Musí mať ročné dieťatko každý deň mlieko?

helena220
10. sep 2014

ahojte maminy.mame rocnu dcerku,papka normalnu stravu uz takmer vsetko.takisto ma aj mliecko-antialergicke,neocate.lenze poslednu dobu viac pije mlieka ako papa normalne jedlo.chcem sa opytat,ci je ,,povinne aby mala mlieko kazdy den alebo sa moze aj 1-2 dni vynechat?vdaka

ematko29
10. sep 2014

@helena220 ja si myslím,že ročné dieťa potrebuje mliečko každý den.

katarina644
10. sep 2014

@helena220 moje prve dieta kojene do sedemnastich mesiacov, cize do roka a pat mesiacov v podstate pilo iba moje mliecko, nechcelo dat do ust nic ine. potom som ju odstavila a papala vsetko. odvtedy doma nepije skoro vobec mlieko v skolke pijavala aj v skole pije. myslim, ze mlieko je dolezite pre dietatko... a zase moj expert mlieko nepije od troch rokov pomaly. takze uvidis sama. ale mala by si to potom niecim inym nahradit myslim mliecnymi vyrobkami.

mummy01
10. sep 2014

@helena220 nie,nemusi mat mlieko kazdy den,vpodstate Neocate ani nieje mlieko ale jeho nahrada.Urcite je dolezitejsie aby mala rozmanitu stravu a nie sa iba mliekom nalievala...

sense
10. sep 2014

mne povedali na poradni ze po roku by malo mat dieta este aspon pollitra mlieka...a to ze ti pije vial mlieka ako je , tak to je tiez normalne, moja mala mava tiez take obdobia ze jej chuti viac mlieko a tuhu stravu odmieta al. len zeleniny trochuzje, najviac ked jej idu zuby, alebo ked je spln....

vevesh
10. sep 2014

@helena220 nie nemusi pit kazdy den mlieko, ale takisto nemusi kazdy den prijimat normalnu stravu - dieta ma v stravovani urcite fazy, kedy niekedy viac je ako pije a niekedy viac pije ako je - pokial prijima akukolvek potravu ( ci uz v tekutej alebo tuhej forme) je to v normale... 😉

viera77
10. sep 2014

dcerka od veku 12 mesiacov odmieta akekolvek mlieko, do dnes nevypije ani kvapku a co som si myslela, ze bude aspon granko alebo mliecko s medom, co aj dostavaju v skolke denne, tak velky omyl, ani sa ich vraj nedotkne....od mala pije len cistu vodu, tiez odmieta cokolvek ine.....a z mliecnych vyrobkov syry tiez absolutne nie, len ked ju oklameme a su "zamiesane" v jedle, aspon tie jogurty papa kazdy den.

lucy125
11. sep 2014

Moj maly má skoro 28.mes. a pije mlieko 2x denne.rano sunar complex 4 ochuteny a večer kravske ako kakao,alebo riedku kašu cez flašku+m a k tomu ešte denne min.1-2x jogurtiky. ja si myslim,že ked jej chuti,tak jej ho dopraj.

jvlo
14. sep 2014

@helena220 ja som musela malej zredukovať Neocate na 3x denne, pretože sa s príkrmamy iba babrala. V priebehu mesiaca fungujeme tak, ze mlieko dostane pred spaním, v noci, a ráno. Jedenie sa rýchlo upravilo. Ak ti ide o to, že ho spotrebuje viac ako ho máš na predpis, tak jej ho zried. Ja už teraz dávam do 200ml len 5 odmeriek