Môžem kombinovať dve rôzne umelé mlieka?

nanulik
8. feb 2011

môžem kombinovať dve rôzne značky? napr. cez den bebu a na noc hami1extra?
p.s. zo zdr. dôvodov malý nie je kojený

dara76
8. feb 2011

Podľa mňa môžeš, osobnú skúsenosť ale nemám. U syna som kombinovala ale až po roku.

amartina24
8. feb 2011

ja som sa pytala doktorka, tak mi povedala ze nie. je lepsie davat jednu znacku.

babatko88
8. feb 2011

ahoj, môžeš, ja som kombinovala aj pri prvom aj teraz pri druhom kombinujeme... ale neviem, či je to ešte vhodné, keď má malý ešte len 3 mesiace, ja som začala až od pol roka... to sa mi zdá málo 🙂 ale bebu s hami by som nedala, my sme mali aj máme nutrilon s hami, to je ok aj podľa lekára

ela2710
8. feb 2011

ahoj myslim, ze kombinovat by sa nemalo UM, ale ked bude strasi tak mozes kombinovat Bebu UM s kasickami Hami, ale nie s mlieckom Hami, babo v tom musi mat chaos, nas si tak zvykol na Bebu, ze ked mu dali v nemocnici Nutrilon cely ho povypluval 🙂

evickapooh
8. feb 2011

a preco chces kombinovat?myslis s ze od hami mu bude spat lepsie?ak by si sa pytala pediatra ci detsku sestru isteze ti povie-NIE! ma len 4 mesiace[o chvilu] -pockaj aspon kym bude mat 6-8 mesiacov......

tami_tami
8. feb 2011

nekombinuj na co to je dobre? nechapem... 😕
to ak by si chcela neskor ked bude starsi davat um jednej znacky a kase inej tak ano ale dve znacky um??? to ani starsiemu nie to este takemu drobcovi... vyber jednu znacku a nestriedaj nijak mu tym podla mna nepomozes skor poskodis... to ze nebol kojeny nema nic s tym aky druh um bude papat ani mojnebol kojeny... 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕

sasikas
8. feb 2011

a naco to chces striedat?... 😕 davaj jedno ktore malemu najviac vyhovuje... 😉

usiko
8. feb 2011

podla mna musis vyskusat.....ci mu to bude vyhovovat...vravi sa ze nekombinovat, lebo dieta este nema dovyvijanu traviacu sustavu...ale ked zvladne, tak preco nie?otazne, ci mu neprivodis nejaku alergiu ktora sa prejavi az v neskorsom veku.....kazdopadne, podla mna, pravdu nikde nenajdes, je to na tvojom zlozeni.......

ani3012
8. feb 2011

nie

kaktusik007
8. feb 2011

mozes jedine ak to mas povolene lekarom - ci uz pediatrickou, alebo gastroenterologickou... rozhodne vsak nie typom ze cez den jedno, na noc druhe...

UM sa kombinuju, ak je potrebne prejst z jednej znacky na druhu, vacsinou ak babatko pije specialne mliecko a treba skusat uz zaradit mliecko menej specialne.... tak my teraz kombinujeme, najprv davam 1/3 novej znacky, sledujem tyzden aspon prejavy, a potom dam 1/2, opat tyzden, neskor 2/3, opat tyzden, a az potom mozem prejst na 3/3 novej znacky....

ale menit mliecko len tak, v podstate bez dovodu, je totalna hlupost.... a zvlast ak ma 3 mesiace....

gretkab
8. feb 2011

Tak ja tu budem asi za divnu, ale ja v tom problem nevidim, ak s tym nema problem dieta (ale tiez neviem, preco ich chces prestriedavat). Ja som sice davala UM az po roku, ale Marek nemal absolutne problem prechadzat z jedneho mlieka na ine a vratit sa zas k povodnemu. Ked sa clovek pozrie na zlozenia tych mliek, tak su takmer identicke. My sme zacali nutrilonom (ktory mne osobne strasne smrdel), potom sme pouzili vsetky mozne kuponiky na rozne mlieka, resp. vzorky mliek, co sme podostavali (jedine, co mu vadilo bolo Hipp, lebo bolo huste, takze sa mu zle tahalo), a nakoniec sme skoncili pri Sunare. Potom sa mi zdalo, ze nejako moc kaka a nevedela som, ci to nesuvisi so Sunarom, tak som sa vratila k Nutrilonu, ale kakanie ostalo nezmenene (nakoniec suviselo s ribezlami 😉) a zas sme sa vratili k Sunaru. Pri druhorodenej som rovno zacala Sunarom, vyhovoval, takze sme pri nom aj skoncili.

mamkaivka
8. feb 2011

NIE

aknaj
8. feb 2011

ja si tiež myslím, že by si mohla, ale nevidím v tom zmysel
ak by mal malý nejaké zažívacie problémy, nebudeš vedieť, z ktorého mlieka to má
ja by som sa radšej držala jedného druhu mlieka a ak by vám nevyhovovalo, prejdete na iný druh 😉

beruska.zuzanka
8. feb 2011

my kým sme pre malú našli správne mliečko, vyskúšali sme ich niekoľko, ale nikdy sme takto nestriedali a ako sme našli "to pravé" ostali sme pri ňom....

hopjacka
24. mar 2013

Mna to napriklad tiez zaujima. Musim prestat kojit, tak sme malemu skusali dat hipp mliecko. Velmi mu nechutilo, ale krasne z neho kakal a nebolelo ho brusko. Kedze ma ale reflux, velmi z neho aj po zahusteni grckal a tak sme kupili nutrilon ar. Ten je ale husty az moc a zapeka ho. Zase riesime len prdiky a kakanie. Preto by som ich najradsej kombinovala a to tak, ze cez den nutrilon a v noci ked malokedy grcne zase hipp. Otazka totiz nebola ci kombinovat, ale ci sa to moze 🙂

medesia
24. mar 2013

nie

atreyu
24. mar 2013

@nanulik ak ti ich obe toleruje nevidím problém prečo nie...pozri si zloženia všetky UM sú skoro rovnaké, minimálny rozdiel je medzi nimi...rozdiel je akurát v ako závode, v akej krajine sú vyrobené a, v bio či nebio kvalite, príťažlivosť obalu...ja som síce nekombinovala, ale dávala som mu na striedačku Nutrilon, Hipp a Hami a kaše Sunarka a Hami...

stanislavao
24. mar 2013

nevidim dovod, preco davat 2 rozne mlieka.