Nutrilon HA 1 a nepokojné bábätko.

luli222
29. aug 2019

Ahojte maminky, som jedna z tých čo by strašne moc chceli kojiť, ale veľmi sa nám nedarí, tak dokrmujeme mliekom Nutrilon HA1 máme ho z pôrodnice, pretože mi laktácia nabehla neskôr a malý len chudol a chudol ( - 400 g ) inak sa nedalo :( teraz máme len 10 dní a pri prvých dňoch dokrmovania to bolo spokojné bábenko, no cca tretí deň, sa mi už začal malý vrtieť, nepočujem ho prdkať, kakáme praženičku aj tri krát denne - to je v poriadku, ale na prsníku sa mi strašne vrtí, je nenakŕmiteľný, po dokrme je chvílku kľud a potom začne kolotoč, neviem ho uspať aj tri hoďky, je nervózny na rukách, v polohe ležmo pri mne,v podstate spáva len pri mne, inak to ani nejde...a je to náročné, lebo mám ešte dvojročného a ešte sa po pôrode necítim úplne fit :( Aké máte prosím skúsenosti s týmto mliečkom? Prvé dni bolo dobre a potom prišlo k úplnej zmene :(, myslíte, že by to môhlo byť tým mliečkom? K doktorke ideme teraz v pondelok, nakoľko zastupujúci lekár nie je moc ochotný riešiť umelé mliečka :( poprípade, neviem, či by som mala bez lekárky skúsiť iné mlieko z rady nutrilon alebo podať nejaké probiotiká. Ďakujem za Vaše príspevky.

sapetka
29. aug 2019

@luli222 no nutrilon je jedno z najhorsich um.. vela deti zapeka my sme s nim tiez nemali dobru skusenost. Poradte sa s pediatrickou ale ak mozem odporicit Hipp je kvalitne mlieko ktore obsahuje aj probiotika

ddenisa123
29. aug 2019

U nas tiez Nutrilon narobil šarapatu. Mame Hipp a super.

simona92101
29. aug 2019

@luli222 nutrilon pchaju vsetkym babatkam,aj Sunar a su to najkolikovejsie mlieka.nasa po nich neskutocne kricala a DR.tiez nechcela o zmene mlieka pocut.presli sme na Francuzske mlieko.

bevina
29. aug 2019

nase dvojicky maju nutrilon od narodenia, vypili krabicu obycajneho a potom sme presli na HA - uz maju 5 mesiacov - teraz uz kupujeme HA prosyneo - to obsahuje aj probiotika. Nemaju ziadne problemy.
Problemy sme mali iba ked som si myslela ze staci nakojit a budu spokojni, ale evidentne som mala malo mlieka a boli spokojni az po dokrmeni.

simona92101
29. aug 2019

@luli222 este je moznost ze je nespravne prisaty,a pri kojeni nalapa vzduchu a to ho tlaci v brusku.skuste ked tak do flasky mlieka dat za lyzicku fenykloveho cajiku,pomaha na vyprdkanie.

lenteraz111
29. aug 2019

@bevina my tak isto

nancy666
29. aug 2019

Tak ja mám na nutrilone 3 deti od narodenia a nikdy neboli problémy. Raz som skúsila bebu a koniec. Sunar vyšiel v testoch ako nevyhovujúcu btw. Skôr by som skúsila espumisan a bio gaia alebo dačo podobne, masáž a pokoj. Blbe je že čo platí na jedno babo na druhé vôbec.. treba skúšať. Máš fitloptu napríklad?

sellycka13
29. aug 2019

@luli222 ha prosyneo je najlepšie z Nutrilonu ako tu bolo spomenuté, probiotika sú najlepšie dostupné za mňa aspon probiofix, a mlieka dávam aj kravské aj kozie od narodenia značky Topfer kupujem na internete

oliviaolivova0
29. aug 2019

My mame 10mes a žiadny problém z nutrilonom... Skús si odsat mlieko, uvidíš koľko sa ti podarí, prípadne bábätko váž pred krmenim a po... Skús laktacnu... Sú aj všelijaké lieky na podporu tvorby mlieka 😉

luli222
autor
2. sep 2019

@nancy666
Fit loptu mam ale este sa mi neda na nicom sediet, som zasita az po... :D zda sa ze uz je lepsie ked nie su tieto tepla 🙂 ale aj tak aspon raz za den mame taku hnackovitu stolicu, takze netusim ci nam mliecko fakt sadlo, musim skonzultovat s mudr ine neostava, ale on celkovo komotne papa ci z prsnika, ci z flasky a niekedy je nervozny ze pri tom zaspava a musi este pit aby sa nasitil :D neviem ci ocakava mliecnu infuziu ci co :D ale tak snad sa do tych troch mesiacov vela veci upravi.... 🙂

