Ahojte
Kedy ste odstavili vaše dieťa o mlieka (umelého/kravského vo fľaši ráno a večer) ?
Malý má cez 1.5 roka, mlieko pije večer a ráno, niekedy aj v noci.
Ale má podozrenie na abmk, dostali sme nariadenú eliminačnú diétu a predpísaný Neocate. Avšak je hnusný, smrdí, malý ho odmieta vypiť.
Premýšľam, že ho odstavím od mlieka a bude mať už len normálnu večeru a potom raňajky, aj keď neviem, ako si na to zvykne/me.
Môj ma tiež ABKM, a neocate nechcel, nám poradila na gastro kúpiť (teraz nwm ci fruktozu abo glukozu už si nepamätám) a pridať do toho.... Postupne som dávku uberala a do týždňa ho pil normálne... To mal niečo okolo 1 roka... Teraz bude mať 3 roky a pije ho stále, dokonca ho miluje 😃😃 ja som malého odstaviť od mlieka nemohla on je celkovo nejedak moc a to mlieko pýtal aj o ta dodnes. Záleží od dieťaťa ale... Vyskúšaj a keď tak sa k nemu vrátiš... Celkovo vylúčiť všetko mlieko, a výrobky z neho bol extrém.. Veganske mi total odmieta dodnes...
Riešili sme to isté, malému zistili keď mal niečo cez rok ABKM. Neocate som na začiatku miešala pol na pol s rastlinným mliekom Alprom its not Milk. A takto to v pohode pil, skus a uvidíš. Keď mu nebude chutiť tak nebude 🤷 ale kľude mu môžeš dávať aj samotné to Alpro alebo iné rastlinné. Môj ma teraz vyše 3 rokov a každé ráno aj večer vypije fľašu ovseneho alebo iného rastlinneho mlieka. Ma takú asociáciu pred spaním, ukludnuje ho to, takže sme fľašu s ,,mliekom,, zatiaľ nezrušili.
Ako 15m prestala pit um kvoli ekzemu, znizovala som davky, az prestala uplne. Spolu s mladsim bracekom ju obcas dojcim ma 21 m. Inak mlieko nepije.
Tiez miešame neocate s ovsených mliekom. V pohode vypije.
Ďakujem dievčatá ❤️
Skúsim pomiešať s ovseným alebo mandľovým a uvidím.
A ešte otázka k tomu, mám urobiť 1/2 Neocate s vodou a tak pridať 1/2 mlieko alebo môžem rovno v mlieku spraviť?
Ja dávam 60ml vodu +sušené mlieko, roztrepem a potom do toho ovsené. Najprv rozrob sušené vo vode a potom dolievaj ovsené. Pomer si už urob aky chceš.
@katie253 ďakujem, vyskúšam večer.
aj my sme tak spravili to mlieko je fest hnusne. ani mne to nechcela pit drzim palceky