Ahojte chcem sa spýtať na váš názor či je dobré davať do UM mlieka granko ked 10mes. nechce UM mlieko piť.../ci je to dobrá finta/
a ake UM mate?lebo niektore sa uz vyrabaju aj v prichutiach..
Ja by som najprv skusila ine finty,napr zmenit flasku, poharik so slamkou atd, osobne si myslim,ze umele mlieka su uz dost sladke,ked tam das granko, nesquik atd bude moc ,moc sladke..a male uplne odmieta?skusli ste zmenit znacku?on si myslim,ze bez granka potom nebude chciet ani klasicke kravske zvykne si..a na zubky to tiez nebude dobre..
Skusila by som UM s prichutami,my sme do roka pili UM bez prichute,potom s prichutami banan,vanilka,broskyna,jahoda a od 2r pijeme aj Granko a Nesquik,ale my už pijeme od 2,5r iba kravske mliečko ako kakao na noc,kedže už 3.mes. my UM odmieta a odmliekoval sa aj rano.
Také malé dieťa nema ešte co prijmat kakao čokoládu v strave!
a čo zlé by mu spravilo kakao ?
Moja má 20 mesiacov a žiadne granko a iné sladkosti jej nedávam 🙂
pol konika ta ukrizuje za to, ze nie si normalna, ze chces dat dietatu granko, na ktorom sme ficali vsetci a nic nam nie je a pol konika ti to odobri 😉 tak si vyber
urcite nie.....ved granko je sami cukor ....
Skor asi skus inu znacku UM. Este pije mliecko dost casto a zakazdym mu tam davat granko...no neviem ci to je dobry napad. Moja mala(21mes.) napr.az teraz zacala ciste kravske mliecko bojkotovat,tak dostava na desiatu ovocie a ked ide spat flasku mlieka s lyzickou aj to nie plnou granka. A vecer uz ak sa dobre napapa ani flasku s grankom nepyta,cize nedostane 😀 😀
No ak by hrozilo ze nevypije žiadne mlieko ani tie s tými príchuťami ani kravské ani žiadne a iba s grankom by vypilo tak by som dala. My sme si tým prešli a pochopí len ten co si tým prešiel a po čase sme prešli zase na čiste mlieko a doteraz pije krásne čiste mlieko bez akejkoľvek prichute a bezgranka
Hahaa som sa dobre zasmiala. Asi tu chcel niekto opat rozvirit debatu. Zdraviu zdar.
Granko nie, skús radšej mlieko s príchuťou alebo pridať nemliečnu kašu (banánovú, keksíkovú, vanilkovú - také, ktoré sa rozrábajú v mlieku, nie vo vode). Len trochu na ochutenie, aby to nebolo veľmi husté. Keď už teda chceš niečo pridať.
ak si vyskusala aj ine znacky UM a nepomohlo tak silno pochybujem ze zaberie granko. Ale ja by som to na tvojom mieste skusila. Ale len trosku na skusku. Mne sa maly sam odstavil od kojenia v 6m. Chvilu mu chutila Beba ale od 9m zacal aj s nou strajkovat. Nrpomohlo ani ine UM. Mam pocit ze mlieko nelubi. Brsla som to ako osobne zlyhanie. Ved tak male dieta musi pit mlirko, no nic som s tym neurobila. Od 9m pil len 3x denne po 150ml a od 12m len 2x denne po 100ml. A to mu ku koncu dodlova stlacam cumel aby mu to same tirklo do ust. Ani pohariky nefunguju. Ako zaciti mlieko na jazyku tak pohar hodi o zem a vypluje co ma v ustach. Skusala som aj cerstve kravske s kvapkou javoroveho sirupu-asi 2t mu to chutilo ale potom ani to nechcel. Aj granko dom skusila ale to odmietol na prvy hlt. Teraz mu jednu porciu mlieka nahradzam jogurtom a casto mu varim polievky/privarky s mliekom. Skusaj, skusaj a nevzdavaj, mozno mu to grankove bude chvilku chutit a postupne ho zarabaj slabsie a slabsie
oj oj, to vobec nie. Na to je este kopec casu. Skor mozno vymenit umele mlieko. Nic don ale nepridavat. Ani cukor, ani kakavko. 😉
co ti povim...ak by si sa toto opytala pred rokom tak mudrujem, ze nie nedavaj...
