Odstavenie od umelého mlieka

2. aug 2024

Ahojte
Kedy ste odstavili vaše dieťa o mlieka (umelého/kravského vo fľaši ráno a večer) ?

Malý má cez 1.5 roka, mlieko pije večer a ráno, niekedy aj v noci.
Ale má podozrenie na abmk, dostali sme nariadenú eliminačnú diétu a predpísaný Neocate. Avšak je hnusný, smrdí, malý ho odmieta vypiť.

Premýšľam, že ho odstavím od mlieka a bude mať už len normálnu večeru a potom raňajky, aj keď neviem, ako si na to zvykne/me.

kacena4
2. aug 2024

aj my sme tak spravili to mlieko je fest hnusne. ani mne to nechcela pit drzim palceky

luciferka93
2. aug 2024

Môj ma tiež ABKM, a neocate nechcel, nám poradila na gastro kúpiť (teraz nwm ci fruktozu abo glukozu už si nepamätám) a pridať do toho.... Postupne som dávku uberala a do týždňa ho pil normálne... To mal niečo okolo 1 roka... Teraz bude mať 3 roky a pije ho stále, dokonca ho miluje 😃😃 ja som malého odstaviť od mlieka nemohla on je celkovo nejedak moc a to mlieko pýtal aj o ta dodnes. Záleží od dieťaťa ale... Vyskúšaj a keď tak sa k nemu vrátiš... Celkovo vylúčiť všetko mlieko, a výrobky z neho bol extrém.. Veganske mi total odmieta dodnes...

nikpa
2. aug 2024

Riešili sme to isté, malému zistili keď mal niečo cez rok ABKM. Neocate som na začiatku miešala pol na pol s rastlinným mliekom Alprom its not Milk. A takto to v pohode pil, skus a uvidíš. Keď mu nebude chutiť tak nebude 🤷 ale kľude mu môžeš dávať aj samotné to Alpro alebo iné rastlinné. Môj ma teraz vyše 3 rokov a každé ráno aj večer vypije fľašu ovseneho alebo iného rastlinneho mlieka. Ma takú asociáciu pred spaním, ukludnuje ho to, takže sme fľašu s ,,mliekom,, zatiaľ nezrušili.

blaazi
2. aug 2024

Ako 15m prestala pit um kvoli ekzemu, znizovala som davky, az prestala uplne. Spolu s mladsim bracekom ju obcas dojcim ma 21 m. Inak mlieko nepije.

katie253
2. aug 2024

Tiez miešame neocate s ovsených mliekom. V pohode vypije.

autor
2. aug 2024

Ďakujem dievčatá ❤️
Skúsim pomiešať s ovseným alebo mandľovým a uvidím.

A ešte otázka k tomu, mám urobiť 1/2 Neocate s vodou a tak pridať 1/2 mlieko alebo môžem rovno v mlieku spraviť?

katie253
2. aug 2024

Ja dávam 60ml vodu +sušené mlieko, roztrepem a potom do toho ovsené. Najprv rozrob sušené vo vode a potom dolievaj ovsené. Pomer si už urob aky chceš.

autor
2. aug 2024

@katie253 ďakujem, vyskúšam večer.