Ahojte, doma mám dvojmesačného synčeka ktorý je dosť veľký hladoš. Po mesiaci som ho prestala kojiť a začali sme s Nutrilonom 1, ale malý nevydržal ani dve hodiny bez papania, tak sme prešli na Nutrilon Extra. Jedenie cez deň sa mu upravilo, papá každé tri hodiny, no v noci je to horšie. Od 12-tej do ôsmej rána sa mi budí každé dve hodiny na papanie,pri zaspávaní sa krúti, má veľmi slabý spánok, a niekedy sa dokáže zobudiť aj počas tých dvoch hodín čo by mohol spať...Deň s nocou určite prehodené nemá.
Doktorka mi povedala že po umelom mliečku musí vydržať spať min. 3 hodiny aj kôli tomu, aby nemal problémy s bruškom. Aký názor máte na to vy? Máte podobnú skúsenosť? Alebo to mám len nechať tak, a počkať kým z toho sám nevyrastie??? Ďakujem 🙂
@snehovavlockapp - ale zaujímavé je, že cez deň vydrží pekne, aj 3 niekedy 4 hodiny, príde noc...a koniec! Dávku? dávam mu vždy 90, niekedy nechá, inokedy to vypije celé...ale viacej nespapá...čiže tých 90 je na tento čas optimálne...
@veriiii - niekedy ho bolieva, lebo keď mu ho pomasírujem tak sa celý zvíja, ale akonáhle sa vykaká je dobre. Cez deň sa mu snažím dávať čaj piť častejšie, ...Už som ho v noci skúšala oklamať aj čajom, ale napil sa, a znovu začal plakať, ...a viem že to plače od hladu, lebo akonáhle sa napapá..pekne zaspinká🙂
@sidonna tak mu dávaj normálne kazde dve hodky. nas tiez tak jedaval, to sa postupne upravi, lebo sa mu zvysi dávka (bude si viac vyzadovať) a bude menej papat.
My teraz napr. papame cez den raz kazde 2hod, inokedy každé 3-4 hodky. Cajikujeme dost a v noci sa mi na ham zobudi po 4-5 hod. Cca 2x cez noc sa zobudi na ham.
Takto to funguje min.mesiac, čo si pamatam 🙂
ked mu chuti, tak mu davaj, toto by som ja veru neriesila. Horsie keby nechcel papat. A dr. povedz, ze papa normálne. Tiež su niektoré moc mudre ako ta moja... Od 4.mesiaca tlači do nas príkrmy , nechápem. Viem, ze nie je kojený ale tak načo mu mam uz teraz spôsobovat zapchu mrkvou, ked v tom mliecku ma vsetko ....
@sidonna my sme museli kŕmiť aj v noci každých 45 minút, žiaden extra nutrilon, potom žiadne kaše na lepší spánok, nič nepomohlo, ani rady o denných dávkach, ... dieťa jačalo od hladu, volala som aj výrobcovi Nutrilonu, radila sa s doktorkami, čo s tým keď je stále hladný, zakázali prekračovať dávku, ale nič sa nedalo robiť ak sme chceli spať aspoň tých 45 minút. Všetko sa upravilo až po roku pri bežnej strave.
Podla mna je normalne ze papa kazde 2 hodky ja som tiez davala chvilku nutrilon extra no zneho mu bolo este horsie ☹ a traz ma moj syn 5mes.a nespi kludne ani jednu hodinku suvisle.a nikto mi nedal opoved preco 😒
@snehovavlockapp jaj, ja som myslela,ze extra je pre extra hladne deti😀..tie obsahuju kazein miesto srvatky, takze by mali zasytit na dlhsie..
@sidonna no, je to zvlastne, ze cez den vydrzi,v noci nie..mozno to ozaj nie je hlad/smad, len chce cucat, a kedze tok z flasky nevie regulovat, tak zaroven aj papa..a kludne takto ho moze boliet brusko z presytenia...
Ďakujem Vám krásne za rady, ja mám len pocit že z toho Nutrilonu Extra...je extra hladný :D :D
@elly111 - tak to vám vôbec nezávidím, my sme takto boli hore keď sme sa kojili...bolo to strašne únavné, kým sa prichytil, bolo to skôr trápenie....aj keď mlieka som mala dosť...
