Môžem dať nutrilon do chladničky a potom ho zohriať?

bambulkabambulkova
21. dec 2010

napiste mi postu

maryanna
21. dec 2010

môže...aj v pôrodnici tak robia...ale z fľaše z ktorej pil by som to nerobila....keďže už sú tam sliny a podobne....len čistý neodpitý nutrilon

junovka
21. dec 2010

ja som to nikdy nerobila.Ved aj na krabici ti pisu, ze max. do 2 hodin mas to spotrebovat.

xlucia
21. dec 2010

rozhodne NEMOZE
nedopity treba max. do hodiny vyliat z flase
v porodnici sice maju zarobeny nutrilon, ale je tam taka spotreba, ze flasa sa do hodiny urcite minie
a ziadne zarobene mlieko sa nesmie ohrievat

traktor
21. dec 2010

bud urob menej a potom radsej dorob, ak ti vela nechava...ale rozhodne UM neohriavaj ale vylej...

ivka1603
21. dec 2010

ja to robím tak, že keď malý zaspí počas kŕmenia, zvyšok mlieka odložím do termosky max. do troch hodín, ak ho dovtedy nevypije, vylejem ho a neskôr zarobím čerstvé mlieko.....zarobené mlieko by sa už nemalo ohrievať, lebo sa v ňom strácajú vitamíny

koniarova
21. dec 2010

Nikdy by som to nerobila,nedopité vždy vylejem.

gawin
21. dec 2010

aj ja si myslim ze to radsej vyliat....

ivett1
21. dec 2010

ahoj...myslim, ze kazde UM sa ma spotrebovat do urciteho casu, je to vyznacene na krabici...a potom uz neostava nic ine, len vyliat ho...zohrievat sa neodporuca...

aduskatt
21. dec 2010

vyliat..sak to musi smrdiet☹(

lienka116
21. dec 2010

nikdy som Nutrilon neodkladala, keď nedopili, vždy som vyliala 😲 Radšej zarob menej 🙂

u2jana
21. dec 2010

doma radsej zarobit menej a urcite nezohrievat. Viem, ze tam pisu, ze do dvoch hodin sa to este moze, ale to som nikdy neriskovala.
Ked sme boli v nemocnici, tak mam nosili zarobeny pasterizovany nutrilon do chladnicky a kazdy si ho zohrial, ked potreboval, ale samozrejme, len jedenkrat.

tilly24
21. dec 2010

určite nie, nikdy, max do hodiny spotrebovať a potom vyliať

mircalla
21. dec 2010

Ja davam maximalne do hodiny, co nedopije. Nezohrievam, nedavam do chladnicky.

teuflerin
21. dec 2010

zarobeny a nedopity nutrilon by sa mal cez leto skonzumovat maximalne do hodiny a cez zimu je tam tolerancia tusim dve, dve a pol maximalne.....ale aj tak ho puzivame vzdy do hodiny....ale urcite nezohrievat a nedavat do chladnicky.....

liluu
21. dec 2010

ja nutrilon zohrievam, keď sa zvýši. občas sa stane že mi synček nechá aj 60ml. Jasné že ho nenechám pol dna, ale pri najbližšom papaní mu zohrejem. A malému nič nechýba....

lucia.kl
21. dec 2010

umelé mlieko sa nesmie zohrievať a spotrebovať po zarobení max do 2 hodín.

legooo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrea0903
22. dec 2010

v ziadnom pripade co nedopije treba vyliat ak sa zobudi po hodinke tak este ale radsej nie

amberxy
22. dec 2010

Radsej sprav menej mliecka a ak si este bude pytat tak mu dorob mi to tak tiez robime lebo niekedy vypije 180 a niekedy len 120

nanulik
22. dec 2010

mne sa už stalo že som išla zarabať mlieko lebo malý plakal ale než som to zarobila tak zaspal, ale to som vedel aže sa max do pol hodiny zobudí tak som to potom len dala do teplej vody aby sa zohrialo, ale čo nedopije vždy vylejem

maja21041989
4. máj 2012

jasne 😒 a ked mu urobim 200vku nutrilonu a on si zmyslí že nechce tak to mam vyliať?ako haha...22 eur krabica a tretina z nej skončí v kanále? 😖

sirael
4. máj 2012

Ja som vzdy neodpite UM vylievala. Staci, ked ho ty sama ochutnas hned cerstve a potom skus o hodinu. Fakt to je velmi citit, ze uz to nie je ono....

