Pitie umelého mlieka 4-mesačným bábätkom

kristinavl
6. jún 2024

Ahojte, myslite ze ak mi mala papa umele mlieka beba lactos free 120ml 5x denne a v noci nepapa az rano je to malo? Mam jej dat viac trapil nas aj reflux vyzera ze pribera teraz ma 5200g

sisulia
6. jún 2024

Pokial pekne pribera tak nemusis. Keby bola hladna, tak ona ti to da v noci vediet, to sa neboj. Bud rada, ze pekne prespi v noci. Mne tak aj doktorka pri prvom malom povedala, ze pokial spinka v noci, tak ho treba nechat tak, lebo ja som bola taka doplasena zo vsetkeho, som sa pytala, ci ho nemam budit, aby sa najedol 😀

anavixy
6. jún 2024

Podla toho kolko vazi, dieta ma vypit cca 150ml/kg tekutin za den. Pokial dieta prospieva a nema znamky dehydratacie, je to v poriadku. V noci budit dieta urcite netreba, ak, tak len cez den davat castejsie - nie vacsie mnozstva ale castejsie, ale to len v pripade ze by neprospievalo alebo bolo dehydratovane. Ak je dieta zabalene v perinke, tak vybalit (alebo vymenit za swaddler ci zavinut do muselinovej plienky) a nechat ho, nech sa budi prirodzene (zavinovacka umelo predlzuje spanok).

kristinavl
autor
6. jún 2024

@anavixy dakujeeem nie v zavinovacke ani v perinke nespinka🙂

kristinavl
autor
6. jún 2024

@sisulia ja som uz z tohto nasho papania na prasky nikdy neviem ci ma dost ci jej mam dat viac potom sa bojim ze sa pogrcka 🤦🏼‍♀️ uz nech papa ako dospely🤣

sisulia
6. jún 2024

@kristinavl To si hovoris teraz 😀 Potom si budes zase hovorit, ze ako to bolo dobre, ked pila len mlieko 😀

kristinavl
autor
6. jún 2024

@sisulia ano mozne to je🤣

anavixy
6. jún 2024

Tak potom nie je co riesit 🙂 pokial pribera ako treba, vsetko je ok 🍀

sisulia
10. jún 2024

@kristinavl Ono sa stale nieco najde, co treba riesit a ze sa ti nieco nebude pozdavat 😀 To k tomu proste patri 😀