Ahojte maminy. Mám doma skoro mesacne dieťa. Je na UM, Hipp combiotik 1. Ma trošku problém aj s bruškom nevie si dobre odprdnut, dávam baby calm, dávala som espumisan ale sa mi zdalo ešte horšie. Papa cca každé 3 hodiny. Pri jedeni nie vždy je kľudna. Keď ju dám odgrgnut odgrgne si a začne plakať. Tak jej skúsim dať mlieko trošku vypije a začne plakať. Cez deň ani tak nie ako večer pred ulozenim do postielky. Ukladam o 18. Cez deň spinká pekne väčšinou. Tiež som si všimla, keď spí dlhsie, interval medzi jedenim je viac ako 3,5 h sa zobudí s veľkým hlasom, strašne pahltne papa a boli ju bruško. Už som aj polohy pri krmeni skusila meniť, len stále trošku vypije a začne plakať, keď dám cumel hneď sa ukľudni. Mali ste niečo podobné niektorá. Ďakujem
@dominika2612 aj môj malý ma to samé,už som to tuná kdesi písala...on ma už dva mesiace,doteraz papal až do dna fľaše,posledných pár dní mu cca 30ml ostáva,aj by chcel piť ale za pár sekúnd vypluva cumlík z fľašou von🤔tiež sa mi vrtí,krúti,rozhadzuje rukami....mg máme bebu comfort,zahustujeme nutritonom lebo predtým grckal,to tak nesikovne že mu za každým zabehlo a dusieval sa mi .. ale kaká denne to je ok,aj vetrik to máva....tiež neviem čo mu môže byť keď papa ,či ho niečo bolí alebo čo....papa z odstupmi cca 2,5 až 3 hodiny
Ahoj ja sim mala ten isty problem ked mi maly pil hipp ha combiotic 1, maleho z neho bolelo brucho,prdiky ho boleli resp.malo kedy prdel, a ked papal citila som ako mu skvrka v brusku a to ho nasledne hrozne bolel...zmenila som mlieko na nutrilon omneo comfort a vymenene dieta...nic ho neboli usmieva sa...skus zmenit mlieko...hipp znacka nemusi vyhovovat
Ahoj,moj maly ma 8 tyzdnov. Od 4 tyzdnov sme zmenili mlieco najskor mal Sunar Expert nemohol sa vykakat,potom Hipp pro Bio.... bol nekludny. Stale plakal. Dr.mi povedala nech nemenim mlieko si zvykne. Nedalo sa stale plakal tak som mu kupila Nutrilon a teraz je stastne babo
Ahoj, my sme mali podobný problém prednedávnom...boli sme na nutrilone zo začiatku nam sedel ale posledný týždeň mala odmietala piť, vrtela sa, skrcala, mala stále stikutku a skvrkalo jej v bruchu, zmenili sme mliečko na Hami a teraz je spokojná 💖
@rebeka_02 koľko má malička?je super že ste našli čo vám vyhovuje ....keby som vedela že aj jemu pomôže zmena,a že to súvisí z mliekom skúsim to....najprv sami zdala Beba fajn ale že mu robí kŕče atď alebo je to jednoducho tá kolíka či čo to je.....nech už to prejde
@darina2711 10-teho mala 3 mesiace, skús sa poradiť ešte s pediatrom, či to bude kolika alebo treba zmeniť mliečko. Pri kolikach majú detičky aj tvrdšie brusko...Snáď to čím skôr prejde a bábo bude spokojné 🙂
@zuzana_ilkova ako často sa môže meniť mlieko
@dominika2612 ja som menila cca 2-3tyzdne ked som nevidela zlepšenie kedze v nemocnici bdali Nutrilon a zapieklo nas poriadne...vyskusala slm bebu babylove a nakoniec hippko ale určite som sa radila s lekarkou o všetkom keďže som prvorodička
@dominika2612 ale skúste vyskusat sab simplex pred každým papanim este toto vela mamičiek odporúča a nam pomohlo....plus vyckay vazne do tých 3-4mes :(
Baby,poznáte kvapky :co -lactase?
@dominika2612 kazdy detsky lekar ti povie ze mas vydrzat a nemenit mieko,ale ja som po mesiaci menila teraz mame 3mlieko a uz ho nezmenim lebo som nasla to spravne...mne nedalo nechat trapit maleho na mlieku ktore mu nerobi dobre ... nive um sa v organizme prejavi po14dnoch, ale ja ked som nasla mlieko ktore malemu sadlo som hned o den videla rozdiel lebo ho prestalo boliet brusko
@dominika2612 Dobry den prajem, viem, ze tento prispevok je starsi, ale chcela som sa opytat, ci vam vtedy presli problemy, resp ako ste situaciu riesila. Mam presne to iste s dcerou - 2 mes., Hipp Bio Combiotik 1, ale uz ked zacne pit, kope nohami, krci sa, a ked ju dam na ruky, zacne plakat. Po piti je nervozna, ma krce, place, rozhadzuje rukami, nohami … Budi sa v 3 az 4 hod. intervaloch, skvrka jej v bruchu pri piti. Skusala som aj Beba comfort, ale nemala som z toho UM dobry pocit. Davam Sab simplex, Baby calm, mam probiotika, ColiPrev … Asi musim len pockat, kym to prejde, dozrie travenie a odide kolika. Len uvazujem, ci to nema uz aj nejaku intoleranciu/alergiu. Dakujem za odpoved.
@weronnie zdravím, ako Vám to nakoniec prešlo? My máme to isté :( aj tie isté kvapky dávam.
@matka98765 pekny den, dcera mala zjavne detske koliky, skusala som vsetko, co sa dalo, ale asi len cas pomohol. Uz je to lepsie, stale mame Hipp Bio combiotik, nic nedavam, len este probiotika. Rada sa nosi a zaspava na rukach, to jej ostalo 🙂 Spi zasadne len na bruchu. Ale ma aj zvyseny svalovy tonus, tak to bola asi kombinacia vsetkeho …
@dominika2612 my sme mali problém s bruškom ale len vecer odbilo 7-8hod. Vecer a do noci rev vtedy prestala úplne prdkat cez den nic jej nebolo alebo malokedy...po všetkom moznom co som sa nacitala na nete sme skusali espumisan brala 2mes. A nic jedine mam pocit ze lepšie pomahalo sab simplex a pri velkom placi rektalna rurka ale to sme zacali pouzivat az okolo 3mes kedze som mala.strach