Ahojte. Chcela som sa spýtať ako ste to mali vy s deťmi. Mám chlapca l, rok a 8 mesiacov. V noci mi vypije 3x fľašku mlieka, jedna fľaška ma 240ml. Jednu pred spaním a v noci sa 2x na mlieko zobudí a pýta si. Už som mu skúsila znížiť dávku, ale to bolo horšie a budil sa častejšie. Asi skôr ide o zvyk ako o hlad, lebo cez deň všetko spapa. Len nejaké nápady ako to znížiť alebo počkať a skúsiť neskôr zas znížiť dávku ? Poprosím len tie čo mali konkrétne s týmto skúsenosti. A nie tam som čítala a tak by to malo byť. Reálne skúsenosti. 😊 Ďakujem za rady
@lely1234 je to temer 2 rocny chlapec,a pitie takeho mnozstva uz nie je o hlade.pije aj cez den tolko?my sme znizovali davky postupne,na veceru syte jedlo a do vecernej flase mlieka kaša.
@simona92101 cez deň nepije mlieko. Všetko zje pekne aj dosť ani pred obednym spankom nepije. To mu stačí čaj alebo aj voda. Ale keď v noci nedostane proste vrieska a trvá to dokým mu proste nedám. Čiže ja viem že to bude skôr o tom zvyku. Len či niekto nemal niečo podobné 😄 lebo ako som písala znižovanie zatiaľ nepomohlo bohužiaľ
@lely1234 a ked by sa vymenila flasa za dakeho mojkacika?skor mi pride,ze sa budi ked prechadza z jednej fazy spanku do druhej a ked sa zobudi,nevie zaspat a ta flasa mlieka je uspavadlo.lebo keby to bol zvyk ci hlad,tak pyta aj cez den.
@simona92101 jj no to dáva zmysel. No len ma takého mojkaca práveže. 🤷
@beata_k jj no že to nič mne zatiaľ nepomáha a preto som aj písala lebo mne je jasné že veľa pije. Aj som skúsila proste nedať mu ale to šiel hodinu a pol plač proste vreskot neskutočný. No nedal si povedať. A keď menej mu skúšam dávať tak sa hnevá 😔 nechápem tomu vôbec prečo toľko chce. Lebo fakt hlad to není. Ale tak no zjavne to len prečkať nejako a skúsiť potom ubrať časom
@lely1234 Na tvojom mieste by som radsej podavala umele mlieko, lebo v takom mnozstve moze kravske mlieko zatazovat oblicky. Obsahuje prilis vela bielkovin a naopak malo vitaminu D a C. Pri umelom mlieku mozes dat "tajne" menej odmerok, cize ak pije az 3x za noc tak mu v skutocnosti das menej. Kamatka davala svojej dcere postupne coraz menej odmerok mlieka do toho isteho mnozstva vody az jej to prestalo chutit a uz nepytala...
...u nás zabrala dobrá večera... keď sa dcéra dobre najedla.. nie prejedla, tak prespala pekne celú noc. Fungovalo to tak od cca 5 mesiacov.
Vymen za vodu 👍
Ried mu vodou, postupne viac vody a menej mlieka. 240ml mlieka nevypil moj 9rocny za cely zivot, nema ho rad.
Moja 3r veceriA ca o 18 tej 18:30 a pres spanim si da mlieko .mozes aj tak skusit pred spanim .potom zuby umyt a nic viac.v noci voda
@hennyinnsbruck áno on má aj pred spaním mlieko a tak sa 2x v noci zobudí na mlieka. Ja som dosť písala o tom vyššie :D vodu ani za pána v noci mi nedá.