Neocate infant

bibg
22. nov 2020

Ahojte, je tu niekto kto používa/používal umelé mlieko neocate infant. 2 mesačný syn ho má dnes treti deň a má z toho takú hustejšiu stolicu. Sám sa nevie vykakat. Prdka bezproblemov ale s kakanim mu musím pomôcť teplomerom. Stretli ste sa s tým niekto? Prejde to alebo nie? Dávam aj kamilkovy čaj ale nejaké zmena neni. Syn je pokojný ale veľmi stona a plače keď tlači.

simona92101
22. nov 2020

@bibg treba vydrzat kym si brusko na to mlieko zvykne.predtym ste boli na akom mlieku?my sme mlieko zarabali do kamilkoveho caju.

bibg
autor
22. nov 2020

@simona92101 ja som kojila. Ale bohužiaľ sme sa museli vrátiť do nemocnice kvôli vysokej žltačke a zistili že je malo vyzivovany a nasadili mu nutrilon profutura. A odvtedy začal kakat krv. Medzitým ja som mliecko strácala. Potom sa mi podarilo aj nas5 kojiť ale s prísnou elimináciou diétou sle po pár dňoch začal mat opäť krv a dr kázala prestať kojiť s prejsť úplne na neocate. To som skúsila už. Sle asi teda nič iné nezostáva iba vydržať. Vy máte ešte neocate?

simona92101
22. nov 2020

@bibg uz nie chvalabohu,ale dlho sme s tym bojovali.gastro vysetrenie a rozbor stolice doktorka neodporucila?

bibg
autor
23. nov 2020

@simona92101 spravili všetko.. všetko je v poriadku.. dokonca ani alergia nevyšla z krvy ale vraj je to alergia keď kakal krv. Teraz odkedy je na neocate krv nemá. Len to kakanie 🙈 dr povedala že mám počkať pár dni ale nemyslím si že sa to zlepší. Predtým mal aj nutrilon allergy care ale ten mu vôbec nechutil a napinalo ho. Neocate vypije bezproblemov..

simona92101
23. nov 2020

@bibg nasa ho pit nechcela,strasne smrdel 🤷‍♀️ vydrzte este,pije ho kratko. Hlavne ze nema krv v stolici.a keby ste zarobili UM do kamilkoveho caju?

bibg
autor
23. nov 2020

@simona92101 to som začala robiť ale aj tak a sám nevykaka 🤷🏽‍♀️ Uvidíme snáď sa to začne zlepšovať. Ďakujem 🙂

simona92101
24. nov 2020

@bibg a k lekarke idete kedy na kontrolu?ja som sa mala hlasit kazdy tyzden na gastre telefonicky a raz mesacne chodit na kontrolu so stolicou.

bibg
autor
24. nov 2020

@simona92101 povedali mi že mám zavolať tento týždeň. Ale dovolať sa tam je umenie. Minuly týždeň som volala od pondelka každý den, niekoľko krát a dovolala som sa až v piatok poobede. Skúsim zavolať až zajtra. Zatiaľ je teda všetko v poriadku. Je dobrucky, neplače. Brusko ho neboli, krv nemá ale tu stolicu má takú hustú že sám sa nevykaka. Ale čo som čítala po fórach tak vraj to máva viac deti a zmizlo to až keď zaviedli prikrmy. Napriek tomu ze vypije za deň šálku kamilkovwho čaju a medzitým aj vodu, tak stolica vôbec neni riedka ako by malo babatko mat. Myslím si že nemám na vyber len musím počkať do jeho 4 mesiaca. Na kontrolu ideme až 14.12.

simona92101
24. nov 2020

@bibg no,nechcem strasit,ale dcerke sa az po 6 mesiaci upravila,a celkovo az ked zacala polievky papat 😐 uvidite,co ukaze kontrola drzim palce 😉

bibg
autor
24. nov 2020

@simona92101 Ach 😔 no čo už. Uvidíme. Hlavne že to naozaj časom zmizne. Vy máte ešte alergiu?

simona92101
25. nov 2020

@bibg dcerka ma hranicne hodnoty,chodime na kontroly a sledujem ak by zle reagovala na laktozu.jogurtov papa malo,laktozu sa snazim obmedzovat,UM ma France lait,zatial sa drzi.

silver33
25. nov 2020

My sme tiez mali problemy s neocate, a sice silne zapchy. Horky je preto lebo to je enzymaticky upraveny pre lahsie travenie. Pouzivajte aj probiotoka a pediakid na travenie. Skuste pridat trosku medu do neocate potom zase lyzicku nejakej kasicky ci hroznovy cukor a pod. Najlepsie je mat svoje mliecko a podporit jeho tvorbu...