinam mat strach co to babo vlastne papa :(
@upam jasné, že ja Ťa nespresviedčam, len píšem, čo by som asi ja urobila na Tvojom mieste...a v drvivej väčšine porodníc neskúsenej, mladej, neinformovanej mamine pokazia dojčenie na začiatku 😒 / aj ja tam patrím, tiež som si to nechala pokaziť na začiatku, ale úspešne sme sa vyhrabali z toho 😉 /..ak malinká nespáva, zožen si šatku na nosenie, uvidíš, aká bude spokojná pri mamine..tam si v pohode pospí, aj si pri nej niečo porobíš, ak potrebuješ..dieťa potrebuje nosenie a kontakt s maminou, nie odkladanie do postielky...a v noci si ju daj spinkať k sebe do postele... 😉
@upam Aptamil cmofort je presne to čo Nutrilon comfort, ale u nás sa predpisuje až pre deti od 6 mesiacov, menším sa dáva ten antcolikcs, ten má zníženú mlieč. bielkovinu, comfort nie...
satku mam aj ju do nej davam zo zaciatku nervuje place potom si schrupne tak 10-15 min ale to nesmiem ani sediet ani urobit nejaky zvuk pustit vodu alebo pod hned je hore - od zaciatku spava strasne zle a malo vnoci spi zo zaciatku taku hodinku dve v svojej postielke ked sa mi ju podari uspat po 7 tak na 5ty krat mrncaniabudenia sa a potom ked sa zobudi uz so mnou -musim jej viazat alebo aspon drzat rucicky stale sa nimi este budi a skriabe aj 5x za noc je hore cez den spi v kuse max 20 min potom je hore 2-3 hodiny a tak dokola este ma asi aj reflux a z toho podrazdenu sliznicu nosa stale ho ma upcaty a chrape ked je upcaty moc budi sa - je to ozaj narocne ale vydrzime
@cinnamon111 bola som aj ja prekvapena ale nie je to presne rovnake hoci by malo byt - je tam iny pomer laktozy tusim o 6g na 100g neviem presne - uz som vyhodila nutrilonovu krabicku a to je len to co viem porovnat, ake mlieko sa pouziva, aky pomer je tych doplnkovych veci vsetkych - to nezistim, bilekovina by mala byt ciastocne stiepena ako pri HA rade cize lepsie stravitelna - na krabici je napisane od narodenia mame 1
aha, lebo Nutrilon to tak nemá....
skus jej nasadit probiotika.. na upravu crievok a na podporu imunity.. ja mam vyborne skusenosti s probiotikami actibax (nemusis ist mat v chladnicke.. ) a skus zajst na vysetrenie. ci mala znahodou zle neznasa kravske mlieko. a nema nan alergiu.. sestra mala velmi podobny problem a dcera jej mala problem prave s alergiou na mlieko.. vysadila mlieko.. odisli tazkosti 🙂 drzim palce
@upam toto je jednoznačne problém pre odborníka - gastroenterológa a nie je na mieste riešenie na Modrom koníku! nenasadzuj žiadne prípravky, požiadaj pediatričku, nech vás odošle na gastro na prílsušné vyšetrenia - odbery. Mastná riedka objemná stolica môže byť vážnejší zdravotný problém (ale samozrejme nemusí). Koliky síce patria k tomuto veku, ani zelená stolica nemusí byť hneď problémom (spôsobuje ju aj HA typ mliek práve kvôli štiepenej bielkovine). existuje veľa mliek, ktoré bežne v obchdoch nekúpiš a sú len na medicínsku indikáciu, ak je tráviaci problém (my sme mali s prvým synom mlieko Nutrilon Pepti MCT, čo bežne nekúpiš). Každopádne - k lekárovi s tým.
no uz som to vravela detskej aj 2x nejak ze to nebude nic vazne len jej treba najst vhodne mlieko lenze je to sialene stale jej menit za ine - teraz sa jej dost zhorsil reflux cize doktorka ze zas zmenit za anti refluxne a ked tie su zahustovane tak pocitam ze bude mat nazad zapchu - som z toho dost nestastna a vsetci vratane 2 doktorov a celej rodiny ma beru ako hystericku mamicku ze to casom prejde...
a skúsila si jej dať do mlieka subsimplex alebo espumisan? u nás najlepšie zabral babylove. ale dlho som musela do každej flašky kvapkať subsimplex.