Ahojte, musi byt vzdy umele mliecko podavane novorodeniatku stale teple, alebo moze mat aj izbovu teplotu?
teplé- telesná teplota- skúša sa napr. na chrbte dlane
Jasné že teplé 🙂
radsej teplejsie ako studensie 🙂
novoredeniatku teple, ako pisu - vyskusat na zapasti. nasa presla na UM v 15 mesiacoch a po kratkej dobe si zacala vyzadovat studene (nie ladove, ale ani nie teple...) tak ho robime tak. ale zasada je, ze musi byt vzdy cerstvo zarobene, ci je teple alebo izbovej teploty
kedze od zaciatku musim davat iba UM, mozem mu davat aj troska cajiku alebo vodicky? to radili, ale nie som si tym ista....inak dakujem za prispevky
@nicky182 ze sa zase zapajam ale um mu podla mna nestaci pri materskom sa nedava ina tekutina pokiel nie je napr. leto a ma dost nacikanych plienok., takze pri um uricte aj vodicku pripadne cajik feniklovy 🙂
@ivetoth mylsim ze mozes davat ja osobne som dojcila tak som davala cajik az od 6 m-...ale pokial viem tak pri UM sa dava aj ina tekutina no u malickeho babenka je treba sa riadit poctom nacikanych plienok a treba prebalovat tak kazde 3 hodky
@ivetoth myslím, že aj v návodoch je jasne písané, že má byť teplé a čerstvé... cca telesná telota, ako materské... a to veru nie je ani zďaleka to isté čo izbová teplota... btw. mám tu teraz čaj "izbovej teploty" (do rána) a poviem ti, že je studený... 😝