Moze sa davat nutrilon a babylove sucacne babatku na striedacku bez toho aby som musela nutrilon uplne prestat davat ? Chcela by som vyskusat aj babylove vraj ze je lepsie mliecko a mam pocit, ze s nutrilonu maleho boli brusko a vracia z neho . Nekojim ho a maly ma mesiac. Mate s tym skusenosti ? Mozu sa tak striedat mliecka, ze kazde druhe alebo tretie papkanie by som mu dala babylove?
nie.Kazdy pediater povie nie.Nedoporucuje sa menit mlieka vobec a jediny dovod na zmenu je len ten ze mlieko dietatu nesadne
Dakujem .. este mu zatial budem davat nutrilon uvidim co bude a ked sa nezmeni a bude dalej vracat a nafukovat ho z neho tak vyskusam babylove .. nevedela som ze sa da potom naspat vratit k predchadzajucemu mliecku .. nevadi ze ma len mesiac a vymenim mu mlieko?
vo vyssom veku ano ale este je maly tak nie ako pisu baby
Detska doktorka urcite nebude nadsena ked jej poviem ze chcem zmenit mlieko
@ivaankaa keby problemy mame tak nestriedame 🙂 .. malemu sadli a chutili obydve mliecka .. nebolievalo ho brusko ani nic ine 🙂 u nas sa doktorka nepyta aku znacku mlieka davame (podla mna jej do toho nic nieje) ja som iba povedala ked som kojila ze materske a ked som prestala kojit ze umele ..
@ivaankaa kazde dieta je ine.Nemozes sa ani nahodou spoliehat na to ze niekto si daval mlieka ako mu prislo a nic sa nestalo .Kazdu zmenu mlieka treba konzultovat s pediatrom a on vysvetli preco sa mlieka nemaju menit pokial na to nieje padny dovod.My sme zo zaciatku pili Beba HA a neskor sme presli na Hami HA lebo jej to ovela viac vyhovovalo a podla mna bolo hustejsie a menej z neho grcala.Nez sa clovek do toho dostane tak to chvilku potrva ale potom sam zisti co dietatu vyhovuje
@ivaankaa ani nasmu nutrilon nerobil dobre, ak teda mas dovod , povedz pediatricke ze chces zmenit a urob to.ale nie naraz. miesaj. 1den daj len 1 odmerku noveho, zbytok stareho mlieka, aspon dva dni takto a postupne pridavaj viac toho noveho... nas prvy syn mal velke problemy so zapchami a takto som aj ja menila opatrne aby mu nebolo zle zo zmeny. mladsiemu sme teraz menili z hami na babylove- ale to uz len kvoli cene... vyhovuje obom. tak snad vam pomoze! 😉
hned dnes to spravim chudak len sa trapi a budi sa stale ze ho brusko boli a ked mu dam kvapky tak ho zacne prehanat spi len po pol hodine a ani vonku ked sme tak to nezabera tiez sa budi
@ivaankaa Ahoj, určite máš donosené zdravé bábatko. Mliečka sa kombinovať nesmú a ani meniť v štýle raz denne staré potom nové dva razy a podobne. Nové mlieko má dieťa začať piť a vydržať pri ňom aj 14dní, skôr by sa nemalo meniť lebo tráviaci trakt bábatka sa ešte rozvýja prvé týždne. My máme v rodine s Nutrilonom len dobré skúsenosti. Ak bábo nie je dojčené tak mu počas dňa dávaj piť detský čajík, feniklový a podobne. Nutrilon má od hladu a kedže nedojčíš tak od smadu nemáš nič. Počas dojčenia je prvé mliečko na smad a to zadné na hlad, preto deti na UM by mali piť aj iné tekutiny
@niki101988 je donoseny a vsetkz vysetrenia co mu robili tak boli v dobre .. davam mu aj cajik aj vodu takze tekutiny ma ... aj n nemocnici ho prikrmovali nutrilonom lebo z mojho mlieka nepriberal a ani doma ked sme uz boli nic nepribral iba schudol a to som ho kojila hodinu z jedneho hodinu z druheho prsnika a spal 10 minut .. vsymla som si ze to zacalo teraz od kedy mu davam 120 mlieka
@ivaankaa Ak máš ešte svoje mliečko tak skús poodsávať a dať malému 120ml, čo sa umelého týka by som dávku znížila. My v nemocnici detičky kŕmime každé 3-4 hodiny, po dobe dlhšej ako 4 hodiny prudko klesá hladina cukru v krvi a bábo sa potom dá žťažšie uspokojiť. Nesústreďovala by som sa na priberanie nejakým šialeným tempom ale skôr aby drobcovi prešli koliky. Skús dávať materské ak máš a striedať to Nutrilonom alebo prejsť na iné
@niki101988 ahoj, pozerám, že máš skúsenosti s mliečkom.. môžem sa opýtať? náš je na bezlaktózvovom mliečku, no je neskutočne zaplinený.. dávala som aj svoje mliečko - od včera na 10 dní nee (či nieje tak moc zaplinený aj z môjho). môže to tak byť? + už vyše mesiaca sám nekaká vôbec
nemam už materske a keby som odsala tak mozno len 10
on mi vipije 90 v pohode a ked si pyta tak mu dorobim este 30 ale nechce spat a po hodine a pol chce zase tak mu davam cajik ale vymysla, ked zisti ze som mu caj dala aj tak mu dam nasilu a snazim sa ho krmit az po 2,5 hodine
@niki101988 a nevadi ked prejdem na http://www.babyrecenzie.sk/recenzie/produkt/38060/ ked teraz mu davam Nutrilon HA
@afrika Nemám skúsenosti nejako extra s mliečkami ale za divoké striedanie a obmieňanie nie som ani z osobnej skúsenosti ani z práce. A prečo mu dávate bezlaktózové predpokladám že alergia. Materské sa môže kombinovať aj s iným mliekom lebo materské je pre dieťa to najľahšie čo môže stráviť. Ak nekaká skúsila by som s ním cvičiť s nožičkami to dnes ukazujú v každej pôrodnici alebo masírovať bruško a hlavne nechávať bábatko na brušku kludne aj hodinku dve
@niki101988 toto všetko robíme.. boli sme v nemocke tri týždne kvôli tomuto nášmu problému.. aj tak krásne ďakujem za odpoveď 🙂 🙂
@ivaankaa Prečo chce dávať HA teda hypoalergénne mlieko? SI Ty alebo manžel alergička? Viem že hypoalerg. formuly sú veľmi propagované ale skúsila by som normálnu formulu. Skús malému dať z fľaše a na uspokojenie ponúknuť prsník. Zažila som maminku,ktorá mliečko stratila stresy z predčasného pôrodu bábo čkrát resucitované po 3 mesiacoch odchádzali na umelom od nás. Keď už boli doma v pohode zvykli si na režim cvičenie a pod., po fľaške ho prikladala pre pocit a čuduj sa svete laktácia sa jej znova rozbehla síce len dva razy denne dojčí ale sú spokojný
@afrika Vieš niekedy je medicína neskutočne krátka a aké staré je bábo?
@ivaankaa @ivaankaa nie. nemaju sa mlieka takto miesat. mozete zmenit mlieko, ak nesadne, mozete sa vratit alebo vybrat ine. ale davat 2 sucasne nie. babylove mne syn nechcel pit, ked si zvykol na nutrilon.