Papanie trojmesačného chlapca

zuzte
17. jún 2020

Ahojte baby... Chcem sa spýtať mam 3 mesačného syna dávam mu umelé mlieko bebu ha a po každom kŕmení mi skoro všetko vygrca.. Myslite ze by to mohlo spôsobovať ze papa každé 2 hodíny a nestihne mu to stráviť.. Lenže keď mu nedám papať tak začne histericky plákat a nedá sa ani oklamať čajom alebo dudlom.. Ďakujem za odpoveď

romanka_369
17. jún 2020

@zuzte ahoj.. Mozem sa spytat kolko mliecka ti vypije.?

pribinak
17. jún 2020

Reflux?

zuzte
autor
18. jún 2020

@romanka_369 ahoj on mi vypije 90 ml... A koľko razy keď ešte plače mi dám 30ml.. Len on sa mi aj pri tom kŕmení strašne vrti a naťahuje sa

zuzte
autor
18. jún 2020

@pribinak to neviem ešte som s nim nebola na sono.. Lebo ešte keď mal par dni tak mi to robil to isté a detská doktorka mi len povedal ze ho mam dat na vyvýšené miesto a keď to nebude pomáhať tak nejaké to zahustovadlo

misickaa4
18. jún 2020

@zuzte ak sa aj pri krmeni vrri a mrvi, vymenila by som mlieko...moj tp mal tiez...a rovno mozno skusit nejake AR proti grckaniu. My sme presli a stale sme na Sunar AR

tulipanicek
18. jún 2020

@zuzte No a prečo teda ste neurobili to čo ti povedala pediatrička keď mal pár dni? Dať to zahustovadlo? A tiež prečo to ďalej neriešiš s ňou? Veď je tam veľký rozdiel. Píšeš že s pediatrickou so to riešila keď mal pár dni a teraz má tri mesiaca a ty si to s ňou už neriešila aj keď takto dlho to pretrváva? Tomu nerozumiem 🤔

zuzte
autor
18. jún 2020

@misickaa4 myslíš že by mu nepasovalo to mlieko?? .. Lebo sme vyskúšali ale 3 mlieka a každé jedno vygrcal... Aj keď sme ho dali na vyvýšené miesto ze aby mu to vybehlo von a ani to nepomáha.. A zo začiatku mi v takom množstve negrcal až teraz posledný týždeň mi to začal robiť

zuzte
autor
18. jún 2020

@tulipanicek lebo co som pozerala diskusie tak je to nejaké svinstvo a spôsobuje to zápchu.. A keďže má mali ešte aj kolíky tak mu nechcem ešte väčšie bolesti spôsobovať

tulipanicek
18. jún 2020

@zuzte Tak po prvé sa prosím ta neriad diskusiami na MK ale odporúčaním pediatra. Nehnevaj sa ale ten je odborník a že to jednému dieťaťu spôsobí problém, neznamená že ak každému ďalšiemu. A prečo si to ďalej neriešila teda s pediatrom? Veď by vás poslala na sono alebo odporučil zmenu mlieka.

zuzte
autor
18. jún 2020

Len on mi to vygrcal len keď som ho dala odgrgnut a to bolo všetko a povedala ze to je normálne ze to bruško tam už nechcelo tak to je v norme.. Len teraz mi začal grcat viac.. A idem teraz volať doktorke ze mame robiť nech sa na neho pozrie

dajana1983
18. jún 2020

@zuzte aj môj malý ma tri mesiace a taktiež grcka a ah jaj,to bruško....tiež som o tom lekárku informovala a ona nič,vraj to musí prejsť samé ak sú to kolíky🥴 takže ja tiež nehľadám diagnózu sama ale keď lekárka nie je ochotná sa mu trošku povenovať,veď jazde bábo je individuálne....zahustovadlo som dávala tiež ,síce negrckal ale bolelo ho bruško.Z tymi AR mlieckami sa ti nedivím,tiež sa toho bojím.Iste jedného robí problémy a druhému pomôže ale to by zasa znamenalo meniť mlieka ,tak to je stále dookola🤦

misickaa4
18. jún 2020

@zuzte mne aj pediatricka povedala, ze pokial sa na mlieku vrti-bud mu nechuti, alebo je to reflux. Ani nam nepomahalo iba polohovanie atd...reflux moze byt aj skryty. Nam AR mlieko pomohlo vo viacerych smeroch...nie je dieta take nervozne, kedze ho nepali kyselina atd....skus. my sme tiez vyskusali viac mliek, az kym nesadlo...