luli222
autor
2. sep 2019

@sellycka13 ano probiofix davam 🙂 a prosim aky je rozdiel medzi obycajnym HA a HA prosyneo? Dakujem 🙂

nancy666
2. sep 2019

@luli222 prosyneo má nejaké probiotické baktérie čo sa nachádzajú v črevo dojceneho dieťaťa. Ak teda chápem správne ;)
A redšie stolicu má aj naša. Lekarka že to záleží od dieťaťa že je to ok. Prvú zasa zapekalo v podstate ale zasa raz týždenne pekne pravidelne kakala. A stredný nemal nič. Len hlad 🙂) všetci na ha nutrilone

luli222
autor
2. sep 2019

@nancy666
Aha super 🙂 a mohla by som kupit alebo si teda dat predpisat pediatricke aj ten prosyneo, teda mozem mu ho hned akoby zamenit za ten obycajny HA? Tam by nemal byt rozdiel v traveni, len tie pridane probiotika vsak? 🙂 No aj ten moj ma apetit stale...a pri kojeni, kedze z flasky to ide lahko sa neskutocne jeduje, ale mliecko tych 50 ml na jedno kojenie mam, aspon podla odsavacky, len sa mu to nechce tahat :( a mne stale odsavat, lebo s malym na rukach a odsavackou je to zahul :D nerad byva len tak niekde polozeny...on sa najradsej nosi, uz periem satku po prvom synkovi 🙂 no my veru mame stolice aj viac krat za den prazenickove co je ok, ale jedna je taka mega naloz do plienky a dost vodova ...ale v tych horucavach som mu ponukla aj vodicku dojcensku, mozno aj to to zriedilo...ale vodicky vypil mozno dva tri glgy vzdy...

sellycka13
6. sep 2019

@luli222 prosyneo je nová rada antialergického pre deti ktoré majú rodiča alergika napríklad

luli222
autor
7. sep 2019

@sellycka13
Uz nam ho dali aj v lekarni namiesto klasickeho HA a obsahuje v podstate to iste akurat je tam navyse bifido bakteria....tak snad ho syncek prijme v poriadku. Vraj sa uz klasicke HA obycajne nevyrabaju.

sellycka13
7. sep 2019

@luli222 áno to povedali aj nám, že už je teraz ha prosyneo náhrada, nám ho odporučila lekárka ako vhodný pre detičky možných alergikov,,, ja som raz náhodou vyskúšala topfer kozie a odvtedy som prešla naňho, ale to už mi pediatricka neodporucila... Každý pediater je možné odporúča iné čo má zaužívané a pod. Želám veľa zdravia a všetko dobré syncekovi aj Vám 😊

kristin16
11. sep 2019

@luli222 Ahoj, trošku odveci otázka... Ale koľko dávaš toho nutrilonu? Lebo mám podobný problém.. Tiež by som chcela veľmi kojit, ale mám málo mlieka. Malý pekne saje ale po chvíli sa začne hnevať, vrtieť... Dám druhe prso a opakuje sa to isté. Preto mu ráno a večer dávam Nutrilon. O týždeň bude mať 2 mesiace a podľa info na krabici by mal vypiť 150ml mlieka, načo mi každý hovorí (aj zdravotná sestra), že to je hrozne veľa. Tak mu dávam 100. Som z toho na nervy, lebo malý mi dosť pribral za mesiac, ale vtedy som mu dávala Nutrilon aj cez deň.. Teraz sa snažím, aby bol iba na prse (teda okrem rána a večera). Skusala som si odsať, aby som mala prehľad koľko cca mám a z obidvoch prsníkov dokopy mi vyšlo 70ml iba ☹ A to sa ma veľa ľudí pyta (pre mňa aj cudzích) preco iba nekojim, ze pojem málo mlieka neexistuje 🤦

luli222
autor
11. sep 2019

@kristin16
Ja som na tom nejak podobne :D len a tym rozdielom, ze moj maly je total zrutik a jemu nestaci, ani to co by podla tabuliek malo. Uz ako dvojtyzdnovy s mojim mlieckom ( odsatym ) + nutrilon naraz vytiahol aj 130 ml a musim za kazdym kojenim este dorabat mliecko, prirodzene cim viac flasky, tym menej sa mu chce cucat som z toho na nervy, a tak odsavam lebo z cicikov sa krmi aj hodku a pol Kedze mam este doma dvojrocaka a som na nich sama, mam riadne nestihacky. Co sa tyka priberania, na to kolko vypapame tak priberame podla tabuliek. Podla mna mozes mat aj lepsie MM a pribera hlavne z neho🙂 aj ked je ho pomenej... 🙂 Lebo nutrilon davate oproti nam malicko 🙂

essenceee
29. feb 2020

možno mu to mliečko nesedi. Tiež sme to tak mali a nakoniec som skusila Sunar premium, to nam sadlo a dieta bolo jako vymenene