Ahojte maminky, mám skoro dvojročné dieťa a ešte nikdy neprespala celú noc. Ja som z toho už tak unavená hlavne ráno kedy by som mala byt vyspatá, tak ja vstávam ako múmia... dieťa sa mi doteraz budí v noci na mlieko niekedy 3 krát, niekedy 5 krát a už mi to začína liezť na nervy. Skúšala som dávať aj vodu alebo čaj ale tým sa oklamať nedá a začne vrieskať. Poradili by ste mi nejaké rady ako odnaučiť dieťa od nočného mlieka? Ale tak aby sme revom nerušili susedov 🙂
Dieta v tomto veku nepotrebuje pit v noci ziadne mlieko (prave naopak, nie je to dobre na travenie, aj zaludok si potrebuje oddychnut), Je to zlozvyk. Nedat a hotovo. Poplace, ponervuje sa par noci a potom pochopi.
Nuz jedine odstavit, alebo cakat kedy prestane sama, myslim ze do roka to bude. A pri odstavovani to bez placu nebude.
ja som to mala rovnake, ale s kojenim, niekolkokrat za noc sa budila. Ked mala dva roky, rozhodla som sa. ze koncim. Ja som isla spat do deckej, ona ostala s muzom v spalni. Par noci prerevala a odvtedy bol pokoj.
A je naozaj v noci taka hladná, kolko toho realne zje počas tých 3-5krat co ju v noci krmis? Ak toho zje vela tak je hladná, skus jej dávať viac jest cez deň. Ja som syna na večeru nakrmila jedlom z obeda okolo 18h a po 20h v posteli este stiahol hustú kašu a v noci mu od roka stačila len voda ked sa zobudil. Ale ked som mu na večeru dala napr len chlieb alebo tu kašu tak mrncal v noci kym nedostal mlieko. Čiže u nas to bol hlad, co ho budil ale môže to byt aj zvyk, vtedy asi len nedať a vydržať s pevnymi nervami. Uz je veľká, v pohode by mala prespat celu noc bez jedla.
Moja mala este ako 2 rocna bola schopna vstavat na flasu s mliekom aj 2-3krat v noci.Mlieko vecer,mlieko v noci opakovane,mlieko hned rano...Nuz,musela som zakrocit lebo by to pokracivalo asi az do dnes
@nikpa vypije 120 niekedy 150 ml mlieka ako nič..
S tým jedlom cez deň nemá problém naje sa a v podstate stále niečo zobe cez deň
ja mam 2,5 rocne dieta a to iste.... cey den papa ale menej a v noci stali pije mlieko 260ml 2x za noc a syn mi toto robil asi do 3 rokov... oni su od mala slaby jedaci a vecer dohanaju resp.v noci
Ak by dieta bolo tak hladne, aby vstavalo 3-5 krat to by cez den muselo zjest velmi malo (pises, ze papa cez den normalne). Toto vyzera skor na zvyk, ak to nestopnes, naroky sa mozu zvysovat.
120-150ml viackrát za noc to nebude zvyk, ked je raz hladná tak neviem ako ju prekabatis
Nam velmi pomohol pediakid na lahsie zaspavanie.
a to kojíš?
@ibrunova nie
Najjednoduchšie je nedať, áno, trochu poplače, a prejde to. Dvojročné dieťa nepotrebuje v noci piť mlieko.
2 rocne dieťa nepotrebuje v noci mlieko....ani vodu.....ako? Nedať a hotovo. Trošku si si naucila.....hľadaj praktickejšie a zdravšie návyky. Lebo v tomto veku je to nie o potrebe ale o zlozvyku.
@jankapepe môžeš rovno poradiť že aké ?
v noci ak sa zobudi, max cistu vodu. Naozaj toto nie je zdrave pre jej travenie. A v tomto veku oducat od zlozvyku naozaj inak ako chvilu placom asi nepojde. Ale bohuzial, ziadna ina zazracna finta ako dieta od tohoto zlozvyku odnaucit neexistuje.
Ja som dcerku kojila 2x v noci este 3.5 rocnu.a ani po odstaveni potom neprespala celu noc hadam este rok. Teraz ma 5 ,a mame noci kedy prespi totalku,a niekedy vstane o 1.00a nevie 2 hodiny zaspat. Cikat ide, miesi sa atd. Je to fakt otras.a to uz cez den nespava,je vybehana z ihriska atd. No neviem.
