Odúčanie 16 mesačného dieťaťa od mlieka

4stanka4
6. jan 2022

Ahojte baby.
Chcela by som poradiť ohľadom odúčania od nočného mlieka.Dcérka má 16m a v noci sa budí cca 2-3x na mlieko.
Pred týždňom sme začali odúčať- chcela by som aby v noci nepila mlieko kôli zúbkom, urobiť Sunar je najmenej.
Prvé 3 noci to šlo celkom dobre, stačilo ju trošku pohladkať, povedať že mliečko už neni, pomrvila sa a spala ďalej.
Lenže čím dlhšie je bez neho tak tým sú noci horšie. Dnes plakala s prestávkami vyše hodiny a aj tak sa neupokojila až keď dostala fľašu.
Vydržať? Alebo sa na to vykašľať a dať jej to mlieko? Cez deň sa naje pekne, pred spanim stiahne cca 230ml Sunaru. Večeru máva okolo 17:00-17:30 a do postele chodí o 19:30.

dankariska
6. jan 2022

@4stanka4 Ako je na tom s jedlom počas dňa? Má dostatočný príjem jedla?

4stanka4
autor
6. jan 2022

@dankariska ano jedava pekne tak nemam pocit ze by dohanala cez noc to co zameska cez den

ivangeline
7. jan 2022

Ja po 2detoch som za to...aby si to skusila az ked bude may skoro 2 roky a viac. 🙂 Este nie je pripravena..tak mozno len zacat znizovat davku mlieka v noci a chvalit!ked sa zobudi menej.

4stanka4
autor
7. jan 2022

@ivangeline dnešná noc bola celkom ok zobudila sa o 22:30 (nech mi nikto nehovori ze je hladna ked o 19:30 stiahla 250ml Sunaru) o 03:00 a o 05:30. Prvé dve zobudenia sa uspokojila s vodou o pol 6 som dala mlieko a spala do pol 8. Takže tuto noc hodnotim celkom pozitivne

hennyinnsbruck
7. jan 2022

Daj jej vodicku☺️

loliki
7. jan 2022

@4stanka4 Tak mi nehovor, že sa budí kvôli plnému žalúdku. Vlastnému dieťaťu nedať jesť? Ako myslíš.

medea2003
7. jan 2022

@loliki Ja toto tiez nechapem, ja mam dvojicky a nikdy mi nenapadlo nedat im v noci mlieko, ked sa zobudili, sami postupne predlzovali spanok az sme dosli k tomu, ze vstavali okolo siestej prvykrat na mlieko, ale posledne som davala okolo 22.00, vsetko je casom a vekom, ako mozem ja ako dospely rozhodovat, kedy sa take male dieta citi hladne...

zuzuliennka1
7. jan 2022

moj syn sa oducil, lebo musel, cakala ho mensia operacia s uspatim, teda nalacno, nejest uz nepamatam kolko hodin predtym, teda to vychadzalo tak, ze vecera a v noci uz max. len voda…
bola som z toho mierne v strese, ako zareaguje na vodu namiesto mlieka, ale stresovala som sa uuplne zbytocne, a odvtedy noci bez mlieka

medea2003
7. jan 2022

Inak ak je to len kvoli zubkom, zubarka nam odporucila po mlieku dat dve tri lyzicky cistej vody na preplachnutie ustnej dutiny.

loliki
7. jan 2022

@medea2003 Podobne. Tiež mám dvojičky. A ešte to mliečko stihli aj vygrckať. Bola som rada, ak v nich niečo zostalo. Ale už v 16. mes. to bolo lepšie.

4stanka4
autor
7. jan 2022

@loliki vieš ono je to ťažko, pred 2 týždňami sme boli v nemocnici tam ma zjebali (ano zjebali) ze mi vypila 2 flase vody do polnoci, co tam po tom ze decko malo horucku cez 39 a nic s nou nerobili 😪 potom zase dr ze nema uz v noci co pit mlieko...a zase ked zje plnohodnotne jedlo o cca 17:30 a + aj ten Sunar ved si musi aj ten zaludok trochu oddychnut. Tak ja uz neviem co je zvyk co je hlad 😞

petraj122456
7. jan 2022

keď máte svoje mliecko, prečo jej dávate sunar?

ailiba
7. jan 2022

@4stanka4 ja som začala oducat od nočného spánku syna keď mal rok. Moje skúsenosti su: musí sa cez deň, hlavne pred spaním poriadne najesť, v noci mu skus ponúknuť namiesto mliečka vodičku, alebo čaj, príp. dudlik. Dat mliečko tesne pred spaním a pridala som don 1cl detskéj krupice (povarenej v horúcej vode), to zasiti na dlhsie. Treba vyskúšať. Nam to pomohlo.

4stanka4
autor
7. jan 2022

@petraj122456 ak myslis mna tak ja uz nekojim 😉

4stanka4
autor
7. jan 2022

@ailiba skusala som dat aj krupicu ale to iste aj ci sa riadne naje alebo papa menej. Ked jej dam vodu tak sa este viac nastve rovnako aj caj cucne a ked zisti ze to nie je mlieko uz je cirkus. Cumel nechce od narodenia. Dnes ako som pisala vyssie stacila aj voda uvidime co bude dnes.

ailiba
7. jan 2022

@4stanka4 hm, tak skus taky týždeň počkať a začni opäť... Možno proste nie je ten správny čas. Už je možno toho tlaku veľa naraz a je v zásade proti. Škoda toho dudliku a nechce dudlik aspoň zmolit v ruckách?, alebo hračku, plienku?
Niekedy je to dosť ťažké...

ivangeline
7. jan 2022

@4stanka4 To nie je len o jedle. A skutocne az po druhom roku..mal maly mlieko len obcas..a dokonca sme skusali aj pred spanim v pohari.. a az teraz pred 3 rokom...nema mlieko vobec na pitie.. 🙂

leonie28
7. jan 2022

Veď ju netráp a daj jej koľko chce ,ešte je maličká, ja som odstavila až do 3 rokov som dávala aj v noci , pokiaľ dieťa potrebuje tak treba dať...

3petka
7. jan 2022

@4stanka4 a keď jej skúsiš dať o 19-tej niečo hustejšie na prejdenie?

loliki
7. jan 2022

@4stanka4 Prečo ste boli v nemocnici? Pri zvýšenej teplote treba viac piť. Každé dieťa je iné. A keď si pýta a s čajíkom sa neuspokojí, tak načo to siliť. Neboj sa, nebude si žiadať do 5 rokov.

4stanka4
autor
7. jan 2022

@3petka davali sme jej tak veceru ale potom uz mlieko nechcela iba trosku cucla.
@loliki zapal obliciek

loliki
7. jan 2022

@4stanka4 Žeby pri zápale obličiek bolo obmedzené pitie tekutín? Netuším.

4stanka4
autor
7. jan 2022

@loliki vies co praveze oni nevedia co robia asi 🙄 na druhy den prisla ina dr a som jej to hovorila a normalne nechapala. Praveze pri zapale je super aby pila vela nech sa vyplavuju bakterie prec a nech sa cistia oblicky. Davali jej aj infuzky na preplach obliciek