Nutrilon proti grckaniu

juliadrink
29. apr 2016

ahojte mamičky. máme polrocnu dcerku ktorá po kazdo dojceny grca a dost velke množstvo..má to od narodenia. myslela som ze to trva tak polroka a potom to prejde ale stale neprechadza..REFLUX nemá. doktor nam predpisal NUTRILON gel proti grcaniu ktory sa dava pred a počas kojenia alebo do odsateho mlieka do flasky.. mate niekto s týmto NUTLORONOM SKUSENOSTI? ako dlho ste ho pouzivali kym to grcanie preslo? a preslo vobec?

marcelatje
29. apr 2016

Nie je to Nutriton?

salome51
29. apr 2016

@juliadrink na zahustenie buď materského alebo umelého mlieka sa používa NUTRITON. Pri refluxe sa používa UM napr. NUTRILON AR. Ale myslím si, že sa nič nestane ak vyskúšaš ten Nutrilon AR. Je to hustejšie mličko a nevyvráti ho.

salome51
29. apr 2016

@juliadrink prepáč, teraz som si všimla že kojíš. Tak to jedine mlieko odsať a zahustiť Nutritonom. Alebo dbať na polohovanie po kojení. A určite teda nemá reflux? Boli ste na gastre? Už by ste sa mali začať aj prikrmovať. Zlepší sa to aj zavedením tuhšej stravy.

juliadrink
autor
29. apr 2016

už jej davam dva dni NUTRILON to je...už ju prikrmujem od 4 mesiaca ale stale grca ale len po mlieku..neboli sme na gastre. doktor nas tam neposlal vraj ked dieta pribera nemá REFLUX.. Tak neviem..

salome51
29. apr 2016

@juliadrink to nie je pravda. Mne syn grckal a priberal. Tiež ma pediatrička odbila, že pekne priberá tak nemá reflux, ale nedala som sa odbiť. Nakoniec mu na gastre zistili reflux stredného stupňa. Treba ísť na gastro. Jednoducho sa pýtaj a nediskutuj o tom s doktorom. Skús jej dať Nutrilon AR, nám pomohol.

juliadrink
autor
29. apr 2016

dakujem..to je tento?? dava jej ho druhy den ale stale grca

juliadrink
autor
29. apr 2016

a koľko vám to trvalo kým to zabralo a prestal grckať ?

iveta7677
29. apr 2016

@juliadrink keď bol môj syn maličký, tak veľmi grckal po jedení. Ja som dávala do Nutrilonu Nutriton. Veľmi to pomohlo. Môžem to len odporučiť. Potom už negrckal.

henamichal
29. apr 2016

@juliadrink Ja si myslím, že máte intoleranciu laktózy. Môj syn mal také isté príznaky ako vy.
Určite by som navštívila gastroenterológa!

salome51
30. apr 2016

@juliadrink tento Nutrilon to nebol. Môže sa dávať aj Nutriton do obyčajného UM. Nam sa to grckanie zlepšilo prakticky hneď. Dala dom mu 1 krát ten Nutrilon AR a už ho nevyvrátil. Jasné že sa mu občas nabrátilo. To je normálne. Skús. Nič sa malej nestane sk vyskúšaš.

lili007
30. apr 2016

My mame skusenost s refluxom aj spominanym Nutrilonom. Kedze Vase dietatko uz ma pol roka, Vas proglem mozu postupne vyriesit prikrmy...teda menej tekutej a viac tuhej stravy. Lekarom treba doverovat a pytat sa. Nam tiez odporucili dlhsiu pauzu medzi poslednym mlieckom a spankom, aby mliecko zliezlo do bruska. Tiez zvysene spanie, teda vankus pod matrac a podobne.

ada0207
13. máj 2016

@juliadrink ahoj.ja mam ten isty problem mala mi grcka dost ale pekbe priberame tak nas neposlala na gastro zatial. Popri kojeni som jej Zacala som jej davat nutrilon ar ale vygrcne aj to aj tebe?ak mas snim skusenosti ?

ada0207
13. máj 2016

@salome51 ahoj. Po akom case vam zabral ten nutrilon ar? Lebo ja jej ho davam druhy den ale grcka aj tak. Na gastre sme neboli este lebo este mame len teraz dva mes. Co vam na gastre dali na reflux?dakujem 🙂

ada0207
13. máj 2016

@lili007 ahoj a dokedy vam trval reflux?je to hrozne ja som z toho uz na nervy bojim sa ze nam to neprejde nikdy :/

salome51
13. máj 2016

@ada0207 vek dieťaťa nemá vplyv na výsledok vyšetrenia na gastre. Ak má reflux tak ho na sone vidno či má dieťa mesiac alebo päť mesiacov. Už by sa v podstate malo to grckanie zlepšiť. Dieťa si musí na zmenu mliečka zvyknúť, tiež treba naďalej dodržiavať všetky opatrenia pri refluxe (polohovanie, kľudový režím). Treba ísť čím skôr na gastro aby ti buď potvrdili alebo vyvrátili či má reflux.

