Ako sa dávkuje? Na obale je napísané 30 ml 1 odmerka, 60 ml 2 odmerky. Keď mi malý zje 45ml koľko odmerky dať? Lebo 30 mu je málo a 60 zbytočne veľa
@pukina ale to je úplne plytvanie
Vsak 1 a pol ;)
Na krabici je napisane kolko cca ma gramov odmerka. Dami zda ze cca 5 g. Tak si to vypocitaj na tych 15 ml vody kolko potrebujes nutrilonu a odvaz si to. Presnejsiu vahu budes potrebovat, na take male gramaze. Predpokladam, ze mas uplne male babatko, ked tak malo zatial vypije. Ja som obe deti na nutrilone vychovala ale my sme mlieko co ostalo vylievali. V odlozenom, nedopitom mliecku sa mozu tvorit rozne mikroorganizmy a urobia viac skody ako uzitku. Ale zase mojim som pre istotu davala stale o 30 ml viac lebo ked im nestacilo, dorabane mlieko uz nechceli, ked som ich prerusila v jedeni ak mi rozumies.
@iwuanka no mám mesačné predčasniatko narodené v 32 tt. Ja už urobené mlieko nedávam znova ak nedopije, zato sa pýtam ako to dávkovať, či sa musí dodržiavať jedna z tých dvoch dávok alebo sa to môže nejak prepočítať na jeho spotrebu
tak das 1 a pol odmerky
Ja len jednu poznámku, pozor na správnu prípravu mlieka, čítala som článok od výrobcu, kde sa veľa mamičiek sťažovalo, že detičky majú problémy po vypití nutrilonu, bolesti bruška, zvracanie atď. výrobca upozorňoval, že veľa mamičiek robí chybu, lebo nedodržiavajú postup prípravy a správne dávkovanie. Ja som dcéru vychovala tiež na nutrilone, ale nikdy som dávky nerozdeľovala ani nič...urob 60ml...koľko vypije, toľko vypije...tých 15ml ťa určite nezabije...ak za tvojím "neplytvaním" je čisto finančná stránka...daj si mlieko predpisovať pediatrom
60 a 2 odmerky, co nevypije vylejes.