Ahojte moja malá má 6mesiacov. Začala som jej dávať mliečko Nutrilon AR (antireflux). Chcem sa spýtať či to prepláca poisťovňa dôvera ak áno do koľko mesiacov? Dakujem
@michaelamell väčšinou do roka
@bluemoon24 sama som sa určite nerozhodla. Keďže je antireflux tak logicky moje dieťa má reflux... Preto jej dávam ten Nutrilon. Nie je to len tak že ráno som sa zobudila a idem kúpiť arkovy nutrilon
@pracujucazienka ďakujem krásne tak si zavolám doktorke prečo mi to teda nenavrhla že sa to dá dať na predpis 🙂
@michaelamell ja jsem nechtela, aby to vyznelo nejak utocne. Ptala jsem se proto, že vela mamicek diagnozu stanovi samo a pak se divi, ze jim ho doktor nechce predepsat. V tomto pripade ti ho pediatr muze predepsat, ale myslim, ze pak je potreba to podlozit gastro vysetrenim, ale to uz asi mas ?
@michaelamell https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/nut.... Tu je aj napisane koľko by si cca mala doplácať ..malo by sa dať aj po roku ale potebujes lístok z gastra
@bluemoon24 @pracujucazienka ja som na poradni pani doktorke povedala že v poslednom čase mi mala vracia po jedení kľudne aj po hodine jedenia jej vždy doslova až vyšplechlo, a to ozaj po každom jedeni. Tak mi odporučila Nutrilon AR a už ho máme skoro týždeň a vidím že je to lepšie vôbec mi negrcka. Prosím vás a to gastro vyšetrenie sa ako robí takým bábätkám? Ďakujem
@michaelamell my jsme byli akorat na sono, kde se divali, jak travi mleko a z toho urcili reflux, takze uplna pohoda pro maleho, trvalo to cele asi 3 minuty 🙂 jen je treba se objednat, pediatricka by ti mela vystavit vymenny listek
@bluemoon24 super ďakujem, zľakla som sa že budú robiť ako dospelým na gastro. Hadicu do krku 🙆🥺
Z jakého důvodu ji dáváš AR mléko? Máš na to indikacu (např. reflux) od pediatra nebo ses rozhodla sama?