Dobrý deň, syn má skoro 8 mesiacov, je už nejaký čas na umelom mlieku. Stále sa mi v noci budí na papanie, 1-2x za noc. Všade tu čítam ako sa deti na umelom mlieku od určitého mesiaca už v noci nebudia a podobne 🙈. Dostáva večer aj kašu, ale zobudí sa i tak. Má noci, ktoré prespí, ale to je málokedy. Vypije ale tak do 100vky mlieka, pričom cez deň bežne viac. Je možné, že sa budí už len zo zvyku a nie z hladu? Ak áno, ako sa vám podarilo deti odnaučiť? Či to prejde samé a on si odvykne? Ďakujem.
prejde to same - zial u niekoho skor a u ineho neskor 🤷♀️ nie nie je pravidlom, ze prejdes na UM a dieta zazracne prespi celu noc, my sme presli na UM az okolo roka a aj tak sa budil 2x za noc a potom 1x a potom uz nie, okolo 1.5 roka cca. plus minus (uz som vytesnala 😂) zacal spavat celu noc a to som este stale ta stastnejsia
Dcera ma 2.5 roka, spi sama vo svojej posteli (v nasej spalni) a doteraz sa niekedy budi 1-3x za noc. Neprosi si mlieko ale len moju blizkost. Nachvilku si k nej lahnem a hned pokracuje v spanku. Myslim si ze vase dietatko to ma uplne v poriadku 🙂
Pytate sa na odnaucenie- z vlastnej skusenosti viem ze toto je potreba (unaveneho) rodica a nie dietatka. Ja si myslim ze cim starsie, tym menej vstavani -ale ten vek dietatka bez vstavania moze byt aj skolkarsky.
A navyse, aj my dospeli sa niekedy budime cez noc.
Drzim palce
Je mozne ze sa budi zo zvyku, ale 8m dieta ma narok budit sa v noci na mlieko z hladu. Ved to je stale male dietatko, vobec by som este neriesila ze by nemali v noci jest. Ved mu skus dat cumlik alebo vodu namiesto mlieka a uvidis, ked sa s tym uspokoji, tak je to zvyk, ked ho neoklames, tak proste ma hlad/chce mlieko, ktore este stale ma pravo vyzadovat.
Oducit mozes napr aj tak ze postupne budes znizovat mililitre a zaroven aj pocet odmeriek mlieka, proste budes to nocne mlieko robit viac vodove, davat ho stale menej (samozrejme postupne), az sa dieta oduci, aspon tak to viacere mamicky popisali ako uspesne. Ale teda podla mna 8m dirta urcite netreba nasilu oducat od nocneho mlieka.
Moja na Um, budila sa do 3 rokov skoro pravidelne, aj teraz občas. Čiže spánok s um neviem či úplne súvisí 😄
...za mna do roka a pol ok...od 2 uz by to nemuselo byt
ale dcera sa vie zobudit raz za cas...ma uz 3 a pol..nie je to mliekom. To pomaha upokojit/zaspat. Ona si cucne vodu.
18🌙 2-3x vkuse sa budí na UM 🙈 už čakám na to ako na spasenie keď konečne prestanete pýtať v noci
moja sa tiez budila na UM v noci do roka, po roku uz mala kravske a riadnu stravu. V noci sa budi stale, ale mlieko sme nahradili vodou . Ved vyskusaj ci sa budi zo spanku na hlad, alebo sa iba tak zobudi, a staci len znova douspat. Ja som to tak robila, mala sa zobudila, mrncala, prisla som k nej, prestala, snazila som sa douspat, ked po nejakom case zase zacala mrnkat, spravila som mlieko a zaspala. Niekedy zaspala aj bez mlieka.
8 mesačne dieťa sa budi 1-2x za noc na kŕmenie...tak mu daj a spi ďalej. Čo by si chcela v jeho veku??
Môj syn má 18 mes, od 10mes je na UM a doteraz sa 1x v noci budí na mlieko. Do roka je to ok, po roku je to viac menej o zvyku
Sú deti, ktoré aj v 2 rokoch ešte v noci pijú UM.