Na aké umelé mlieko máme prejsť?

klementinnka
4. máj 2018

Maminky, prosim Vás o radu. Mám 12 mesačného chlapčeka, ktorého od narodenia kŕmim Bebou HA/odporučili nám v pôrodnici. Synčekovi pasuje, nikdy nemal z neho žiadny problém.
Žial finančne je veľmi náročné, krabica stojí cez 20€, na mesiac potrebujeme štyri a viac. Po roku by som chcela prejsť na niečo lacnejšie ...najlepšie tiež z tejto značky. Poradíte konkrétne ktoré...? Kravské, či už z automatu alebo krabicové ešte nechcem dávať.
Ďakujem za rady😊

Poradíde na ktoré sa mám zamerať?

lubi40
4. máj 2018

po roku kludne mozes davat kravske - plnotucne, najlepsie bio. Alebo z automatu, ale to nie je pasterizovane, takze treba prevarat.

hettinka
4. máj 2018

náš pil od roka HAMI, v pohode ho znášal
alebo som kupovala lacnejšie v PL

deti95060810
4. máj 2018

mlieko z obchodu ťa vyjde o moc lepšie...ušetríš....dieťa po roku už môže aj mlieko z automatu...

renatka100
4. máj 2018

@klementinnka bio mlieko maju ho v kazdom obchode a stoji okolo 0,80 eur liter

revicka
4. máj 2018

my sme mali babylove, pil ho až do 3apol roka, kravské nechcel (do 13. mes. dojčený). 500g balenie stoji cca 4.50 €. ešte nám zostalo 5 balení (exp. 3/19) ak by ste mali záujem, predám Vám ich spolu za 15 € (plus pošta)

babulkomale
5. máj 2018

@klementinnka uz je sice neskoro ale mozno to niekomu pomoze. Preco si to nebrala na recept? Tam doplacas necelych 10€ na 800 g plechovicu. Napise pediatricka, ak je pozitivna rodinna anamneza cize ty alebo muz sa liecite na alergologickej ambulancii.

evittam
5. máj 2018

@babulkomale Nemusis sa ani liecit, staci ze si napr.ty alebo otec dieťaťa mali v detstve co i len podozrenie na nejakú alergiu a mate to v zdravotných záznamoch.😉
@klementinnka Moje obe deti dojcene od roka kravské mlieko, usetris ked to tak potrebuješ-mozes tiež dávať bezlaktozove je lepsie stravitelne. Inak Babylove je z tých lacnejších, tiež France Lait

klementinnka
autor
5. máj 2018

Ďakujem všetkým za odpoveď...určte ste to mysleli v dobrom, ja som však napísala, že to kravské nechcem dávať. Nechcem prechádzať zo značky na značku, skôr som myslela, že zameniť iný druh z rovnakej značky. Vôbec netuším, ktoré by bolo po hypoalergénnom ďalej vhodné.
Dr. predpisuje pri tomto type/ HA do 8. mesiaca veku dieťaťa, potom si to musí rodič kúpiť sám.
Ďaľšia taká trefná poznámka ...že keď tak potrebujem ušetriť.....Áno, som normálna slovenská žena na rodičovskej dovolenke, pre ktorú je naozaj veľa dávať viac než 100€ mesačne len za UM.

asia83
5. máj 2018

@klementinnka Sunar. Klasika je klasika, navyše obsahuje potrebný mliečny tuk. Nie je o čom.

renatka100
5. máj 2018

@klementinnka vyber si ake chces, kvalitou podla testov su vsetky um takmer rovnake. Neciem odkial si, ale v rakusku su aj o tretinu umele mlieka pre deti lacnejsie. Ja som v dvoch mesiacoch prechadzala z nutrilonu ha na topfer bio (nie ha) uplne bez problemov a malemu mlieko nie ha ovela viac chutilo. Tie dm kove su tiez dobre a cenovo dostupne.

evittam
5. máj 2018

@klementinnka No tak na co sa pytas. Kupuj naďalej Bebu. Nechceš kravské, nechceš menit značku.

evittam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petra199099
5. máj 2018

@klementinnka ja som daval kravske z obchodu 1,5 dcerke nikdy jej nic nebolo z toho mozes pre arit ale neprevarala som uz potom

babulkomale
5. máj 2018

@klementinnka ved sa porad s pediatrickou.

klementinnka
autor
5. máj 2018

Dievčatá ďakujem, ak som správne pochopila, môžem prejsť a na ne-HA čkové. Som rada, se napísal aj niekto, kto má s tým vlastnú skúsenosť.

janickacrazy
5. máj 2018

@klementinnka môžeš to skúsiť, ale napr. u nás to malo za následok zistenie alergie, ked sme chceli prejsť na nie HAčkové mlieko, nastali problémy so stolicou, takže sme sa museli vrátiť k HA mlieku a neskor sme prešli na rastlinné mlieka

bibistec
6. máj 2018

Ak mate diagnozu mate nárok na predpisovanie receptu na konkretne ha mlieko ale.neviem nepises ci mate

bibistec
6. máj 2018

Inac aj u nas bolo tak ze akonahle sme.presli na neHA mlieko alergia resp ta alergia bola aj predtym ale to sme nevedeli a nemala take otrasne prejavy. Neskor ame presli na rastlinne a problemy zmizli

klementinnka
autor
6. máj 2018

@bibistec My sme to mliečko dostali v pôrodnici, zrejme kvôli tomu, že synček sa narodil predčasne...tak asi aby sa predišlo možným alergiám. Nenašla som v jeho zdr. zázname zápis o žiadnej alergii.
Ja sa na žiadne alergie neliečim/ale teda mlieko nepijem vôbec. Muž je na tom rovnako,...on si mlieko občas dá😊
Vek kedy nám dr. dával mlieko na predpis už prešiel.
Toľko na vysvetlenie. Asi mi nič iné neostáva, len skúsiť iný druh a pozorovať☺

bibistec
6. máj 2018

@klementinnka aha kedysi bolo ze do 3. R. Mozu predpisovat. A moja tiez nemala predtym alergie kym sme nevyskusali ine mlieko. Ale rozumiem skuste teda dojcenske rovnaku znacku ako doteraz ale nie ha. A sledujte ci nenastavaju problemy