Odučenie od mlieka v noci

tomkova147
7. júl 2014

Caute prosim vie mi niekto poradit ako oducit ucinne dcerku pit mlieko v noci?ma tri roky a je to unavne .mohla by prespat uz celu noc.ked jej dam vodu namiesto mlieka jeduje sa...dakujem

culia1
7. júl 2014

moja metoda bola - ale pri znacne mladsom dietati- proste nedat a par noci vydrzat tie jedy. ja by som sla na to tak ako mi to funguje pri viacerychveciach- davam na vyber- v tomto pripade by som povedala- bud si das vodu, alebo mozes dalej spinkat.

dobromila1111
7. júl 2014

My sme dali čaj a zabralo to hneď v 1.noc..medovkový 🙂

snopkulka
7. júl 2014

@tomkova147 ste dlho vydržali - do troch rokov 🙂 🙂 jedovať sa bude, lebo je zvyknutá 🙂 presne ako bolo spomenuté - alternatíva voda (ale aj to si môže zvyknúť a budiť sa, teraz v lete je to však lepšia varianta, môže ju smädiť) a možno postupne znižovať dávky, až úplne mlieko vynechať. Držím palec, nás to čaká o pár mesiacov 😒 😉

januliku
7. júl 2014

@tomkova147 Ak pije z fľaše, tak zrušiť fľašu a ponúknuť mlieko z pohára. To zaručene nebude chcieť.

dobromila1111
7. júl 2014

Alebo dať cumel s najmenším sacim otvorom,možno sa jej nebude chcieť prácne ťahať🙂

bleee
7. júl 2014

známa tak odúčala 3 ročnú dcérku od nočného mlieka - dala cumeľ s menšou dierkou - vypila, mlieko z pohára - aj to vypila. Nahradila mlieko jogurtom - zjedla 2 za noc. Nahradila jogurty Brumíkom - zje každú noc jeden. Teraz má už 5 rokov, každú noc sa budí na stravu, každý mesiac sú u zubára s pokazenými zúbkami. Moja známa sa už 5 rokov nevyspala a stále dúfa, že dcérka z toho vyrastie a prestane sa sama od seba v noci budiť. Nechápe, že kým ju bude v noci niečo dobré čakať, bude sa budiť stále, aj do 18 rokov. Jediným riešením je nedať nič a vytrvať v tom aj za cenu plaču a nespokojnosti

sashabb
7. júl 2014

@bleee jogurty a brumíkov???? 😕 😕 😕 je normálna? nechápem 😅

@tomkova147 súhlasím s @culia1 nedať a a vydržať. Inak sa čudujem, že vám Dr. nič nepovedala. Už ovela menšie dieťa má prespať celú noc, a hlavne nemá v noci jesť. Každý žalúdok potrebuje oddych.