Ahojte, nemám veľmi skúsenosť s umelým mliekom, tak som sa dnes zamyslela nad prípravou…🙂. Dcérka bola dojčená skoro do 2,5 roka. Stále pije mlieko pred spaním, dávala som jej kravské, zahustené Nestle Mliečkom s kašou. Dcérka bude mať o mesiac 3 roky, od septembra je v škôlke. Úplne ma ničia sople a virózy a počula som z viacerých strán, že kým mali dieťa na umelom mlieku, chorobnosť mali oveľa nižšiu…tak som dcérke zmenila mlieko pred spaním na Nutrilon 5 (od 35 mesiacov).
Teraz moja dilema - v návode je, že sa má pripravovať z prevarenej vody, ktorá sa nechá trochu ochladiť. Tak sa zamýšľam…je nutné vodu fakt prevárať, keď dcérka už normálne pije vodu z kohútika (môj problém je, že neviem za svet trafiť teplotu 🙈)? Pri maličkom bábätku by som to chápala, ale pri 3r dieťati? Ďakujem za názory/skúsenosti 🙂.
Niee netreba urcite 🙂
Netreba na 1000% 😂ani teplotu nemusis nejako triafat
obidvom mojim detom som neprevarala od 10 mesiaca, niekto dokonca aj skor prestal.
@hederamonstera Tak nemeriam, či má tých 40 stupňov, čo je v návode 😅. Len to teraz hrozne pomaly chladne a buď sa mi chúďa skoro obarila, alebo po chladení vo vode bolo to mlieko skoro studené 🤣😅.
Ďakujem baby za potvrdenie, krásny večer želám 🙂
@jazula a obycajne mlieko ti nepije? Jej to trochu prihrej na sporaku/mikrovlne ako ste zvyknuti
@hederamonstera Kravské plnotučné pije bezproblémovo a bežne cez deň, ale začala som jej dávať pred spaním umelé v nádeji, že to pomôže na imunitu.
Určite prevariť my máme bojler a by si sa čudovala koľko ,, špiny,, sa v ňom usádza ..ja robím UM prevarím vodu nalejem do fľašky a zriedim s dojčenskú vodu .. vyskúšam na zápästie aby nepalila
Chuť to nezmení. Je to o tej chémii a mineráloch. Napr, sa odporúča aj kvety polievať odstátou vodou. Alebo sa odporúča piť čaj, aj tam je prevarená voda. Ak prevaríš, tak jej neuškodíš, ak neprevaríš tak bude také vodovodové - chlórované, vápnikové atď.
Mam syna 2 roky a 3m a vodu mu prevaram este stale … Mna ani nenapadlo to neprevarat… V noci mi pije este stale mlieko a ja si vodu vecer pred spanim prevarim, dam do jeho flasky a beriem do spalne a ked sa zobudi, supnem do ohrievacky, ktoru mam nastavenu na 40 stupnov ohrev - za 2 min je to ohriate, sem tam prekontrolujem bezdotykovym teplomerom na tekutiny, ci nie je horuce a pije do 5 min 🙂
@nikoleta999 Teraz som zvedavá…preváraš mu aj vodu na pitie cez deň?
Moja ma rok a keď nemám preverenu tak aj z kohútika napustím
@jazula To nepreváram, i ale ja som si fakt do tejto diskusie myslela, že voda na mlieko sa musí prevariť, či ma dieťa rok, či 4 :D Lebo na krabici je napisané nasypať do prevarenej vody, tak prevarenej :D ale na to mlieko, mi to stále akosi i tak pasuje tu vodu prevariť, takže ostanem pri preváraní :D
@nikoleta999 Asi ostanem aj ja pri preváraní, uvidím ešte. Moja našťastie prespí celú noc už, tak riešim len to pri zaspávaní 🙂.
Podľa mna nie. Však ani vodu ktorú jej dávaš piť asi teda neprevaras