Môžu sa kombinovať umelé mlieka?

pepedra
2. okt 2014

Ahojte, moja mala bude mat 14 mesiacov a pomaly prechadzame z kojenia na UM. Chcem sa opytat, je dobre pouzivat len jeden druh UM alebo je lepsie kombinovat viac resp. dva druhy. Napr. Nutrilon a Hami hajaja. Dakujem za odpovede.

bonaqa2013
2. okt 2014

Vždy som dávala len jeden druh mlieka. Nám sa najlepšie osvedčil Sunar - deti ho najlepšie znášali. Moja známa dokonca mlieka aj pomiešala. Keď bolo jedného málo,dosypala z iného druhu. To som ja nechápala.....

luliu
2. okt 2014

@pepedra urcite len jeden druh, nevidim dovod na striedanie mliek - najdi co jej bude chutit a vyhovovat a to jej davaj 🙂

xfenix
2. okt 2014

Ahoj, nas detsky doktor je nazoru ze dieta po roku zivota nepotrebuje ziadne mlieko. Umele vobec neodporuca, ak tak kozie, alebo rastlinne mlieka. Mlieko podla mna nepotrebuje, zbytocne ho prachom plnit.. nase deti ani jedno umele mlieko nemali ani mat nebudu, normalne mlieko ochutnali, nechcu, tak piju alternativne a su zdrave ako buky. Umele mlieko je len propaganda a vyhadzovanie penazi. Aj tak sa tie umele mlieka len vyrabaju z kravskeho mlieka. Ak si presvedcena ze mlieko potrebuje, daj mu normalne.
Pekny den!

janulabb
2. okt 2014

Ahoj, ja som druhy UM nekombinovala, ale ak chceš dať maličkej na noc niečo sýtejšie, tak ako alternatívu k tomu Hami Hajaja vidím napr. nemliečnu kašu Hami, ktorú zamiešaš do Nutrilonu. Ja to tak robím doteraz a to má malý 2,5 roka. 🙂

veriiii
2. okt 2014

Ak chces umele mlieko-malo by sa zostat len pri jednej znacke.., ktora vam najviac sedi.A pokial dieta ma vyvazenu ,pestru stravu a je dobry papkac, tak moze byt kludne aj na pociatocnom-jednotkovom mlieku,po roku..zevraj podla,jednej britskej studie..to je zevraj najlepsie stravitelne..ak je vsak zlu papkac,alebo priebercivy,tak asi to jednotkove by uz nestacilo co do urciteho druhu zivin-ako napr zelezo..
Dnes sa "odporuca" byt na pokracovacich mliekach az do 3 rokov, co sa mi zda zbytocne,skor je to taky komwercny tah..
..A rastlinne mlieka nie su vhdonou nahradou za mlieko pre tak male deti, akurat tak pre dospelych..Nechce sa mi ani verit, ze nejaky pediater takto radi..@xfenix ,ale budis..Treba si ale uvedmit,ze umele mlieko ma omnoho viac zivin ako kravske..
Ak dieta nechce mlieko, tak plnotucny=2.5-3,5% jogurt 100 ml vie nahradit 150 ml mlieka co do zivin ako je vapnik atd..

zuzkat1
2. okt 2014

Po roku uz dieta pokojne moze normalne mlieko...naco umeliny?

iwesska
2. okt 2014

Och, tie vecne prednasky o "umeline".. 😝 Ona sa vobec nepytala, ci ma davat normalne mlieko alebo UM, asi v tom ma jasno, nie? Chce davat UM len nevie ci ich moze striedat. Moja odpoved pre zakladatelku, je urcite nestriedat - bude mat z toho gulas v brusku. My sme davali UM do 2rokov. Klasicke kravske mlieko vo flasi, nema tolko vitaminov a ma zaroven ovela viacej soli, co vela ludi nevie. A tiez si nemyslim ze by bolo ovela zdravsie v porovnani s tou "umelinou", kedze nie je tajomstvo ze kravy su dopovane ATB, aby sa predislo zapalom vemien.

ivetka2510
2. okt 2014

My sme presli na Nutrilon mliecko tiez ked mal maly 14 mesiacov.teraz ma maly 2 rocky a uz si sam vypyta rano a aj vecer pred spanim.Nam toto mliecko vyhovuje najviac,mlieka nestriedam,maly je zdravy ako buk.starsieho syna ale napriklad z nutrilonu zapekalo tak ten pil bebu.kazde dietatko je individualne,vyskusaj jednu znacku a ked bude malej chutit a bude jej mliecko vyhovovat tak by som ostala len pri jednej znacke.tiez som uz velakrat pocula aj od pediatricky ze kravske mlieko obycajne by sa detom do 3 rokov nemalo vobec davat.

oladuna
2. okt 2014

Vsetky umele mlieka tej istej fazy su zalozene na velmi podobnom zlozeni takze by som povedala ze striedat sa moze ale je to hlupost lebo jeden druh mlieka ktore dietatu chuti uplne staci.UM 1-3roky ma 40 krat viac vapnika a vitaminu D Ako kravske mlieko.Miesat dva druhy mlieka do jednej flasky - to by som asi nerobila 🙂