Nutrilon a predčasne narodené dieťatko

veselavrba
14. dec 2012

Prosim pomozte mi,som uz zufala. V 35 tyzdni sa mi narodil chlapcek,ktory bol doteraz ok ked neratam zapareny zadocek a zltacku. To vsetko mu preslo este v nemocnici. Ale o co teda ide? V nemocnici som mu davala Pre beba mlieko kedze nekojim,mlieko som stratila, maleho mi nedali vobec prisat. Tak som ho nemohla ani kojit. Teraz ma 1mesiac a dostal ten novorodenecky reflux. Poradili mi aby som do mlieka davala nutrilon.Tak som dala kolko bolo treba podla navodu ale jeho to zacalo zapchavat. Ked dam iba mlieko bez nutrilonu tak mi potom zase vracia to mlieko. Co mam robit? Stale mi place lebo sa nemoze vykakat a robim vsetko co mozem. Aj mu davam caj nato aby si prdol ale nic. Vacsinou to bolo v noci a teraz to je aj cez den. Nespava tak ako by mal.Poradte mali ste to aj vy take u vasich babetiek?

raszuz
14. dec 2012

@veselavrba skús mu dávať protikolikový nutrilon, môže ti ho napísať aj lekárka na predpis ...

veselavrba
autor
14. dec 2012

Ja mu davam nutrilon na odgrcavanie ked zvracia aby sa mu ukludnil zaludok to mi povedala lekarka aj v lekarni mi ho odporucili.

kvieta
14. dec 2012

@veselavrba Do akého mlieka mu dávaš nutrilon? Ja som malej nutrilon rozrábala vo vode - podľa návodu.

veselavrba
autor
14. dec 2012

Do Pre Beba to je pre predcastne narodenen deti do 4500g.

raszuz
14. dec 2012

@veselavrba ale to potom nemiešaš dve UM?

veselavrba
autor
14. dec 2012

No mne povedali ze mam to robit tak ze do toho bebe mam davat malu davku nutrilonu aby mi maly negrckal,lebo skusala som na zaciatku bez nutrilonu a mi vsetk vyvracal.A potom bol stale hladny:(

raszuz
14. dec 2012

@veselavrba tak sa skús opýtať, či mu nemôžeš dávať nutrilon 1 nenatal a nemusela by si miešať, ak mu beba robí zle

sashabb
14. dec 2012

@veselavrba my sme mali nutrilon na predpis od DR. Osobne by som nemiešala bebu a nutrilon (ak som to teda dobre pochopila)

veselavrba
autor
14. dec 2012

Aha skusim sa opytat praveze som aj v nemocnici davala tu bebu a bol v poriadku az ked som zacala davat nutrilon do toho tak sa nemohol vykakat

raszuz
14. dec 2012

@veselavrba tak by ti mali dať bebu antirefluxnú, ak taká je ... ale určite nemiešať

raszuz
14. dec 2012

@veselavrba našla som, že je aj Beba AR, tak sa poraď s lekárkou ...

veselavrba
autor
14. dec 2012

tak vyskusam dakujem za rady

petronelka77
14. dec 2012

nenapisala si nahodou chybne namiesto nutritonu nutrilon? tym padom nejde o 2 UM

84matulik
18. dec 2012

@petronelka77 my máme tiež predčasníkov, majú reflux a dávame Nutriton do UM...to je do akéhokoľvek mlieka....so začiatku sme mali nutrilon, potom do teraz sunár, lebo nevedeli sa vykakať s nutrilonu, a bolelo ich bruško....sunár fajn, ale nezdá sa mi, lebo stále sa budia krpci a potrebujú si ešte odgrgnúť...tak sme chceli skúsiť baby love mlieko a do toho dávame nutriton na zahustenie🙂)))

petronelka77
18. dec 2012

maly tiez papal nutrilon mlieko, ale zapekalo ho a mal aj koliky, tak sme dali sunar a skoro az do 3ieho roku, nechcel normalne kravske mlieko. Ale zakladatelka napisala, ze dava nutrilon do mlieka a chcela zrejme napisat nutriton. Viem, co je nutriton a naco sa pouziva. Cize vyznelo to tak, ako by davala do Pre Beba este Nutrilon, dalsie umele mliecko.

petronelka77
18. dec 2012

@84matulik maly tiez papal nutrilon mlieko, ale zapekalo ho a mal aj koliky, tak sme dali sunar a skoro az do 3ieho roku, nechcel normalne kravske mlieko. Ale zakladatelka napisala, ze dava nutrilon do mlieka a chcela zrejme napisat nutriton. Viem, co je nutriton a naco sa pouziva. Cize vyznelo to tak, ako by davala do Pre Beba este Nutrilon, dalsie umele mliecko.

84matulik
18. dec 2012

@petronelka77 hej asi to tak chcela napísať, naši sa stále budia nespia v noci, plačú a chcú si vždy ešte dogrgnúť, ttačí ich to....ked sme prešli na sunár bolo všetko OK, lenže vtedy spávali na brušku a to im robilo dobre a ked tak si vedeli dogrgnúť, ale už na brušku nechcú byť tak je to hrozné...tak potom kde je problém??? sakra? nesedí im asi sunár, že????

petronelka77
18. dec 2012

@84matulik my sme davali maleho poctivo odgrgnut do 1eho roka, robilo mu to dobre na brusko, od 1eho roka prespinkal celu noc, tak sme to uz nemuseli riesit. Nam sunar max vyhovoval, nutrilon som vysadila po 6ich tyzdnoch kvoli kolikam a ako som uz spominala, skoro az do 3ieho roku. A kolko vypiju za noc? Ako casto sa budia? Este by som neprechadzala na ine mliecko, davala by som ich odgrgnut, aspon v noci. A po nutritone sa im nepolepsilo?

84matulik
20. dec 2012

@petronelka77 no my sme mali nutrilon asi dva mesiace, alebo možno aj o niečo viac, lebo aj v nemocke ho mali....lenže sme mali bolesti bruška a nevedeli sme kakať, tak sme prešli na sunár do ktorého musíme dávať aj nutriton kôli refluxu....ked sme prešli na sunár, tak naši spinkávali na brušku, čiže ked aj niečo tlačilo v brušku v noci, tak to išlo prirodzene von...ked sa trošku pohli tak to vyšlo krásne von a spávali sme celú noc...od kedy nevedia spať na brušku nespíme....a stále plačú obidvaja, ako ja som im dávala napriek tomu v noci iba raz jesť, respektíve až tak nad ránom, ale už nevládzem...nie som vôbec vyspatá a ani oni, a potom sú nervózni....už sme prešli na bebu pro...poradili mi, vraj chutí ako sunár a je lepšia...neviem...popravde fakt neni taká napenená ako sunár....a to im vadí, myslím bublinky☹(((( si nevieš predstaviť...oni sú non stop hore a plačú ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ved ja niektoré noci ani jednu hodinu plynule nespím....a večer si inak krásne odgrnú...ale aj napriek tomu to takto je....