Dobrý deň prajem.
Nájde sa tu niekto kto ma skúsenosti s UM neocate infant? 🙂 Syn má 7 týždňov, mlieko pije 3 dni. No stolica sa zrazu stala zelenou, čo som čítala ze je vraj normálne. Ale je tuhá a vyzerá ako dospelácka. Zrazu z doslova naloze aj 5x denne mame ak to tak môžem napísať 2 malé tuhé klobasky. Aj to sme museli použiť rurku. 🥺 Tak teraz neviem ci je to normálne. Taka stolica. Plus ma problém s kakanim co nikdy nemal. Dakujem za odpovede 🙏😊
@thyna29 urcite gastro, zrejme malo vazne problemy, mozno riedit inak mozno probiotika, urcite ziadne standatdne mlieka
Probiotika by som mu mohla dat už dnes, mam doma dáke 😊ako isto nedám obyčajne UM. Ale fakt škoda ze akurát ho musí zapekat. Lebo inak mam dojem ze mu sadlo, okrem tej stolice no🙉
@thyna29 len si prevolajte v lekarni radsej aj probiotika nie su pri alergii/intilerancii vhodne vsetko, stolica sa casom upravi aj prikrmami, viem ze aj na gastro odporucali riedit vodu na pripravu mlueka s harmancekkovym cajom ale neviem ci aj neocate sa tak moze. Ale madaze bruska a posadzovanie nad kyblik ako pri bezpluenkovej komunikacnej metode by mohli pomoct crievkam;)
Vaša doktorka vam pomôcť nevie? Prečo hned na gastro ?
@vikybotka len kým on bude môcť príkrmy tak to sú ešte 2 mesiace ze? :( a dovtedy je to ešte veľa času a fakt ze ta stolica sa mi nepáči. Z dôvodu že je fakt tvrdá a občasná. Aj to musím použiť rurku lebo mame naozaj veľký plač. Masírujeme bruško, mame aj speci olej s bylinkami. Od Weledy. Cvičíme. Akurát neviem co je to s tým kyblikom😊
Myslela som ze musím to riešiť s lekárkou z gastra keď mu mlieko nesadlo.
@thyna29 no mne príde logické ze bude chyba v mliečku, nesadlo mu. Treba vyskúšať iné mlieko. Dieta moze z UM grackat a môže ho zapekat takze vyskúšať iné. A zato som spomínala doktorku ze by vám aj ona mala povedat ze to môže byť z UM. A mohla by vám odporučiť iné. Nemyslim si ze je to problém pre gastologa. Je to prva ina strava pre babo a nie každá sadne hociakemu babu. My sme vyskusali tri kym sme prišli na to ktoré.
@thyna29 Žiadna panika. Na mlieko sa zvyká dlhšie a môže sa to upraviť. Do dvoch týždňov to trva lebo ke to zmena pre tráviaci systém. Plus teda možno preto tak lákalo babo často lebo mlieko nerobilo dobre. Probiotiká treba, naj BioGaia alebo Infants Dophilus. Na gastro samozrejme zavolajte pre istotu. Máte stanovenú nejaku silnú alergiu na bielkovinu kravského mlieka keď ste šli rovno na toto mlieko?
@tulipanicek tak krvácal z ritky, hlieny stolici. vysypana tvar a samozrejme reflux🙊no a ze je to alergia na bielkovinu kravského mlieka. nerobili nám žiadne testy len lekárka hneď nasadila toto mlieko. Mam doma probiotika od Dr.Max. V utorok kúpim Biogaia ale neviem ci mu môžem dávať pri tom mliečku. 🙂
@thyna29 skor infant, ten vyslovene pisu ze nevyvolava reakvie, nas reagoval na bkm aj laktozu a biogaia mu ribila velke preblemy
@vmatuscinova vdaka😊aj teraz mal stolicu malú ako škrečok a tvrdú ze riadne plakal keď šla von🥺🥺🥺
@thyna29 chudatko, skuste aspon zatial aj vodu po lyzicka a co najskor sa na ten harmancekovy caj spytat, to fungovalo u tychti deti, po zavedeni prikrmov bolo u nas top domace bezlpkove ovsene mlueko s jablkovou stavou, vyborne na zmakcenie stolice;)
Vodu dávam áno co najčastejšie 😊pije ju z fľaše tak 5 glgov. Žasnem. Snáď mu to ostane. a harmancekovy sa musím pýtať lekárky ci mu môžem dať? Primiesat do mlieka? 😊
@thyna29 Môžeš dávať. Ale tiež by som ako prvé zvolila infants dophilus ak budú mat. My sme sa tiež riadne natrapili. Je to pre trávenie sok, takze môže trvať kým sa stolica upraví. Úplne normálne že zrazu taká veľká zmena v stolici. Konečne sa vstrebáva do telíčka čo má. Ja ro poznám aj má sebe. Keďže mám podobne problémy. Resp už som len mala našťastie. Držím palce
@thyna29 nas syn pil neocate, uz je to sice sest rokov dozadu. Podla mna zavolaj na gastro, je mi aj divne,ze vam to predpisal bez testov. Nas mal silny atopicky ekzem a dr. na gastre musela si este aj fotit loziska ako doklad na poistovnu,lebo to mlieko bolo velmi drahe a aj jed mal abkm potvrdenu z krvi,tak este musela dokladovat aj toto... Ale k vasmu problemu: Nas uz mal v case ked ho bral okolo roka a viac,takze stolica uz bola ina ako u babatka,ale pamatam si,ze velmi husta. Poviem ti uprimne,ze sme mu ho zacali davat viac riedene, cize menej prasku na isty pomer vody,nepamatam uz presne ako to bolo v cislach...Stolica sa zlepsila,boli sme presvedceni,ze ho zahustuje. Ja by som na vasom mieste zavolala na gastro, lebo vase je predsa malinke, mlieko je jediny zdroj zivin,tak riedenie by asi nebolo u vas vhodne. Drzim palce!
@tulipanicek ďakujem 😊
Síce sme nemali toto mliecko, no keď má zrazu problém s kakanim tak mu asi nesedi. Moja mala pri prvom čo som vyskúšala (nutrilon) vracala aj cez nos. Skúsili sme bebu ale ar, zatekalo ju tak ako píšete. Nakoniec sme zakotvili u Sunaru ar do pol roka keďže mala reflux. No všetko bolo v poriadku.