Ahojte, vedeli by ste mi prosim poradit? zacala som 2,5mesacnu dcerku prikrmovat UM, Nutrilonom. ako si to vsetko organizujete pri nocnom krmeni? zatial sa budi viackrat za noc, tak potrebujem aby to bolo rychle a prakticke. nachystat horucu vodu v termoske a studenu a potom ich zmiesat? UM mat nadavkovane? alebo radsej ohrievac flias? mate nachystane viac flias na noc, alebo jednu a tu po kazdom krmeni umyvate? ja mam spalnu na poschodia kuchynu dole takze by som musela stale hore dole po schodoch. ale asi to nejde inak.
Druha otazka: je mozne ze kym bola len dojcena tak kakala max. 2-3krat denne. teraz pri Nutrilone zakazdym, pri kazdom krmeni a aj v noci. Nie je to vacsinou opacne, ze UM zapeka?
dakujem
krmkrmeni
@kinikakika ja mam horúcu vodu v termoske, vo fľaši mam dojčensku vodu a v noci už len zmiešame obe aby mali tu správnu teplotu, fungujem takto už dlho čiže viem odhadnúť koľko ktorej vody aby bola ok na pitie. Kúpeľňu mame vedľa spálne čiže ju zakaždým umyjem. Ale tebe by sa hodilo viac flias aby si nemusela behať hore dole. Ohrievačka u nás nemala úspech, rýchlejšie si viem mlieko sama pripraviť
@kinikakika v termoske nachystana prevarena voda tepla,vo flasi studena.viem od oka,kolko ktorej vody aby to bolo akurat,7 odmeriek som nahadzala,pretrepala a bolo hotovo.po nakrmeni som umyla flasu,dala odkvapkat a hotovo.zalezitost 2-3 min.ohrievac flias mi nevyhovoval,celkovo vopred pripravene mlieko a opatovne zohrievane nieje moc ok.
Ako dlho pije nutrilon?tolke kakanie sa mi nezda velmi ok,vacsinou zapeka nutrilon.
Ja dávam umelé len pred spaním večer a aj tak mám ohrievač fliaš 😀 takže určite je to pomocník aj pri nočnom zarábani mlieka.. a po umelom by mal kakať každý deň podľa mňa.. a ak by zapekalo tak treba vymeniť mlieko, takže buď rada že s nim nemá problém
@kinikakika ja si do velkej termosky prevarim vodu a necham ochladnut na taku teplotu aku chcem aby pila, mlieko si skor nedavam lebo sa mi horsie rozmiesava, flasky mam na nocnom stoliku s lampou, zaznem male svetielko, nalejem vodu, nadavkujem mlieko a pije. A mam viac flias aby som to nemusela v noci umyvat. Stane sa ze nad ranom je ta voda uz vychladnuta aj v termoske takze mam este malu 0.5l len s horucou prevarenou a nad ranom si to domiesam s tou vlaznou.
@kinikakika mne sa drobec od malička budil dvakrát na kŕmenie, takze som mala v davkovaci nadavkovane mlieko a v dvoch flaškách pripravenú vodu, jednu fľašu som dala do ohrievaca keď som šla spat a nechala ohrievať. Keď sa drobec zobudil zamiešala som a nachovala. Potom som dala do ohrievaca druhu fľašu a keď sa zobudil už som to mala znovu pripravené. Fľašky som umývala ráno.
@ceresnicka111 dakujem. a o kolkej vecer si treba pripravit horucu vodu do termosky aby mi nevychladla? raz som si tak nachystala asi moc skoro lebo do krmenia uz bola iba vlazna
@helcanw ohrievac ti zohrial vodu na pozadovanu teplotu? ma termostat, cize nezacne voda vriet ak je tam uz dlho?
Po večernej fľaši som zovrela vodu kanvici a ostala fajná. Ak bola studena zapla som kanvicu dala prášok do fľaši a za pár sek bola akurát tepla na zarobenie.
Mala som len 1 fľašu na mlieko a tu po každom použití umyla - na UM bola od narodenia.
@kinikakika okolo 18 nalievam vriacu vodu do termosky. Do rána vydrží tepla, nieje už horúca ale ak robím mliečko už nad ránom tak dám len vodu z termosky do fľaše a je akurát na pitie.este sa mi nestalo aby tak vychladla že by bola úplne studená🙂
@kinikakika má termostat, teplotu mám stále nastavenú rovnako a len keď klesne zohreje znovu na nastavenú.
Normálne keď sa budil v noci tak, sa naliala voda a zohrialo sa v mikrovlnke, alebo niekedy už bola voda vopred pripravena, len sa nasypal nutrilon a zohriali sme a mame len jednu fľašu a čo sa týka druhej otázky, bol dojceny 2-3tt max, za ten čas kakal niekoľko krát do dňa.. Potom keď sme nasadili nutrilon tak kakal max 2x do týždňa