Môžem dať umelé mlieko určené od 24 mesiacov dieťaťu skôr?

24. nov 2023

Maminky, z Vašej skúsenosti, môžem dať dcére Nutrilon profutura 4 alebo radšej dokúpiť ešte profutura 3? O 2 týždne dovŕši 2 roky.

Ďakujem

domka222
24. nov 2023

V dvoch rokoch už mlieko vôbec nemusí piť. Ale ak už máš kúpené, tak kľudne

kamagma
24. nov 2023

Kludne daj

anjelicek26
24. nov 2023

Mate nejake problemy s priberanim, ze stale v tom veku davate umele mliecko? Normalne sa pytam, lebo v tom veku ho uz skutocne nepotrebuje... a par tyzdnov hore-dole galibu neurobi, to k tej otazke, daj co mas kupene...

andreatytler
24. nov 2023

Podla mna kludne.
Po roku uz ma dieta normalne travenie ako dospely, tak uz to nie je take citlive. To len v prvom roku je dolezite dodrziavat.
My sme ostali pri 2 a syn ma uz 4 roky. Skusila som 3 ale nechutilo mu a tak sme ostali pri 2.

anavixy
24. nov 2023

Pokial pije UM lebo mas pocit ze nema dostatok vitaminov atd. v normalnej strave alebo malo papa, tak by som praveze zostala co najdlhsie pri nizsom cisle. Pokial pije UM lebo mu chuti a nechces proste prejst este na obycajne kravske mlieko, tak kludne prejdi aj skor, na cisle vobec nezalezi, meni sa len obsah vitaminom a zivin v mlieku.

autor
24. nov 2023

Ďakujem všetkým za odpoveď. Áno viem, že už nemusí piť mlieko, ale mala vážnu diagnózu, prestala piť materské mlieko. Bola dlho na parenterálnej výžive, nepriberala, učila sa odznova piť...neje nič mliečne okrem syra. Nemôže obyčajné mlieko, ani klasické mliečne výrobky. Pediatrička aj gastroenterologička odporučili pokračovať v umelom mlieku. Pije ho len počas noci lebo inak ho do nej nedostanem.

anavixy
24. nov 2023

V tom pripade ja urcite odporucam zostat pri nizsom cisle, kludne ak pri 2ke, ktoee obsahuje viac dolezitych latok, ktore neziskava zo stravy. Urcite neprechadzaj na mlieko pre deti od 2 rokov, skus si porovnat zlozenie, mozno Nutrilon to nema az tak vyrazne rozdielne, ale kazdopadne vobec nie je potrebne prechadzat len kvoli veku, treba sa riadit hlavne tym ako dieta papa.

andreatytler
24. nov 2023

Presne ako vravi @anavixy , treba sa riadit dietatom a tiez co mu chuti aby zase nezacala strajkovat koli zmene mlieka.
Jedina nevyhoda tych nizsich cisel je to ze su drahsie, ale tym ze uz nepije take mnozstva ako babatko sa to da.
Tu kde zijem sa praveze skor odpruca formula pred kravskym kludne aj do neskoreho veku dietata ak mu chuti.