ada0207
13. máj 2016

@salome51 hej jasne a ten kludovy rezim je prosim co???

nuska
13. máj 2016

Nám mali grcá vždy keď mu idú zuby, alebo je prechladený a to má rok a dva mesiace. Najrpv som skúsila Nutrilon AR a pomohol, aj keď v lekárni mi povedal, že to nepomôže. Potom sme skúsili zahusťovať mlieko kašičkou. Kúpim nemliečnú kašu a vždy pridám ku mlieku ešte dve naberačky kaše, niekedy aj viac, keď mu idú akurát zuby 🙂 Keď je to fakt zle, tak mu zrobím pred spaním kašu, normálne z misky.

salome51
14. máj 2016

@ada0207 nezachytila som aké veľké máš bábo. Ale v podstate u tých menších do 6 mesiacov platí, že po kŕmení je nutné držať dieťatko vo zvýšenej polohe aspoň 30 minút a nemanipulovať s ním. A aj po tých 30 minútach manipulovať opatrne. Ja som môjho drobca držala vždy tú pol hodinku na rukách a keď som ho napr. obliekala na prechádzku tak som ho nikdy pri tom nepretáčala. Snažila som sa s ním robiť maximálne opatrne a aj tak sa niekedy povracal. Keď bol väčší tak od 6 mesiacov som mu nedovolila sa tých 30 minút pretáčať na bruško, lebo všetko išlo von. Samozrejme od tých 6 mesiacov sa to veľmi zlepšilo. Treba dávať veľký pozor aby sa dieťatko neprejedlo. Môj syn nepozná mieru. On by jedol a jedol. Teraz má 2 roky a keď ho neustriehnem a preje sa tak sa aj teraz povracia niekedy. Na to gastro treba ísť. Potvrdia alebo vyvrátia reflux a aj jeho závažnosť. Treba aby bolo dieťatko na lačno. Najprv mu urobia sono hladnému aby vylúčili vývojové chyby a anomálie tráviaceho traktu. Potom mu dáš v čakárni papať a sono zopakujú. Môjmu malému bolo pekne vidieť ako ten obsah žalúdka putuje von.

juliadrink
autor
14. máj 2016

naša dcerka má 6 mesiacov ale teraz už mám pocit že vracia menej. a samozrejme vracala iba po mojom mlieku. prikrmujeme od 4 mesiaca. používala som ten nutriton ( vid obrazok hore). ada0207 to ti verím ze si na nervy. ja som tiež. a kolko má tvoje bábo? ten nutriton som vydržala davat 5 dní a bolo to peklo..hrozne plakala pri tom jak som jej to davala. davala som jej to pred kojenim a pocas kojenia, moc sa jej nepacilo ze do nej pchám nasilu niečo hnusne ked vie že ju čaka maminkine dobre mliečko. tým ze ma uz 6 meisacov tak už vie čo sa deje..potom som skusila si odsať a tam to primiešat ale kedze je kojená tak chcela prso a nie flašu...tak som sa nato vykašlala a prestala jej to dávať. ty to dieťatku ako dávaš? a áno prvy krát my to vyvracala celé ale potom už nie ale aj tak vracala ale omnoho menej..ale povedala som si radšej nech vracia ako ju mám takto trápiť s tým ze jej to budem nasilu davať. ved ju doslova napínalo ako som jej ten nutriton dávala...

ada0207
15. máj 2016

@juliadrink ja nedavam nutriton ale Nutrilon AR ale kedze len dokrmujem tak to nema vyznam lebo to vygrcne spolu s mojim mliekom. Mam dona ten nutriton aj ale to sa mi zdalo moc zlozite davat tak som to ani nepoužila. Ja uz budem musiet zacat riadne s flasky davat mliecko lebo uz asi stracam mlieko len sa bojim ze mi bude viac grcat potom alebo mozno ani nie. My mame dva mes.

ada0207
15. máj 2016

@salome51 my mame dva mesiace uvidim mozno nas posle na gastro teraz najbližšie v poradni. Ano ten kludovy rezim sa snazime dodržiavat vzdy ju drzim hore a aj matrac mame hore no uvidime ale moje mlieko velmi vygrcne sice nie vzdy ale dost :/