Môžem kojiť a dokrmovať umelým mliekom zároveň?

petrag25
4. okt 2016

Ahojte, malicka ma mesiac a od zaciatku sa kojime. Sice som po cisarskom tak prvy-druht den jej v nemocnici davali nutrilon HA, ale hned ako som mohla som ju zacala prikladat a mliecko sa spustilo. No v poslednej dobe mam mlieka cim dalej menej a mam pocit ze malej uz nestaci...v noci ju kojim aj hodinu a pol a za dve hodiny je hore a hladna...cez,den to nie je tiez bohvie co papa niekedy aj kazdu hodinu, niekedy aj castejsie a potom ma taky 15-30minutovy spanok. Kupila som teda nutrilon HA do zasoby aj ja. Malickej chuti, no pobolieva ju brusko a nevie kakat, ani prdkat posledne dni..od vcera chodim z lekarne do lekarne, mame espumisan, kadejake caje, dnes som kupila aj ten pupik nim masirujeme brusko, doktorka mi poradila aj homeopatika tak aj tie som zacala brat. No najlepsie bude asi zmenit ten nutrilon, len neviem za ake..bludim tu po forach a nie som si ista ci skusit bebu ci to francuzske mlieko...poradte mi prosim kto mate podobne skusenosti. Ďakujem

veronicka88
4. okt 2016

Najlepšie ej prekonať rkizu,budete a najväčšou pravdepodobnosťou menit veľkosť oblecka...počkaj ešte s uM;)

lorela
4. okt 2016

@petrag25 Ako prvé by som sa zamerala na výlučné dojčenie tvojho dieťatka, čiže nepohrávať sa s myšlienkou dokrmovania umelým mliekom, ale snažila by som sa rozbehnúť dojčenie. A to častým prikladaním a dobrou "technikou" prisatia dieťatka. Keď ti nemá v tvojom okolí príbuzných a známych kto poradiť, tak zváž laktačnú poradkyňu.

sibalka21
4. okt 2016

No pokial mas cim dalej menej mliecka tak nevidim dovod preco by si nemohla malu dokrmovat s UM...... Ano viem, plne dojcenie je pre dieta najlepsie, ja sama som kojila 7 mesiacov, ale ved predsa nemozes zato ze ti dochadza mlieko... Pokial jej nutrilon nesedi, nevie sa vykakat tak skus zmenit alebo sa poradit s lekarkou 🙂 My sme mali bebu a malemu chutila, kakal ale prdkal uplne bezproblemov, ani raz sa nedogrckal cize pokial nemas inu moznost a nechces malu trapit, tak urcite skus bebu 🙂 Je vela mamiciek ktore nemali mliecko, reps. sa im nerozbehlo a dokrmovali... Deti su zive a zdrave.... Prajem vela stastia 🙂

evittam
4. okt 2016

@petrag25 Ahoj, ja som tiež pri dcérke dokrmovala od narodenia - nemala som dostatok mliečka - nič hrozné sa nestalo a dojčila som až do 10.mesiaca - hlavné ja aby si bola ty spokojná a aj bábätko. Skús vymeniť UM. 😉

sardinka336
4. okt 2016

a prečo jej davas hypoalergenny nutrilon? Mate alergie v rodine? Ak ju krmiš flaškou tak je pravdepodobne ze sa ti kojenie pokazi - mala zlenivie a nebude chciet tahat z prsnika. Ale kazde dieta je ine, niektore deti to toleruju ine prešpekulovane zistia z čoho lahšie ,,teče,,. Zavolaj si laktačnu to je podla mna najistejšie. A ked budeš dokrmovat svet sa nezruti, hlavne aby si bola spokojna ty a mala.

vulka
4. okt 2016

Ja som obidve svoje deti kojila viac než rok a súčasne dokrmovala umelým mliekom a fungovali sme úplne v pohode.Ako umelé mlieko nám najviac vyhovoval Nutrilon a neskôr Francúzske mlieko.

siska53
4. okt 2016

@petrag25 Ja by som ju radsej len cisto dojcila, casto prikladala,co aj robis a skor by som si dala na tvojom.mieste skontrolovat,ci je dobre prisata. A ked uz,tak radsej este odsavackou na druhom.prsniku atimulovala tvorbu mlieka. Plus ty dost pit a kvalitne normalne jest.

simonkabianka
4. okt 2016

Či už chceš kojiť či nie je to tvoja vec my sme mali podobný problém nám dr.predpísala kvapky SAB a stolica sa jej pekne upravila a používame tiež NutrilonHA pokiaľ nemáš takú doktorku ako ja čo ty hneď vyčíta prečo som to vôbec urobila že som jej dala Nutrilon ako som si to mohla dovoliť tak sa spýtaj jej na to. 😉

petrag25
autor
4. okt 2016

Jasné ze ju chcem kojit, len takto len s kojenim sa to fungovat neda..mala nespi skoro nic, bud papa alebo place...je drobunka len dnes sa mala narodit, dva a pol tyzdna sme boli v nemocnici kde bola kojena a aj dokrmovana z flasi. Ked vidim ako je stale nepokojna, nikde si nevie najst miesto, tak cim dalej viacej rozmyslam nad umelym mliekom... dnes som bola u doktorky tak mi povedala ze ona pokial je kojena tak stolicu ani nemusi mat stale, lebo moje mlieko sa vstrebe, tak ja uz neviem ale ju to brusko boli..