@snehovavlockapp - asi to tak aj nechám, nebudem to zatiaľ riešiť, kým trošku nenarastie,...Ale už štvrtú noc kakáme cez teplomer, pýtala som sa v lekárni, či sa dá zmeniť mliečko, ..ale dostala som takú odpoveď že on je malý..aby sa mu nespravil Katar(alebo ako sa to volá ..)...že sa to nesmie zmeniť zo dňa na deň..že máme počkať....
Ešte som sa vás chcela opýtať, či neviete poradiť niečo na strie,...niečo čo urýchli ich vyblednutie, keďže strie nezmiznú už nikdy, ... počas tehotenstva sa mi urobili veľmi špatné po bokoch stehien, ..ani krémovanie nepomohlo, keďže som pribrala 20 kg posledné 3 mesiace.....pred tým som vážila 55kg a koža sa mi tak rýchlo natiahla, že by ani zázrak nepomohol kebyže si ho natieram 😀 aspoň že tie kilá zmizli 😀 😝
@sidonna a prečo si prešla vlastne na toto mliečko ? že si sa pre extra rozhodla ?
@sidonna a mlieko by som rozhodne nemenila - ak má aj problémy s bruškom dokonca. Z normálneho Nutrilonu by mal väčšie problemy, lebo je hustejší a viac "zapeká" - v porovnaní s tým extra.
jednoznačne ale mliečko teraz nemeň, lebo jeho telíčko , creva, organy sú zviknuté na toto a porobilo by to galibu v jeho brušku, čo by mohol aj pár dni plakat.
Ja malému dávam biogaiu - to vyzdvihujem do nebies. Je to probiotikum na taketo telíčko, stojí 10 eur , ale fakt doporučujem. Malý mal tiež koliku na začiaku, pučil, plakal, my sme masírovali, na toto mliečko hned prešli ... a odvtedy máme kľud.
@sidonna a na tie strie...ja som tiež pribrala 20-25 kíl hlavne posledný mesiac teda rapídne, aj som zavodnená bola ale brala som taký drahý krem - olej na to a mazala som sa odzačiatku ním. Neviem, či toto pomohlo, či mám kožu elastickejšiu, schudla som skoro mesiaca späť na svoju váhu ...ale počas tehu a ani teraz z tehulkovania strie nemam.
takze netusim čo na to... ono aj solárko čo to vylepší 🙂
@snehovavlockapp - mne tento nutrilon extra poradila kamarátka, lenže ona mi to vysvetlila tak, že je hustejší a tým pádom by mal byť aj sýtejší, ....tiež povedala že je pre extra hladné deti 😀 Ale keď ho začal papať, nejakú extra zmenu som nepocítila.... a tú Biogaiu máme aj my doma, predpísali nám ju v nemocnici, keď som s ním bola ako s dvojtýždňovým kôli baktériám v moči...mal nasadené antibiotiká...tak preto bral aj tú biogaiu....
...a na tie strie túším pomôže len čas ! 😀
@sidonna tak to ti hovadinu poradila. On je jemný a spapa ho Adamko viac aj ako obyčajny nutrilon.
My sme začali antikolíkovým s materským a po mesiaci sme supli tento extra 1 - lebo je jemny, nie je taký tažky na ten zaludok, crievka, kedze my sme tu koliku mali.
malý si pri tom prechode poreval dobre, ale gaioša pomohla a stále ju dávam. Je to dobrá vecička.
A teplomer ozaj - to by som nerobila nejak pravidelne, vyprazdnovat by sa mal sam a ak , tak rurku vopchat, je to lepsie, lebo rurka je dutá, idú mu cez nu aj prdy !
jeezisi, take male babatko a uz antibiotika? fuuu.. a ste oki uz ?
@sidonna ahoj, my tiez nutrilujeme extra ...dr.kecala, ze kazde 3 hodky jest ma maly , tak som jej povedala, ze na tu hodku ho donesiem ku nej, nech mu to ona vysvetli ...
tiez sme taki malicki papali kazde dve hodky. to sa upravi..kolko mate davku ?