Teraz mam synceka 4mesacneho,tiez kojim,a ten jak zaspi o 20.00 ,zobudi sa az o 3-4na prve kojenie.to dcerka sa do vtedy kojila uz 2x 😄deti su rozne
Ponúkni vodu, nič iné, a kvôli tomu sa jej neoplatí sa budiť, u nás to tiež tak bolo, trvalo to dokopy 2 noci a bol pokoj.
Ahoj, a teraz si vezmi, ze mudre tabulky hovoria, ze uz pol rocne dieta ma prespat noc a nepotrebuje jest...realita je zakazdym ina 🙂 ako pisu baby, musite ist cez plac...mas doma maleho tvrdohlavca. Ak spravne chapem, ste v bytovke...skuste si teraz v juny spravit dovolenku, chodte niekam na chatu na tri, styri dni...zacni rano - daj ranajky a povedz nech pekne papa, lebo v noci mlieko nedostane, na desiatu, obed, olovrant to iste...skus to, aby posledne jedlo mala okolo 5-6 ...vecer uz tiez nedavaj moc vody, mlieka lebo si to skomplikujes pri odplienkovani...mne toto pomohlo, dokola opakovat nie a trvat na tom a to pri roznych problemoch...dvojrocne uz zvacsa rozumie len je to taky protivny vek
@tinqua no to máš pravdu protivný vek ale že strašne... čiže mlieko už ani pred spaním nedávať vôbec ? No ak by sa odučila od mlieka bolo by to super lebo kravské nechce a toto umelé je aj drahé 😄
ja mam 2.5 rocneho syna a pije umele mlieko rano a vecer ale v noci uz od 15 m nepyta nic a spi celu noc..cize skor by som asi pozrela na to ci je dost tuhej stravy cez den( lebo moj okrem toho ranneho a vecerneho mlieka ma desiatu obed olovrant veceru plus pomedzi to chrumky atd)..alebo ci nema nejaky problem ze je len velmi smadna len nevypije ine ako mlieko vecer..velky smad u deti znaci aj cukrovku asi by som sa na to spytala lekarky...
No k veceru tekutin co najmenej, mam kamaratku co je sestricka na nefrologii a ona mi dala postupy na odplienkovanie a teda, ze aj zabrali....cez den poriadne zaliat a vecer uz nie...vezmi si ze vek od tych 2 rokov do troch je najidealnejsi na odplienkovanie a je to nemozne ked v noci vypije pol litra tekutiny...to by som sa docurala aj ja 😀 ked si spomeniem na tie boje co som so starsou mala...proste hnusna mama...tiez zachvaty revu boli, suseda nad nami som v noci pocula kricat ze ak to neprestane pojde dole...ja nasrata ze tak pod 😀 ...ale preslo to len som musela byt tvrdohlavejsia ako ona
@tinqua no mne to ale príde ľúto že chce sa napiť a ja jej nedám ?😃 Ale rozumiem čo tým myslíš
Moja ma 3,5 a prespate celé noci by som ľahko poratala. Moja tiež dlho píla mlieko v noci až kým som povedala dosť a nešla som spraviť. Ponúkala som vodu, pomrncala, porevala pár nocí ale prestala pýtať. Potom prišli desy, potom raz piť, raz cikať, zakrit a stále niečo.
Večera, okúpať, rozprávka s čajom alebo mliečko, vycikať, umyť zuby a spat.
Ja sice s tym.nemam skusenost, lebo moji sa nebudili v noci, to sa budim.sior ja, wc a sup voda do tela. Ale.. pije podla mna vela v noci toho mlieka.. Keby spala s tebou v posteli, nepomohlo by to? A ak by sa zobudila, tak by si ju len hladkala a vydrzala jej krik? Malo by to po par dnoch ustat..
@siska53 nie mala spi od narodenia sama vo svojom 🙂
Moja prespala prvu noc celu niekedy medzi 3. A 4.rokom a to ani mlieko nepijavala...
...mozes jej skusit postuone mlieki riedit a znizovat davku.... mozes razantne s mliekom seknut za par dni si odvykne (deti mojej sesternice)....
...zvysit prijem jedla cez den a znizovat v noci.... lebo dieta v tom veku nepotrebuje pit tolko mlieka v noci resp nepotrebuje ho vobec z hladiska prijmu potravy