Musím dávať odgrgnúť dvojtýždňové dieťa?

mayka730
11. feb 2021

Ahojte mala ma 2 týždne..je na UM chcem sa soytat musim ju dávať stále odgrgnut ?lebo keď ju dám potom mi stále niečo vygrcne tym ze s nou manipulujem a ak ju nechám spinkat vo vyvysenej polohe po spaní tak nič len spinka kludne neplace tak myslím ze ju bruško neboli a nieje problém a iba trosku z nej vyjde..

moonlight1210
11. feb 2021

@mayka730 no ja som nechavala deti odgrgnut vzdy. ci uz boli kojene, alebo neskor na um.

mmoonna
11. feb 2021

Určite ju po každom papaní daj odrgrnúť

nikpa
11. feb 2021

@mayka730 ano, treba ju dat odgrgnut, je ešte veľmi malá. Keby sa jej nedalo, ze ju natrasas a nejde jej, to je ine ale ked si odgrgne tak určite ju daj. Co je na tom, ze sa jej odgrcne?? Je toho vela, ci kde je problém? Ved o tom to je aby jej vyšlo ked vypila niečo navyše a ulavilo sa jej. Predstav si ako tebe odlahne ked si po jedle odgrgnes. A druhá vec aby sa ti nezadusila ked ju das neodgrgnutu spať. Dobre ze ju davas do vyvysenej polohy, treba ju dat hlavne na bok aby jej to z pusy vytieklo ked bude treba, no ale casom sa môže aj sama prevratit na chrbat v spanku a potom jej to nevytecie...

baloo
11. feb 2021

@mayka730 dieta si nemusi za kazdu cenu odgrgavat, citala som o tom rozne clanky ked moj maly skoro nikdy neodgrgol hoci som skusala rozne polohy a triky tak som si povedala naco ho trapit natriasanim asi mu netreba. Ano, vzdy som ho dala spat nabok keby nahodou. A ano, vzdy som pocuvala od zien z rodiny ze prebooooha ty ho nedavas odgrgnut ked sa naje ?!! To musis!!! Nie, nemusis kazde babo potrebuje nieco ine.

whatever1
11. feb 2021

@mayka730 Nech si radsej odgrcne co ma navyse pri tvojej asistencii ako keby si malo odgrcnuc v spanku.

tulipanicek
11. feb 2021

Ak si odgrgne, tak dávať odgrgnut. Naša nechcela odgrgavat asi 2 mesiace, tak som nedávala. Potom už áno, tak som dávala. Je ok ak si odgrcne niečo. Môže to byt to, čo spapala navyše.

andreatytler
12. feb 2021

@mayka730 Ak si odgrgne, tak myslim ze je dobre ju vzdy dat odgrgnut, lebo inac sa jej ten vzduch dostane do criev a ked je ho prilis nerobi to dobre. Ono je to velmi nepohodlne, ked si potrebujes odgrgnut ale lezis na chrbte a nemozes sa posadit. Nemusis robit nejaku velku manipulaciu... predpokladam ze krmis v naruci v polosede. Tak potom len zober dieta do narucia vo vodorovnej polohe a trosku ho potapkaj medzi lopatkami.
To ze nieco malo vygrcne, je uplne normalne.

yanni
12. feb 2021

Moje dcery (boli len kojene, nikdy nepili UM) NIKDY negrgali. MOhla som ich natriasat aj pol hodinu. Deti nemusia grgat.

fiafia
12. feb 2021

Moja nikdy neodgrgla 😁

marlent
12. feb 2021

Ani moj negrgal ked jol malicky lenze jeho brusko bolievalo....
Teraz grga ako stary chlap

natalief
17. feb 2021

Moja od narodenia vie grgat sama. Nikdy som toto neriešila . Vždy pekne odgrgla od pôrodnice sama. Ak ju neboli bruško alebo nie je nespokojná tak nedávaj 🙂 grganie spôsobuje iba nahltany vzduch pri papani, ak žiadny do seba nanahlce tak jej netreba odgrgnut. Iba ju dávaj na bok keď spinka 🙂 vyskúšaj uvidis ako vám.bude najlepšie