Návod na zarobenie umelého mlieka

17. dec 2022

Ahojte maminky . Potrebujem prosím od skúsenejších maminiek presný návod ako urobiť malému mliecko . Robím to dobre ? Nechám zovrieť dojčenskou vodu v kanvici a potom rozmiešam vo fľašky mliecko v prášku s tou horúcou vodou a nechám ochladiť v ohrievači na 37 stupňov . Robím to tak správne ? Som prvorodička sama bez partnera rodiny . Nemá mi kto poradiť. Ďakujem veľmi .

anavixy
17. dec 2022

Nemusi alebo skor nemalo by sa miesat s uplne horucou po zovreti, staci ju prevarit a potom prevarenu podla potreby ochladit/zohriat (ak napr. uplne vychladla), zamiesat.. 🙃

zafir01
17. dec 2022

Môj tip.. Ja som si nechala pre variť vodu. A kúpila som si pol litrovu termosku. Vodu som nechala ochladiť až nie je horúca úplne.. Naliala do termosky a zavrela.. Aj v noci potom to bolo jednoduché. Už som len odliala napr 120 ml horúcej. Ochladila pod studenou vodou v prípade potreby. A do vychladenej vody, keď som si skúsila na zápästie kvapbut, som až vtedy dáka mlieko..
Ta termoska je super, aj keď ideš niekde mimo domu

tinka_1807
17. dec 2022

Netreba to miešať s horúcou vodou, lebo ak má voda viac ako 50° a zmiešaš ju takú horúcu s mliekom, tak to mlieko stráca tie potrebné vitmainy. Kľudne si prevar napríklad pol litra/liter vody ráno, nechaj vychladnut a tu používajú kľudne celý deň. Tesne pred krmenim rozmiesaj s potrebnou dávkou, zohrej v mikrovlnke na 37-40° a hotovo.
🙂

zafir
17. dec 2022

Mamička. Na balení máš napísané, ako urobiť mliečko. Určite sa nerobí s vrelou vodou ale prevarenou a ohriatou na 40 stupňov max. Potom sa ničí obsah mliečka. Skús si prevariť a potom dať do tej termosky a ochladiť podľa potreby. Ja keď som sa ponáhľala som riedila dojčenskou neperlivou vodou.

weronika2
17. dec 2022

Nie nemozes zmiesat prasok UM s vriacou vodou..ja som to robila tak, ze som si vzdy dopredu prevarila vacsie mnozstvo vody a nechala vychladnut...ked som isla zarabat tesne pred jedenim, zohriala som si urcite mnozstvo vody a do tej som dala prasok..uz som nijak neohrievala ani neochladzovala...nemas navod na pripravu na obale?

zuzka102
18. dec 2022

Dojčensku vodu (Lucka, Drobček, atď) vôbec nemusis prevarat, je to aj na tej fľaši písané. Čiže len daj do detskej fľašky, šup do ohrievačky mlieka, zohriať na akurátnu teplotu, nasypat UM, pretrepať, odskúšať teplotu mlieka ci je ok a kŕmiť.
Ak by si nedávala dojčensku vodu, tak normálnu vodu prevariť a nechať vychladnúť, kým je akurát. A potom zmiešať s UM. Alebo ak si prevaris viac vody a necháš na neskor, tak studenú vychladnutú ohriať potom v ohrievačke.

zuzkaa1991
18. dec 2022

Tak ako radi pani ja som tiez mala termosku topka vec hkavne v noci ale.aj cez den tiez prve mesiace dlho čakanie pod studenou vodou mala som "odmerku"fľašku ktora nam nesadla talze v nej som mala 1/3 prevaren3j vody ktora uz bola vychladnuta a v termoske horucu.....pri krmeni som spojila vody aky pomer islo dala.mlkeko....nikdy som.nemerala.teploty nastriekala.som.si ma zapastie q podla toho som vedela.ze je ok

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zafir01
18. dec 2022

@mamula20 no aj tak vždy idem tu fľašu potom umyť. Ale inak celú noc pekne tro drzaka termoska v pohode... A tiež viem tak, že ak keď sa ochladí, vodu ohrejrm v mikrovlnke a až potom pridám mliečko...
Pre autorku.. Neohrievaj už rozrobené mlieko v mikrovlnke, ničia sa všetky tie dovre zložky v ňom

simona92101
18. dec 2022

Prevar vodu,nalej do termosky.a ked pojdes zarabat mlieko,odlej z termosky,dolej vychladenou dojc.vodou,nasyp mlieko,dobre potras,chvilku nechaj odstat aby neboli bublinky-pena(sposobuju bolesti bruska) a mozes podavat