Mozete mi prosim poradit, ci je Neocate rovnako horky ako Nutrilon Allergy Care?
@lucinta21 dakujem, zatial nemame potvrdenu alergiu na bielkovinu, syncek ma momentalne eliminacnu dietu a zatial mu davam Nutrilon Soya...v sobotu bude mat 10 mesiacov, takze prechod na "horke" mlieko mu bude asi robit velky problem, preto som chcela vediet, ze ak sa potvrdi alergia a budem mat na vyber, ake mliecko mu vybrat...ale ako citam, je to asi jedno 🙂
my sme tiež mali alergiu na BKM. Od narodenia a pili sme hneď Neocate mliečko. Znášala ho veľmi dobre. Pila ho asi do 14 mesiacov, a potom pila Nutrilon allergy care. BKM jej prešla v 18 mesiacoch. Ale bola na prísnej diete, len mliečko a príkrmy (veľmi som si dávala pozor, aby neprišla do styku s bielkovinou). Nám sa Neocate veľmi osvedčil. Myslím si, že tým že ho pila hneď od začiatku je teraz ok.
@sempro Ahoj, mozem sa opytat, to vam pediater predpisovaL MLIEKO 6 mesiacov a potom st eho kupovali? Je horke?
@tigri ahoj ja som maleho prevazne kojila, moje mlieko bolo sladke. sem tam neskor potreboval dokrmit (okolo4,5mesiaca). kedze zle znasa BKM tak som skusila nutrilon allergy care. neprisiel mi nejak strasne horky, ani maly s nim nemal problem, ze by ho po mojom "sladkom" mlieku nechcel
nutrilon soya je teda ovela vacsi humus...to som mu skusila dat asi 2 krat, kym som neobjavila ten allergy care. a ten sojovy chut fakt hrozne, necudovala som sa ze to amly vypluval a napinalo ho. cely som ho vyhodila
@meg_junova ahoj, NEOCATE predpisoval pediater na základe dr. z gastra. Celú dobu sme ho mali preplácané ZP /teda určitú čiastku/, doplácala som cca 7 EUR za balenie. Keď sme prešli na Nutrilon allergy care, tak nám musela poisťovňa schváliť preplácanie. Bolo to na 8 mesiacov a potom sme mali robiť tzv. záťažový test na bielkovinu, ale to sme už našťastie nemuseli, lebo už nám alergia prešla. Neocate mliečko je horké kvôli štiepenej bielkovine, ale my sme veru našťastie nemali s pitím problém. Já keď som ho chutnala, tak by som ho nikdy nevypila. Ale dieťatko má úplne iné chute ako my 🙂 Ak by si chcela ešte niečo vedieť kľudne napíš 🙂
@meg_junova nam ho pisali do roka potom nam dali ine co som odmietla malemi davat a mlieko mu kupujem.
suhlasim neocate je top na slovensku mozem len doporucit .. kto by mal zaujem tak aj predavam za super cenu info do srpavy ... dcerku mam od narodenia operovanu a na crievka a brusko babatko a na alergie je toto mliecko top .... inak je velmi drahe ale na predpis sa da v pohode .. len nie kazdy lekar vam ho predpise ...
Kočky, zostalo mi 7ks Neocate infant (to je to prvé mliečko od najmenšieho veku, NIE advanced), exp. 07/2016..symbolicky, som z Ba, navrhnite
@sasa1983 zdravym.este mate Neocate.??
moj synvek pije Neocate od narodenia. zial ZP uhradza len 6ks a zhladom nato ze ma uz 3mes. pije viac. potrebujeme 10ks na mesiac a jedna krabica stoji 73e je to velmi drahe.
a s rodicovskeho to nevykrijem. tak by som bola rada ak mate ci sa neako nedohodneme.
Ďakujem
@tasa17 mala by som zaujem o eocate prosim napiste mi priamo sem potrebujem ho hnwed lekazrne h teraz nemaju lebo susviatky a neobedai ho a teraz a pani doktra mi chce dat zas ne ale ja uz mu nechcem dat ine ebo uz sa bojim uz ich tolko mal ze sm rada ze mu pomaha toto prosim napiste mi na cislo az tak to je surne 0904263814 prosim ked ho nekto ma zavolajte mi kupim ihnet dakujem kocky ☹
@tarapaper dobrý deň. Neviete či náhodou neocate neobsahuje sóju? pretože môj brat je naň alergický.
Mamičky ak má niektorá záujem zostalo mi mliečko Neocate LCP neotvorene balenia, syn ho už nepije.
Mamicky, chcem sa opytat- my mame tiez predpisane mlieko Neocate (krv v stolici, hlieny, riedka stolica), pijeme ho uz cca mesiac a pol a teraz som narazila na tuto studiu https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/28167344/ a som uplne vydesena.. pre tie, kt. nevedia po anglicky- je to o tom ako deti na neocate trpia hypophosphatemiou, ktora sposobuje, ze maju extremne slabe a lamave kosti, take ze sa lamu same od seba, je tu oficialna studia, na ktorej pracovalo mnoho lekarov.. stretli ste sa s touto info niekedy? Alebo nemaju vase deticky podobne problemy s kostami? Dakujem za odpoved
@sempro dobrý deň prosím Vas viem ze to už je dávno ale s toho neocate vám bábätko aj grckalo?
@balusik11792 ano zo zaciatku a dlho,potom sa to upravilo 😊
@petulka148 zdravím a koľko ma vaše bábätko?
@balusik11792 8m, a grckal priblizne 1-2mesiace
ahoj nutrilon allergy care je horky pretoze ma bielkovinu rozstiepenu na male kusocky a je to takzvaný extenzívny hydrolyzat. to znamena ze bielkovian je rozstiepena na peptidy ( mensia cas bielkoviny) a aminokyseliny ( najmensia cast bielkoviny) neocate je rozstiepeny iba na aminokyseliny.Niektore deti netoleruju neocate lebo sa im zda horkejsi ( resp maminkam ) ine zasa allergy care. Co sa tyka chuti ti neviem povedat ale male dietatko este nema vyvynute chutove bunky takze rozdiel moc nepociti. dietatko ma potvrdenu alergiu na bioelkovinu kravskeho mlieka? Ide o to ake symptomy a ake zavazne malo podla toho treba vybrat bud allergy care alebo neocate. Co viem neocate je pouzivany pri najtažsis alerigiach kde allergy care nezabera, taky je aj postup podla kategorizacie ministerstva zdravotnictva.. druha vec je cena, kedze neocate stoji cca 80 eur jedno balenie a allergy care cca 15 ( doplatky neviem ale zda sa mi že obe okolo 7 eur)