lentilka29
4. máj 2012

ja som nutrlion robila pred tym ako mala isla papat...nedopite som vyliala..ved to zapacha tak cudne....urcite by som jej odstaty nedala...

janka_pn
4. máj 2012

nezvykla som zohrievat, ale myslim, ze do dakeho nie velmi dlheho casu, sa este raz, trosku prihriaty nutros moze dat...

jaja28
4. máj 2012

baby, v nemocniciach zarabaju pre kazdu leziacu mamicku s babatkom vopred vecer do chladnicky a v noci, ked je babo hladne ho uz len zohrievaju, takto maju mliecka babatka zarobene vopred (myslim detske odd.) Ked som sa pytala primarky aj osetrujucej lekarky, ci je to ok, ja som vzdy robila cerstve povedala, ze to je absolutne ok, len musi ist mliecko hned do chladnicky, aby sa nepokazilo....... my sme konkretne pili nutrilon a zacali nam ho zarabat, v noci som sla do chladnicky a nasu davku som zobrala odtial, lezali sme tam s refluxom, kvoli vysetreniam a tam........ takze co doktor to iny nazor, doma som potom opat robila cerstve, ale ked dcerku strazil niekto iny okrem mna a manzela, zarobila som mliecko do chladnicky a uz jej ho len zohriali.....nikdy nam nic nebolo, mame 4 a pol a este stali pijeme nutrilon 😝

bibio
4. máj 2012

V nemocniciach s UM zarobeným vopred, skladovaným v chladničke a potom zohriatym nemajú žiadny problém - podľa nich je to ok. Užili sme si v nemockách relatívne dosť. Mliečko nosili ráno (8), na obed a podvečer (okolo 17) a to potom bolo na celú noc aj rannú dávku, do 8 by malá vrešťala hladom. Takže stálo v chladničke aj 12 hodín. Nechceli nič počuť o tom, že si radšej zarobím vlastné, to ich odstáte bolo 100% zdravotne nezávadné... Doma som občas tiež tak urobila, keď malá zaspala po 2 cucnutiach z fľaše, zbytok do chladničky a keď sa zobudila, zohriala som. Tie odporúčania výrobcov sú tam aj z toho dôvodu, že je pre nich výhodnejšie, ak nedojedené porcie idú do kanála... Nemali sme žiadne tráviace problémy z ohriateho mlieka.

kepassa
5. máj 2012

ja som malu nekojila, od zaciatku sme vlastne boli na UM a stale som vylievala, nezohrievala a neuskladnovala v chladnicke

huxy
5. máj 2012

vela mamiciek pise,ze nie,v ziadnom pripade.no tak isto moja skusenost z porodnice je,ze vzdy mi naliali do flasky studeny nutrilon /teda dopredu narobeny a skladovany v chladnicke/,ktory som si sama zohrievala v ohrievacke.
a tiez sa mi doma velakrat stalo,ze mi dcerka nedopila mliecko,skoro celu davku,co som narobila.a teda keby som zakazdym vylievala a robila nove,tak asi vylejem polovicu krabice do kanala.
a myslim,ze presne ako pise @bibio s tymi odporucaniami od vyrobcu,ze nedopite treba vyliat.je to tiez kvoli ich biznisu.
takze ja som skladovala nutrilon v chladnicke a nasledne prihriala.a tiez sme nemali ziadne traviace problemy.

mazrali
6. dec 2012

http://www.aptaclub.co.uk/products/article/apta...
Ja zohrievam. Tu v Gb sauz da kupit rovno zarobene mliecko, 200ml.syncek to vsetko nevypije, tak ostatok dam do chladnicky, moze tam byt 24h. potom ked potrebujem zhrievam. Syncek je zdravy a pekne rastie. 🙂

shaga
6. dec 2012

Ja som tak davala nutrilon do chkadnickyva ootok zihrievala 🙂