Ahojte, mám cca 2 týždňové bábätko, snažím sa rozbehnúť kojenie, doma chcem len kojit, ale riešim dilemu, že si neviem predstaviť kojenie, hlavne teraz v zime, keď niekde pôjdeme, napríklad k doktorke, do obchodu,... Alebo ja budem musieť niekde odbehnúť.. tak by bolo v pohode mu občas v takychto prípadoch dať umelé mlieko, možno aspoň zatiaľ kým sa aj ja naučím fungovať s kojenim mimo domu? Keďže on vždy keď sa zobudí, tak sa upokojí len nakrmenim.. kebyže si mlieko odsajem kým pôjdeme prec, tak by asi vychladlo, takto by som zaliala prevarenou vodou z termosky a zarobila..
@evkamotka no len u nás nakupovanie netrvá polhodinku, lebo všade musíme chodiť autom, nemáme obchod peso že by sme vybehli.. (ale ten obchod bol len príklad, zatiaľ chodí len manžel).. a nás práveže zatiaľ žiadny režim nemá.. cez deň pospi aj 3 hodiny v kuse ale potom je aj každú hodinu- pol hodinu hore a vždy si potrebuje pocucat.. možno je to len tým, že zatiaľ nemám dosť mlieka, tak mu to nestačí a vyhladne, ale čo ak to bude robiť stále.. ja tiež nechcem aby bol na prsníku závislý, ale zatiaľ sa mi ho inak uspať nepodarilo :( tak dúfam že sa to zlepší, ale rátam radšej s každou alternatívou...
Ale myslela som si, že poradne sú častejšie, raz za mesiac sa to dá zvládnuť
Raz za mesiac a potom aj menej tie poradne.
Co sa tyka nakupov, moze chodit zatial len manzel. Tiez ak babatko dlho pospi v kociku, moze ho ist kocikovat a mozes ist ty.
My matky svoje deti milujeme takze ziadna to narovinu nepovie, ale je to tak, ze dojcenie je dost obmedzujuce, musis mu byt vo velkej miere k dispo. Babatko mas ale este malicke a nema ziadny pevnejsi rezim a len male brusko co rychlo vyhladne. Zatial sa tym netrap, nakoniec vydrzi aj dlhsie po papani alebo bude chodit na nakupy hlavne muz alebo ho zatial pokocikuje ;)
dáš si šatku na krk alebo na sashe dostat kojacie trička alebo kojacie šatky aby ste mali sukromnie
ako môj bol hladoš a ked mal šprintovy tyžden tak proste aj každu hodinu, krmila som v prebalovacom pulte nie raz v OC alebo kde bol , alebo u doktorky niekde bokom ale žial aj na lavičke ale dala som šatku a nikto nič nevidel a neviem u nás takto na lavičke v lete bežne koja matky , samozrejme zo šatkou kojacou že nič nevidno
nikto s tým nemal problém, ked proste išiel bus nie nizkopodlažny musela som čakat na dalši
Mlieko odsaj do zasobnika alebo flasky,da sa ohriat bud vo vodnom kupeli alebo v ohrievacke.najprv si vsak treba odskusat ci bude chciet pit z flasky
Mno asi až tak kojit nechceš, keď nad takým premýšľaš. Mňa také ani pri jednom nenapadlo. 🤣 Chcela som vždy čo najväčší komfort pre dieťa. Keď jedno bolo spavé a spokojne 3h bez mlieka, aj v kociariku, tak sme chodili viac von a kade tade. Keď však druhé vrieskalo 80% prvé 4m života, tak som vonku šla len na pol hodinu denne. 😀 A nedávala do kociarika,keď nechcelo... Pri prvom som mimo domov dojčila minimálne, vždy mal pevný režim a vedel vydržať. Teraz pri malej, i keď nechodíme často kade tade...viac krát sa mi stalo, že som dojčila na lavičke, v lese, na wc pri kostole a podobne.. nie je to len o jedle, proste táto potrebovala častejšie upokojiť, teraz už je to omnoho lepšie. 😊 9 a pol m má. Pomaličky cucka menej a menej..
Problem nie je kojenie, ale skor ze si este nevies predstavit organizaciu casu s babatkom. Uz to nefunguje ako predtym, ze ides do obchodu kedy sa zdvihnes.
Babatko sa nastavi, bude mat iste cykly kedy spi, je a kedy je hore. Von pojdes vtedy, ked bude najedene. Prvy mesiac ti to pride asi chaoticke, ale ver ze su okna, kedy sa da vybehnut od babatka. Ak ti nieco časovo vyjde blbo, u doktorky obzvlast pediatricky iste kojit mozes(hlavne teraz cez covid je vsetko na cas a nestretnes v cakarni nikoho a tiez tie poradne su len raz mesacne a stale menej). Do obchodu pojdes ked bude najedene. Plus teda, nevravim ze nemas kojit dieta ale je fajn ked mu aj stihne vytravit. Aby stale len po troskach nepocuckavalo miesto dudla a skoncis ako vedlajsi prispevok, mamicka je 3x hore za pol hodinu. Vies, ze da sa mozno aj ponosit, pohrat a tak.