Chcela by som radu odkedy sme prešli na UM moj syn zostal strašne uplakaný a taký omrnčaný cez den...večer pekne vypije mlieko a spí...možno je to len náhoda že odkedy sme prešli na UM je taký....možno zúbky neviem...
@zszudorova 10 mesiacov
moja ma len 5🙂no ale jedine co pomoha,vidim zlepsenie teda odkedy to mame,len nechcem zakriknut je homeo chamomilla...take gulicky,su rozne riedenia podla veku dietata...poradia ti v lekarni. ak si si ista ze ho neboli brusko alebo nema iny zdravotny problem tak mozes toto vyskusat....ja som tomu vobec neverila, na podobne somariny a pokusy na detoch mam svoj nazor ale tyzden ked som jej to davala a tyzden bez toho sa neda porovnat!
Dobrý deň, potrebovala by som poradiť, ako môjho drobca odnaučiť na prsník. Zo zdravotných dôvodov musím prestať dojčiť, ale nie je to také jednoduché, najmä v noci. Umelé mlieko z fľašky mu zatiaľ vôbec neberie, v noci sa zobudí aj niekoľko krát a je zvyknutý, že sa prisaje. Len to ho ukľudní.
baby poradte mi,syncek ma 9tyzdnov,este kojim,ale pomaly,ale isto kojenie ukoncim aj ked vobec nechcem,problem je ten,ze od narodenia sa zle prisava,bola uz aj laktacna u nas,ale nic,proste mi to nikto v porodnici neukazal a takto to dopadlo aj s mojimi bradavkami,su uz natrhnute,takze trpim pri kojeni,hlavne pri prisavani,to ze nespinka pocas dna poriadne-no co uz,ale aspon v noci spinka,napapa sa a zaspi na prsniku,bojim sa toho,ze ked prejdem na umelu vyzivu,tak mi spat nebude,kedze ho mam problem uspat,uspavam ho na rukach inac nezaspi,a ked ho polozim,tak je hned hore a zas a opat ten isty proces,tak sa bojim toho,ze ked bude pit umele,tak kym sa napapa,odgrgne a kym ho uspim ak vobec zaspi,lebo prsnik je prsnik,tak ze nezaspi ☹ na bradavky som skusala vsetko,lenze su uz v takom stadiu,ze sa bojim,aby som nedostala nejaku infekciu,kedze su natrhnute a vidno mi uz tkanivo ☹ velmi ma to mrzi a om nestastna,lebo kojit chcem,aj ked ma to boli,mate s tym nejaka skusenost?dakujem 🙂
@zuzik22222 ahoj ja som mala problem pri dcere...kedže sa narodila predčasne...tiež bol problem s prisatim nechcela bola mala slaba unavena...nakoniec sa nam to podarilo s klobučikom...potom sme aj od toho opustili...ten problem s bradavkami ako pišeš som mala aj ja...dr.mi kazala natierat bepanthenom a vetrat...nadalej som kojila /a to len z jedneho prsnika) potom sa to krasne zahojilo a kojila som skoro do 2 rokoch..taky isty problem s bradavkami som mala aj pri druhom - tiež som to zvladla a tiež sme za kojili dlho...určite nie si jedina ktoru tento problem postretol...je tu na koni tema o dojčeni su tam aj ine laktačne možno budu vediet lepšie poradit...
praveze nie,maly uz pusinku neotvori,ja som mala aj bepanthen,aj taku specialnu masticku na bradavky,aj calciovu,aj gencianovu violet,aj multi mam naplaste aj avent krem-nic,tym,ze mi tecie mliecko,staci sa len dotknut prsnika a nosim maleho na rukach,tak ich vetrat nemozem ☹ maly este kebyze do dvoch tyzdnoch som ju volala,,tak by sa s tym este nieco dalo robit,ale ja som myslela,ze sa to upravi,tak som ju volala,ked mal maly mesiac a uz nic,prisaje sa a chyti uz len bradavku ☹
@rori13 vies co, moja je na UM od narodenia a je presne taka, teda aby som jej nekrivdila ale zo 7dni 5urcite....najprv sme to zvalovali na koliku,potom reflux,potom zuby,potom prilis teple pocasie,furt nieco....co ti povim....babatko je min. prvy krok vela umrncane,cest vynimkam...a tiez sme s muzom konstatovali a zvalujeme vsetko na tie umele mlieka a kadejake vigantoli a hovadiny...volakedy take deti nemali a neboli ziadne problemy...co pocuvam od rodiny...ja som sa tooooooooolko zamyslala nad tym preco je umrncana az som to prestala riesit a proste s tym zijem🙂haha.kolko ma tvoj maly?