Papkanie 10 dňového novorodenca

moncicna
1. apr 2022

Ahojte... Máme 10dnoveho drobčeka.. ale zda sa mi ze vela papa..Krmime UM.. bežná udávaná davka 90ml urobili sme 120ml.. vypil nám 80ml.. a potom plač skúsila som ho priložiť k prsníku samozrejme sal.. zadriemkal a už o chvilku plac tak som mu urobila UM a vypil znova nejakých 30ml nieje to veľa ? Cez den mi spinka málo.. a večer ma trápy niekedy aj 3 hodinky...

joesvk
2. apr 2022

Keby veľa jedol, tak by to hneď vyzvracal. Také malé dieťa má malý žalúdok. Papá často a po troche. A čo sa kojenia týka, tak začiatky sú často také, že skoro vkuse, keď je dieťa hore, tak saje.A keď plače, je tam na to viac dôvodov, nemusíš mu zakaždým zaplakaním robiť mlieko
To postupne sa zladíte. On si vytvorí nejaký normálnejší režim. 🙂Ale teraz /aspoň 1.mesiac / nerieš návštevy, upratovanie... ani nič. Len seď doma, venuj sa malému - hladkanie, spievanie, rozprávanie, prikladaj k prsníku koľko sa dá, a keď spí, oddychuj. 🙂

emalka
2. apr 2022

Tiez mam novorodenca, už ma 7 tyzdnov. Plac nemusi znamenat vzdy hlad. Moze to byt unava, plyny, mokra plienka, chlad/teplo, kadeco.
Z mojej kratkej skusenosti to ze stale saje nemusi znamenat ze je stale hladny, pri flaske maju deti tendenciu vypit viac ako z prsníka aj napriek pocitu sytosti. Deti sa sanim upokojuju. Plac po zadriemani moze byt ze sa zlakol alebo potrebuje pomoct pri zaspavani. Plac hned po jedení mame aj my, u nas je to kvoli vzduchu v zalutku kedze mala sa ho dost nahlce pocas jedenia, sem tam ju musime dat odgrgnut aj viackrat pocas pitia.

To vecerne dlhe trapenie nebude z pretazenia? Ked cez den malo spi tak moze byt vecer uz preunaveny a zaspi horko tazko. Ako ho zvyknes uspavat?

moncicna
autor
2. apr 2022

@joesvk používame aj UM.. v noci pekne spapkal odgrcol a potom ale vsetko vygrcal

joesvk
2. apr 2022

Neboj sa. Postupne sa zladíte. Ale radšej dávaj menej mlieka naraz. Možno sa mu horšie spí aj preto, že je prejedený. Alebo niekedy treba vymeniť značku mlieka. Niektoré deti niektoré značky lepšie znášajú.Možno nebude veľký spáč, nedá sa porovnávať ani v tomto s inými bábätkami.... Všetko sa utrasie,len vydrž a hlavne ho veľmi ľúb🙂.

moncicna
autor
2. apr 2022

@joesvk Len ked mu flasku alebo prsnik vezmem strasne zacne plakat a nezaspi kym mu nedam znova

joesvk
2. apr 2022

Postupne zistíš, čo je pre ňho akurát. Niektoré deti zaspávajú pri kojení, niektoré pri hajkaní, kočíkovaní...A niektoré sú uplakanejšie, hoci robíš čo je v tvojich silách... Ver, že si dobrá mama a neporovnávaj sa s nikým...
A len jedna praktická rada. Snaž sa aspoň trochu zaviesť nejaký režim. Kedy približne ísť von, kedy sa kúpať, kedy trochu sa s ním dlhšie pohrať. Približne v rovnakom čase.