dajana1983
18. jún 2020

@misickaa4 a aké mlieko ar máš prosím ťa? Myslíš že keď sa drobec krúti aj po nanesení vždy sa dáva do polohy mostíka a placka mimo toho mu z pusinky ide natravene mliečko,môže ho páliť zaha? Tiež sa nemám s kým poradiť ,segry takéto dačo nemalu z deťmi a lekárka?no tá neporadí nič🤷

misickaa4
18. jún 2020

@dajana1983 ja mam sunar ar. Ano, to presne moze byt z toho.

zuzte
autor
19. jún 2020

Skúsili sme dodržiavať 4 hodinové odstúpi dali druhé mliečko je trosku hustejšie a už nám toľko negrcka cez deň skoro vôbec a večer to začne ale len trochu tak neviem co spraviť... Ale sme aj nahlásený na sono ze už začali robiť tak uvidíme čo nám povedia.. Ale zase keby mal reflux tak mi nepreberá nie?? Neviem som prvorodicka a mne tiež nemá kto poradiť.. Môj brat mal reflux ale ten že vraj ani nepreberál..

dajana1983
19. jún 2020

@zuzte neviem či sú to len večerné rituály ,drobec má tiež bolesti bruška pri papani hlavne vecer 🥴 a ktoré mliečko máš ? Segrine deti mali reflux a priberajú v pohode ,no uvidíš keď tam pôjdete čo a ako

emiliamilka
19. jún 2020

Nás je na UM od narodenia.. materské mlieko odmietal a grcal práve z neho...má 3 mesiace a pije každé 4 hodiny 150ml (v noci už prespí 7-8 hodín) ale po jedle (asi po 2 hodinách ak nespí) vždy dostane čaj (toho za deň vypije aj 500ml a aj viac ak je moc teplo).. vygrcka mlieko len keď pije moc pahltne (väčšinou ráno keďže cez noc to bola veľká pauza a už je veľmi hladný ) ale postieľku má napolohovanu aby mal hlavičku vyššie a nikdy neleží rovno ani na boku

dajana1983
19. jún 2020

@emiliamilka aký čaj mu dávaš prosím ta?to moje stastie tiež zaspí okolo 21.39h a spinká až do piatej ráno.Skusala som mu dávať vodu ale tá munoc nechutí tak som aj ja chcela čaje,až si zvykne aj na inú chuť.Tiez mám polohovanu postieľku aj klinovy vankúš,no in už sebou až moc šibrinkuje,tak vygrcka.

emiliamilka
19. jún 2020

@dajana1983 my používame zatiaľ len produkty od sunaru ..mlieko má Sunar premium a čaj sunarek feniklovy ale nerobím ho podľa návodu lebo tak je strašne sladky tak na fľašku (220ml) dávam jednu odmerku čaju (odmerka čo býva k UM) ... Keď je naozaj teplo nemá problém vypiť aj 150ml čaju naraz ... V noci aj náš už cestuje (už som ho našla aj krížom cez postieľku ) tak dávam okolo neho zrolovanu perinku a už sa mu lepšie spí, už tak necestuje ... (

emiliamilka
19. jún 2020

@zuzte a aký má malý cumel na fľaške? Lebo môže grckat aj z toho že mu nevyhovuje cumel a tak zle prehĺta ...

zuzte
autor
19. jún 2020

@emiliamilka antikolikovu fľašu mam

emiliamilka
19. jún 2020

@zuzte to je fľaša ale veľkosť cumla.. ako 3 mesačný už má asi veľkosť 3 ale či mu nie je veľký lebo vtedy môže zle pit a aj z toho grckat ... Keď som synovi dala na 3 mesiac veľkosť 3 no bola to hrôza .. musela som počkať ešte asi týždeň kým som to skúsila znova a už bolo dobre... A na fľaši na čajík mal veľkosť 2 ešte o týždeň aj niečo dlhšie

dajana1983
19. jún 2020

My máme stále veľkosť 1 ,hoci manuz tri mesiace,aj z toho mám pocit že mu to ide rýchlo,asi záleží na type fľaše aj cumlika

zuzte
autor
20. jún 2020

@emiliamilka nije to není na 3 mesačného stále ma tu najmenšiu veľkosť.. Len on ma ten sací reflex už od maličké strašne silný... Ešte keď som ho kojila tak strašne pahlno jedol a potom mi to všetko vygrcal a keď mal mesiac som si to odsavala a dávala z fľaše a musela som mu to vyťahovať aby tak rýchlo nejedol

emiliamilka
20. jún 2020

@zuzte no tak to áno.. náš robil to isté ale nastastie ho to rýchlo prešlo