Pitie kravského mlieka

lely1234
25. nov 2021

Ahojte. Chcela som sa spýtať ako ste to mali vy s deťmi. Mám chlapca l, rok a 8 mesiacov. V noci mi vypije 3x fľašku mlieka, jedna fľaška ma 240ml. Jednu pred spaním a v noci sa 2x na mlieko zobudí a pýta si. Už som mu skúsila znížiť dávku, ale to bolo horšie a budil sa častejšie. Asi skôr ide o zvyk ako o hlad, lebo cez deň všetko spapa. Len nejaké nápady ako to znížiť alebo počkať a skúsiť neskôr zas znížiť dávku ? Poprosím len tie čo mali konkrétne s týmto skúsenosti. A nie tam som čítala a tak by to malo byť. Reálne skúsenosti. 😊 Ďakujem za rady

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simona92101
25. nov 2021

@lely1234 je to temer 2 rocny chlapec,a pitie takeho mnozstva uz nie je o hlade.pije aj cez den tolko?my sme znizovali davky postupne,na veceru syte jedlo a do vecernej flase mlieka kaša.

lely1234
autor
25. nov 2021

@simona92101 cez deň nepije mlieko. Všetko zje pekne aj dosť ani pred obednym spankom nepije. To mu stačí čaj alebo aj voda. Ale keď v noci nedostane proste vrieska a trvá to dokým mu proste nedám. Čiže ja viem že to bude skôr o tom zvyku. Len či niekto nemal niečo podobné 😄 lebo ako som písala znižovanie zatiaľ nepomohlo bohužiaľ

simona92101
25. nov 2021

@lely1234 a ked by sa vymenila flasa za dakeho mojkacika?skor mi pride,ze sa budi ked prechadza z jednej fazy spanku do druhej a ked sa zobudi,nevie zaspat a ta flasa mlieka je uspavadlo.lebo keby to bol zvyk ci hlad,tak pyta aj cez den.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lely1234
autor
25. nov 2021

@simona92101 jj no to dáva zmysel. No len ma takého mojkaca práveže. 🤷

lely1234
autor
25. nov 2021

@beata_k jj no že to nič mne zatiaľ nepomáha a preto som aj písala lebo mne je jasné že veľa pije. Aj som skúsila proste nedať mu ale to šiel hodinu a pol plač proste vreskot neskutočný. No nedal si povedať. A keď menej mu skúšam dávať tak sa hnevá 😔 nechápem tomu vôbec prečo toľko chce. Lebo fakt hlad to není. Ale tak no zjavne to len prečkať nejako a skúsiť potom ubrať časom

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
whatever1
25. nov 2021

@lely1234 Na tvojom mieste by som radsej podavala umele mlieko, lebo v takom mnozstve moze kravske mlieko zatazovat oblicky. Obsahuje prilis vela bielkovin a naopak malo vitaminu D a C. Pri umelom mlieku mozes dat "tajne" menej odmerok, cize ak pije az 3x za noc tak mu v skutocnosti das menej. Kamatka davala svojej dcere postupne coraz menej odmerok mlieka do toho isteho mnozstva vody az jej to prestalo chutit a uz nepytala...

whatever1
25. nov 2021

@lely1234 A pozor na zuby, caste nocne pitie mlieka nie je idealne...preto ak to inak nejde, tak ked dieta dopije mlieko, daj mu zapit cistu vodu.

patricja
25. nov 2021

...u nás zabrala dobrá večera... keď sa dcéra dobre najedla.. nie prejedla, tak prespala pekne celú noc. Fungovalo to tak od cca 5 mesiacov.

hennyinnsbruck
25. nov 2021

Vymen za vodu 👍

cimage
25. nov 2021

Ried mu vodou, postupne viac vody a menej mlieka. 240ml mlieka nevypil moj 9rocny za cely zivot, nema ho rad.

hennyinnsbruck
25. nov 2021

Moja 3r veceriA ca o 18 tej 18:30 a pres spanim si da mlieko .mozes aj tak skusit pred spanim .potom zuby umyt a nic viac.v noci voda

lely1234
autor
25. nov 2021

@cimage preto som písala len čo majú skúsenosti ako ja. Táto rada nemá žiadny význam pre mňa ďakujem 🙂

lely1234
autor
25. nov 2021

@hennyinnsbruck áno on má aj pred spaním mlieko a tak sa 2x v noci zobudí na mlieka. Ja som dosť písala o tom vyššie :D vodu ani za pána v noci mi nedá.