Papanie prvých príkrmov - kedy a čo?

nikoleta17
24. mar 2020

Ahojte kedy ste začali s prikrmovanim dietatka a s čim ste začinali?? Davali ste aj kupovene vyživy alebo ste všetko doma varili??

hermionia
24. mar 2020

@nikoleta17 ahojj naša sa začala na nás "hladne" pozerať cca v piatom mesiaci sme začali skúšať uvarenú zemiakovú kašičku, na začiatku je to skôr o ochutnavani, takže nebude treba veľa variť, resp.staci keď vyberieš napr.mrkvu z ešte neosolenej polievky a ponúknes bábätku, inak niektoré majú problém s ovocím tak možno je lepšie aj jabĺčko uvariť pri prvých prikrmoch. Chvíľu sme skúšali instantné kaše na dobrú noc, potom som to vyhodila, veď je to umelo spracované. Mali sme šťastie že sme mali jablkovú vyzivku od babky... Držím palce. Inak určite nezabúdaj na podbradník... Mrkva a nam ani jablko nešlo oprať...

majamat
25. mar 2020

najskor varene, ked sa postupne pridavali potraviny a potom aj aj. no dcera nechcela, co som jej uvarila, ale tie hotove mi skor zjedla.

nikoleta17
autor
25. mar 2020

@majamat a od kolkeho mesiaca ste zacali davat tie hotove?

majamat
25. mar 2020

@nikoleta17 my tusim od 5m. moja bola na odsavanom materskom mlieku,a le ala reflux, preto mi dost grckala a aj sa dusila mliekom, hoci sme ho zahustovali Nutritonom, preto sme zacali s prikrmami skor. s tymi problem nemala vobec. robial som ich o trosku hustejsie, aj tie kupovane boli hustejsie.

nikoleta17
autor
25. mar 2020

@majamat my sme uz od 2 mesiaca na UM bohuzial som uz nemala dostatoo materskeho mliecka a teraz mame 3 mesiace a doktorka nam povedala ze od ukoncenia 4 mesiaca mozme zacat prikrmovat

simona92101
25. mar 2020

@nikoleta17 od ukonceneho 4 mesiaca,treba zacat zeleninou,zemiak,mrkva,batat,tekvica,cuketa.ovocie az potom,lebo si zvykne na sladku chut..kase by som urcite davala az neskor,kedze obsahuju lepok.

majamat
25. mar 2020

@nikoleta17 ano, ked ste na UM, tak od ukonceneho 4m. na materskom mlieku sa zacina az od ukonceneho 6m.