ale...my sme vyskusali snad vsetky mlieka, ktore su na trhu. z jedneho zastavene vetry/stolica, z druheho vracanie, tretie, stvrte, neviem kolkate nechcela vobec...
potom sme sa dopracovali k Hami, tak to mi pije asi rok, ale prednedavnom tiez nechcela. proste zo dna na den, tak som nedala asi 3dni reku prejde ju to...nepreslo. skusili sme s prichutami, neuspesne.
tak som jej tam kydla 1lyzicku granka, troska sa to sfarbilo na hnedo, povedala som jej, ze ma taku istu kavicku ako mama a vypila to. odvtedy len tak. clovek by si pomyslel, co tam tam jedna lyzicka spravi, ved to ani neciti...haha. ak jej to tam nedam, ochutna ale vrati a pyta : ,,kav, kav,, 🙂 kavicku...
nemyslim si, ze 1lyzicka granka v 180ml mlieka jej ublizi tak, ze bude mat trvale nasledky 🙂
ja som rada, ze to mlieko vypije, rano+vecer, lebo jogurty, syry a ine mliecne vyrobky u nas velmi neboduju.
tak si vyber....
PS: moja ma uz 2roky, je trochen teda starsia ale myslim, ze ak by sa toto zomlelo keby mala 10mes., urobim to iste.
Urobila som nieco podobne, pre syna kedze bol strasne slaby jedak, pridavala som mu vzdy bud granko alebo lyzicku cukru. Vysledok asi taky, ze je stale zlym jedakom, len sa naucil na sladke, pokazili sa mu vsetky mliecne zubky, ako 2 rocneho ho museli uspat a vsetky mu ich opravit. S dcerkou to uz nerobime, ked nechce mliecko, nebude ho mat a hotovo, v 10 mesiacoch by som uz teda davala jogurty, syr, mliecne kase, ako nahradu za mliecko. prpadne miesto flasky dat do poharika, ci so slamkou.... treba skusat
Ja mam skusenost so synovcom, ten nechcel mlieko asi od roka a pol, tak mu ho jednoducho sestra prestala davat. Tiez vyskusali kadejake mlieka a kazde pluval. A nechcel ani mliecne kase. Podstatne nie je mlieko ale vitaminy, ktore obsahuje a tie vies uz nahradit aj stravou. A s umelym mliekom mozes robit privarky, mliecne kase atd. Samozrejme treba vsetko vyskusat. Moj syn ma 16m a pije mliecko len vecer 250 ml a ani ho nemienim prepchavat mliekom. Uz papa vsetko a naucila som ho na zeleninu, ovocie, aj so strukovinami nema problem, tak nevidim dovod trepat decko mliekom ked ho nechce (a asi aj vie preco).... LEBO je to podla nejakej lekarskej tabulky
A co tak skusit dat do um napr.banan maliny.. tiez mi zacal maly odmietat prsnik tak.sme dokojili v 10mesiaci a teraz nechce um .. tak mu aspon obcas dam a oklamem s bananom..maliny idem vyskusat dnes uvidime..
Ahoj, ja by som granko do mliečka nesypala, je to veľmi skoro, aby si zvykol na sladké. Radšej mu zmixuj mlieko s banánom...., alebo vyskúšaj iné mliečko. My máme amilk bifido a malému veľmi chutí a to sme vystriedali pár značiek, pretože mu nič nechutilo. Držím palce!
Autorka si prečítala všetky tie vaše bludy a šlak ju z toho trafil.
Absolútne NIE!
Skôr skúsiť ponúknuť iné mlieko, myslím značku.