Poradíte ohľadom prihrievania umelého mliečka?

zanet1
1. okt 2014

Ahojte baby,
chcem sa opýtať ,keď mate popredu nachystanú prevarenú vodu, stačí potom určite množstvo zohriať vo vodnom kúpeli a až potom zarobiť mliečko? alebo tu vodu si zohrejem na sporáku v hrnčeku a potom zarobím.
ďakujem veľmi pekne

mataba155
1. okt 2014

Zarobene mlieko sa neprihrieva! Vzdy zohrej vodu na idealnu teplotu. Jedno ci prevaranu alebo dojcensku az potom zarob mlieko.
A vodu tiez mozes zohrievat na sporaku, aj microvlnke hoci akym sposobom aky ti vyhovuje.

ukulela
1. okt 2014

@zanet1 ked ju mas uz pripravenu prevarenu,tak je jedno, ako ju ohrejes. ako ti viac vyhovuje - ciponorit do kupela alebo este prihriat na sporaku. co je tebe jednoduchsie. ale podla mna na sporaku sa ohreje rychlejsie ako vo vodnom kupeli. ale zas ak je tp v noci na krmenie - tak pri posteli termosku s horucou vodou a flasku s prevarenou a nemusis vstavat a pidlit do kuchyne - iba ponoris, ohrejes a kydnes mlieko, rozrobis a neurobis ani krok 🙂
... a ten recept, ktory dala @danka1611 jeeste lepsi ...

danka1611
1. okt 2014

Ahoj ja robím mliečko tak, že si prevarím vodu. Určité množstvo si dám do termosky až je teplá voda a určité množstvo do pohára, až sa ochladí. Už mám odhadnuté koľko studenej vody a koľko teplej. Napríklad keď robím 160ml mlieka tak dám 110ml ochladenej vody a 50ml vody teplej z termosky a mám požadovanú teplotu na pitie, pridám UM mlieko a je to 🙂 je to super hlavne v noci a rýchlo pripravené.

stanislavao
1. okt 2014

mlieko zarobene sa neohrieva, neodklada. nedopite sa vylieva a podava sa dietatu vzdy cerstvo zarobene. ja som prevarenu vodu potom prihrievala v mikrovlnke. stacilo na par sekund a za pol minuty bolo mlieko hotove.

oladuna
1. okt 2014

Ahoj,
Ja mam 9 mesacne dvojicky a od narodenia su na umelom mlieku.ja vodu prevarim a necham 20-30minut vychladnut.potom ju prelejem do termosky a takto mam teplu vodu na mlieko cely den. Inak, ak zahrievam vychladnute mlieko tak to len vo vodnom kupeli i.e. v miske horucej vody necham flasku s mlieckom 10-12 minut alebo podla potreby. Len chcem dodat ze umele mlieko sa moze pouzit iba do 2 hodin od zarobenia. Niektore deti maju radsej studensie mlieko.