mimi8814
4. okt 2016

ja by som urcite sa snazila zvysit tvorbu mlieka a kojit, bez prikrmovnia. skus si zavolat laktacnu poradkynu, pride ukaze, pomoze.... ja som tiez prikrmovala asi tri mesiace, lebo som mala pocit ze mam malo mlieka, ale podarilo sa mi to uplne vylucit a od 4. mesiaca sa len kojil.... inac je to o milion percent pohodlnejsie ako aj dokrmovat.... strasne ma to otravovala😉 potom sa kojil do nejakeho 19. mesiaca

evittam
4. okt 2016

@petrag25 Prestaň sa trápiť a normálne prikrmuj - nie je na tom nič zlé....Ako som ti už napísala najdôležitejšie je spokojné a napapané bábätko a spokojná mamina. Neviem prečo by si sa mala trápiť nezmyselným prikladaním každých 5 minút. Ja som robila všetko pre zvýšenie tvorby mlieka - aj sa zvýšila ale malá mala stále málo - tak som prikrmovala a všetko bolo aj je v poriadku. 😉

jonnie
4. okt 2016

@petrag25 v lekarni je vraj aj nejake Amilk mlieko? Neviem-ci mam spravny nazov-malo by obsahovat nejake probio zlozky-co by robilo asi fajn na brusko. Osobne si myslim-ze vsetky HA a speci mlieka su tazsie stravitelne. Pokial niet dovod...dala by som normalne. My sme presli Nutrilonom, Bebou, Humannou a nakoniec sme skoncili na Babylive Bio...ziadny problem po nom. Kojit je super-ked nie su problemy...ale ak sa mas trapit..aj mala bude nekludna. Tiez som davala na noc UM...hoci som vedela-ze ohrozujem tvorbu mlieka..ale nakoniec sme sa odstavili kvoli uplne inemu. A to pri tom trapeni na zaciatku som bola rada-ze sme aspon tolko zvladli. Vela trpezlivosti.

nika_17
4. okt 2016

Moja malinka ma 2 mesiace,od zaciatku ju prikrmujem nutrilonom,tiez mam malo mliecka a kakame cca raz za dva dni,ale prdkame pravidelne.Doktorka vravela,ze je to ok..

nika_17
4. okt 2016

A tiez by som nekojila tak dlho,ak by bolo hladne,tak sa napapa aj za 10 min..

jeennyv
4. okt 2016

@petrag25 poznam vela deticiek, ktorym nutrilom nerobi dobre, kazde babo je ine, ak su nejake problemy treba vyskusat ine mliecko, bohuzial je to pokus omyl casto, kym sa najde mliecko co sadne, ono moze byt ak to, ze niektorym detickam aj kojenie aj dokrmovanie um nesadne, predsa um je tazsie ako materske mlieko, pre porovnanie ako jej jj ked ju len kojis?...jasne dietatko nenechas hladne ale je tu vela tem a typov o dojceni, aj na stranke mamila, tak skus a uvidis ci sa este v tomto nejak nerozbehnete...

papricka33
4. okt 2016

@petrag25 to čo popisujes je normálne. Nemáš malo mlieka. Len prikladaj podľa potreby, zvýši sa produkcia podľa jej potrieb. A chod do skupiny dojčenie 😉 tam nájdeš všetko

kaprik1
4. okt 2016

Ahoj, nasa uz ma 5 rokov. Robila som vsemozne, to naozaj, aby som mala dostatok mliecka, ale neslo to. Vela pit, zdravo sa najest, ja som pila bio caj pre kojace matky od Herbexu. Mala pekne poprdkavala. Nakojila som, dokrmila umelym z flasky, potom som este z prs dostala co islo, aj ked len 5 kvapiek. Takto sme to zvladli az do 16 mesiaca. Bolo to narocne, ale nelutujem. Chodila k nam aj laktacna, nakoniec bola na nas hrda, ze aj ked nie plne kojena, ale zvladli sme to aspon takto. Este teraz sa o tom bavime, ked sa stretneme.Nikdy, ani v noci som nedala iba umele. Je to narocne, ale treba aby bola mamicka v pohode. Drzim palce

nika_17
5. okt 2016

@petrag25 este by si mohla skusit senovku grecku a benedikt lekarsky.su to tabletky z lekarne na podporu mliecka,mne ich odporucila detska sestricka..

luciahaluskova
5. okt 2016

Jasne ze mozes dokrmovat UM ja som tak robila pri malom a chvilku aj prii malej kym som presla celkom na UM.A mojim detom.najviac vyhovuje Hipp bio combiotic,nemali nikdy ani koliky z neho 🙂

atreyu
5. okt 2016

Syna som dojčila a dokrmovala UM celých 13mesiacov, sama som ho odstavila
Dcéru som dojčila a dokrmovala UM 8mesiacov odstavila sa sama
Mala som problém s jedným prsníkom nakoľko ani jedno dieťa nechcelo z neho od porodnice sať...nepomohla ani laktačná, čiže som dojčila len z jedného...
HAckove mlieko nekupuj ak jej robí zle rovno prejdi na klasiku, moje deti z neho nepriberali...

gabona1
6. okt 2016

Ahoj, aj ja som dojčila druhého syna a dokrmovala umelým mliečkom každý večer, pretože bol hladoš a vydržali sme takto vyše roka. Odstavenie nebolo potom vôbec ťažké, jednoducho prešiel iba na umelé, bolo to takmer bezbolestné, neplakal. Teraz mám treti dieťa a okolo polroka sme prešli na umelé mliečko, máme amilk bifido, veľmi si pochvaľujem. Je to super mliečko, aj veľmi dobré na trávenie, pretože má probiotiká.