Môžem dávať štvormesačnému umelé mlieko určené od ukončeného 6 mesiaca?

matahary1303
5. júl 2014

Zda sa mi ze mliecko urcene pre novorodencov je pre neho slabe.

oktobermimi
5. júl 2014

... my sme dali malá je papkoš od porodnice zakial iné deti 20-30ml ona 50-60ml a klasicé 1tkové mlieko jej nestačilo tak sme dali dvojkoné (6mes+) a v pohode ale predtým sa porad z Dr. 🙂

piacere
5. júl 2014

UM č. 2 je určené až pre deti, ktoré sú už prikrmované, teda papajú zeleninu....

dobromila1111
5. júl 2014

Veď práve to, čo píše @piacere. To dvojkove mlieko má iný pomer živín, ako jednotka a preto sú tam uvedené tie mesiace. Dvojka je od 5.mesiaca. Nášmu už tiež ale od 4.mesiaca bolo málo 1tka mlieko. Dávali sme kašu na noc, čo vraj tiež nie je dobré..🙂 skúste dať do mlieka miesto vody ryžový odvar, ten viac nasýti🙂

katulienkax
6. júl 2014

Ak ma už 4 a je hladný môžte začať prikrmy a pri prikrmovanie sa tuším môže aj mliecko od 6 mesiacov

gucciok85
30. júl 2014

My sme v 7 mesiacoch presli na Nutrilon 2. Ale vracal z toho tak som sa vratila na Nutrilon 1. Nechcela som prejst na inu znacku a skusat co mu sadne. Nutrilon 1 mu vyhovuje. Teraz uz aj tak papa vsetko ma uz ro k a preto postupne prechadzam na kravske mlieko

marin.frist
30. júl 2014

Urcite by som to nerobila. 2ky mlieka byvaju od 6 mesiacov z padneho dovodu - maju ine zlozenie, lebo sa pocita s tym, ze urcite ziviny dieta ziskava z prikrmov. Zatial co do tych 6m sa pocita, ze je na 99% len na mliecku. Skoda, ze nepises, na zaklade coho sudis, ze je 1tka mlieko nanho slabe - ako casto pije cez den / v noci, kolko vypije naraz resp kolko vypije za 24h.
@dobromila1111 ano, da sa zarobit do ryzoveho odvaru, ale pozor, ten zahustuje, tak aby babo z neho nezapieklo... dava sa pripadne do odvaru z ovsenych vlociek, ale tie zas obsahuju lepok.
Myslim, ze najlepsie poradit sa s lekarom, co teraz. Ci uz zacat s prvym prikrmom (zeleninkou, na kasu casu habadej), ci zmenit mlieko, ci zarabat do nejakeho odvaru a ci je to, ze mliecko nestaci, len Tvoj dojem alebo je konzumacia stale v norme a babo je len vacsi papkos 🙂