Nočné pitie umelého mlieka

3. aug 2024

Ahojte ako sa vám prosím podarilo odstavit dieťa od nočného pitia UM mlieka?
Ma 1,5 roka, neprospieva úplne dobre, na odporúčanie pediatricky to chcem vyskúšať aspoň obmedziť.
Zobudi sa aj 3x za noc na mlieko vypije tak 180 ml, pred spanim vypije 200 ml. Samozrejme že cez deň je potom jedenie katastrofálne, ja som nevyspata, varim chystám ponúkam jedlo a som z toho nervózna že nemam ani spanok ani že nechce jest pestrú normalnu stravu.
Ponúknuť vodu v noci som skusila, ale to bol len hystericky plač.

borelia
3. aug 2024

Po roku uz mozte plnotucne kravske mlieko, je to aj vyzivnejsie aj lacnejsie. Mozte najprv kombinovat UM s kravskym, lebo asi hned len tak “neprejde” na novu chut… dala som najprv napr. 80 ml UM a 20 ml kravskeho a postupne menit pomer … ked dieta velmi neprospieva asi by som ho neoducala od toho mlieka, ked si v noci ziada. Rovnako mozte kupit aj kozie mlieko ( maju aj V Dm susene). Tiez mozte tiez kombinovat, je to vyzivne mlieko, a bude mat aspon o nieco rozmanitejsiu vyzivu

nika23t
3. aug 2024

Skus dávať v noci menej mlieka, postupne znižuj dávky. Možno potrebuje len trochu "cucnut" na spanie. Ja som napr pred spaním dala 240 ml, a v noci len tak max 90 som urobila. Tiež mi tak mala pila, a jasne, ze jest nechcela ani náhodou, keď v noci vypila toľko mlieka. A tiez ani voda, ani dohováranie, ani mojkanie v noci nepomohlo. Len mlieko som musela dat, inak rev. Ale postupne som menej a menej dávala, a mala sa menej a menej budila. A večeru som dávala sytsiu, po večeri mlieko.

lucia13022023
3. aug 2024

Moje sa odstavilo samé, ale ma sa to robiť tak, že ak teraz vypije 3x 180ml, dávaj odmerku menej. Čiže ton 150ml aj týždeň, potom zas 120ml aj týždeň, možno aj dva, možno to pôjde rýchlejšie, to uvidíš na tom, ako je dieťa spokojne. A takto postupne prejdeš až na 30ml a potom by a už nemal budiť.

nikpa
3. aug 2024

Si si istá, že za nejedenim počas dňa je pitie mlieka v noci? Môj vypil aj 0,5l za noc a cez deň s jedením nemal problém. Niektoré deti sú proste nejedaci. Akože neprosperuje, je chorlavy alebo nemá váhu? Keď neprosperuje a nechce jest, neviem ci je najlepší nápad, prestať mu dávať ešte aj to UM, je v ňom veľa vitamínov...
Inak návod ako odstaviť od UM neexistuje, vodu si už skúšala, nezabralo. Čo dudel? Potom jedine proste nedať a vydržať pár nocí plaču.