Nutrilon HA

diana_1212
15. apr 2023

Zdravim. Malemu hnacky stale neustupili uz piaty den. Vysledky krvy ma dobre aj výter neukazal ziadne entero vyrusy. Volali sme pediatricke tak sme mali kupit mlieko Nutrilon Ha ci nema intoleranciu na laktozu. Ale pozerala som na hodnoty Nutrilonu HA a nutrilonu ktore pil doteraz tak su tam rocnake hodnoty laktozy. Mate nejake skusenosti? Lebo maju aj Nutrilon Lactose Free presne nato ale poradila Ha.

anavixy
15. apr 2023

HA mlieka su pre deti, ktorych rodiacia alebo surodenci su alergici, su tam nastiepene bielkoviny, ktore telu nie su “cudzie”, takze by mali zmiernit pripadnu alergicku rekaciu. Ale spravne si vycitala, ze obsah laktozy je rovnaky. Pri laktozovej intolerancii treba pouzivat Nutrilon Lactose Free alebo podavat ColiPrev. Pani doktorka sa asi pomylila, alebo co… Ake stare je dietatko? Probiotika davate ake?

diana_1212
autor
15. apr 2023

@anavixy 3 mesiace ma maly a probiotika od dr.max ale nemame potvrdenu intoleranciu ale hnackujeme uz piaty den

anavixy
15. apr 2023

Stolicu doktorka aj videla? Hnacka je to v zmysle konzistencie aj frekvencie?
Na hnacku su najlepsie probiotika Probiofix imun baby alebo Enterol a Tasectan kids k tomu, ten je vhodny ak pri potravinovej intolerancii. Ale ak by mala/mohla byt pricinou hnacky laktoza, tak treba vyskusat bezlaktozove mlieko (nie len HA) alebo ten ColiPrev.